Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, augusti 31, 2008

Solnedgångar

Jag älskar solnedgång. De blir så vackra med underbara färger.
Grimsholmen bjöd på underbara solnedgångar.

Solnedgång vid havet blir extra vackra. Ingen kväll är den andre lik. Lite fåglar i bilden ja det sitter aldrig fel.

lördag, augusti 30, 2008

Falkenberg, Grimsholmen


Min semester avslutades i Grimsholmens naturreservat, Falkenberg. Oj så vackert där är! Dessutom visade solen sig och det var varmt o skönt. Härligt att få vara vid havet.


Nej, bilden är inte redigerad. Dessa fantastiska färger blir det i kvällssolen. Ett så vackert landskap som är orört och man känner verkligen historiens vindar när man går där. Det såg likadant ut när våra förfäder gick där.
Ett fint naturreservat med många mysiga stigar och vägar. Härliga kvällspromenader med Sigge L (ser ni hans svans bland ljungen på bilden nedan) och lillmatte.

Etiketter:

fredag, augusti 29, 2008

Älskade Haga

En promenad i mitt älskade Haga är ett måste när jag är i Göteborg.
Det är roligt att se var fin Hagaplan är nu för tiden. Där gick jag och min hund Pontus många rundor.
Minnesmonumentet över Raoul Wallenbergs gärning får numera vara ifred. Det gläder mig mycket för så var det inte senast jag var där.
Det blev ingen tur upp till Skansen Kronan. Kan jag annars rekommendera för den fina utsikten och härliga grönskan. En snabbis genom Haga på välkända stenar på Haga Nygatan fick det bli. Numera en blomstrande gata med många mysiga affärer och trevliga caféer.
Blir alltid lite full i skratt när jag passerar det som nu är Gosskörens Hus. På min tid i Haga var det mycket bl a porrklubb!
Här på Skolgatan 13 bodde jag. I översta våningen i mitten. En jättemysig lägenhet. Helt omodern och med en hyra på 346 kr i månaden. På den tiden tre rum. Efter ombyggnaden blev den modern, två rum och väldigt mycket högre hyra.
Det var många som tog en promenad till Skolgatan 15 för där bodde Albert o Herbert!

torsdag, augusti 28, 2008

Promenad i Örgryte

När jag ändå var i Örgryte och det var uppehåll i regnandet så passade jag på att ta en liten promenad. Jag började vid S:t Sigfrids plan och tittade närmare på bäcken som flyter förbi där. En liten idyll vid en livligt trafikerad plats.
Fortsatte uppför Norra Tandåstrappan. Där uppe är det en underbar utsikt över takåsarna i Göteborg. Min favorit, Skansen Kronan, där uppe till vänster.

Fortsatte så Delsjövägen. Förbi Synvillan, det nerlagda TV-huset. Här var jag flera gånger under 1976 och var med så ofta i Kvällsöppet att jag blev lokal kändis:-) Lite trist att huset nu är passé. Hoppas att anslaget har effekt!
I min ungdom tog jag 5:ans spårvagn till Bögatan. Minst en gång i veckan. Naturligtvis var det Ridhuset som var mitt mål. Jag vet att det är rivet för länge sedan men tyckte det skulle vara kul att se hur där ser ut idag så min promenad slutar där ridhuset en gång låg. Området är sig likt förutom att där nu är bostäder. Ingenting påminner om det gamla ridhuset. Kunde man inte satt upp en ryttarstaty eller en skylt om att här tillbringade massor av flickor sina ungdomsår?
Tyckte att det fortfarande luktade hästgödsel om området. Kanske därför det är så lummigt?

onsdag, augusti 27, 2008

David o Helen

Naturligtvis var det jätteroligt att träffa Hannele och se hennes trädgård. Gladast blev jag nog över att få träffa David. Han o Hannele verkar ju vara ett strävsamt par. Därför blev jag lite förvånad när jag träffade honom ett par kvällar senare hemma hos Helen. Frös han? Han verkade trivas utmärkt inomhus och utan guld i håret.


Helen har ingen trädgård men däremot världens läckraste balkong. Massor med grejor men mycket smakfullt. Jag beundrar mycket Helens goda smak och hennes förmåga att inreda. Ack vad jag önskade att jag hade den förmågan.

tisdag, augusti 26, 2008

Hanneles Lustgård

Göteborg har ju fyra Lustgårdar i år -Liseberg, Botaniska, Trädgårdsföreningen och Gunnebo. Missade den fjärde men fick istället se en på Hisingen, Hanneles_Paradis. Tyvärr har Hannele otur i år vid visning av sin trädgård för då regnar det rejält.
Liksom de andra Lustgårdarna visar Hanneles upp mycket se- och fotovärt. Hon binder och formklipper som det värsta proffset. Resultatet tycker jag är mycket snyggt.
Liksom de andra så delar Hannele in sin trädgård i flera rum. Inte en kal fläck någonstans, allt utnyttjas. Hon visar att allt kan användas i trädgården. Finns ingen gräns.
Ingen Lustgård har dock en sådan mängd med vattenkannor. Det roligaste är att Hannele hävdar att hon inte vattnar sin trädgård! (Förutom krukorna)
Även Hannele har en del medhjälpare i trädgården. Problemet är dock att de är så små att de inte vågar sig på mördarsniglarna. Det är nog bara Hannele själv som ser vilken skada de gör för där är ju gott om blommande växter.
Och mossa ÄR vackert!
Tack för en mycket trevlig titt o guidning. Nästa gång hoppas jag på väder så att vi kan fika i trädgården också.

måndag, augusti 25, 2008

Mormors smyckeskrin

Här innanför dessa väggar visas något av det mest fantastiska som jag sett i blomsterväg. Mormors_Smyckeskrin. En helt otrolig utställning av massor med blommande växter. Hannele
har fin bild på ballerinan i smyckeskrinet.

Jag älskar blommor i färgerna rosa och gult så jag kom verkligen till rätt ställe. Där är en riktigt färgbomb.

Otroligt att få plats med en sådan mängd med växter. Något som man bara kan drömma om att uppleva i de egna rabatterna. Dessutom väldigt smakfullt.
Har ni inte varit i Trädgårdsföreningen ännu så måste ni gå dit snarast och titta på smyckeskrinet för det måste upplevas! Jag är jätteglad över att jag tittade in.

Etiketter:

lördag, augusti 23, 2008

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen 2008 är något av det mest fantastiska som jag sett i trädgårdsväg. Om jag hade vetat hade jag tagit mycket mera tid på mig och framförallt guidning. Nu var vädret lite trist och det påverkade tiden också.
Kul för mig som nästan bott granne med Trädgården att det fanns jämförelser med hur där såg ut förr. Tänk att det fanns en tid när växthusen o trädgården stod nästan övergivna och det fanns de som ville bebygga området. Jag är stolt över att det är mitt parti o mina vänner som räddade Trädgårdsföreningen.
Trodde rosorna skulle vara överblommade. Så var det inte alls. Där fanns massor av ögongodis.

Massor med rabatter som var mycket bra skyltade. Om jag bott i Göteborg skulle jag köpa säsongkort. Se de olika delarna lite då o då för det hela är nästan för stort för en dag. Bättre kunna njuta ordentligt av alla detaljer.
Eftersom jag har en rund rabatt tyckte jag att det var kul att se vad de gjort med rundlarna vid direktörsvillan.
Som allt mycket bra skyltat. Urflotta planteringar.
Återkommer imorgon med min absoluta favorit.

Etiketter:

fredag, augusti 22, 2008

Botaniska

Kan man ha det bättre? Besöka Botaniska Trädgården med vännerna Annika, Bertil o Hannele och med Hannele som kunnig guide. Det blommade för fullt. Underbara färger. Dessutom blev jag bjuden på god lunch och vi klarade oss från regnet! Tack vänner för den underbara dagen!
Kul att återse Linnépaviljongen. Såg den för ett_år_sedan och nog har den växt till sig på det året. Tycker nog att paviljongen kan få bli kvar.
Otroligt vackra o välskötta planteringar. Man får massor med inspiration till sina egna rabatter.

Det var förvisso uppehåll men inte särskilt soligt. En perfekt dag för att fotografera blommor. Vilka vackra blommor! Vilka skönheter! Tror jag återkommer i novembermörkret och visar fler blommor då när vi behöver sätta färg på tillvaron.

Etiketter: