Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

lördag, augusti 23, 2008

Trädgårdsföreningen

Trädgårdsföreningen 2008 är något av det mest fantastiska som jag sett i trädgårdsväg. Om jag hade vetat hade jag tagit mycket mera tid på mig och framförallt guidning. Nu var vädret lite trist och det påverkade tiden också.
Kul för mig som nästan bott granne med Trädgården att det fanns jämförelser med hur där såg ut förr. Tänk att det fanns en tid när växthusen o trädgården stod nästan övergivna och det fanns de som ville bebygga området. Jag är stolt över att det är mitt parti o mina vänner som räddade Trädgårdsföreningen.
Trodde rosorna skulle vara överblommade. Så var det inte alls. Där fanns massor av ögongodis.

Massor med rabatter som var mycket bra skyltade. Om jag bott i Göteborg skulle jag köpa säsongkort. Se de olika delarna lite då o då för det hela är nästan för stort för en dag. Bättre kunna njuta ordentligt av alla detaljer.
Eftersom jag har en rund rabatt tyckte jag att det var kul att se vad de gjort med rundlarna vid direktörsvillan.
Som allt mycket bra skyltat. Urflotta planteringar.
Återkommer imorgon med min absoluta favorit.

Etiketter:

10 Comments:

Anonymous Anonym said...

Du Ingrid... vi skulle passa ihop du o jag...jag bara älskar sådana här inlägg...kan gå hur länge som helst o läsa på skyltar i trädgårdar.. tack för att du tar mig med.....

7:11 em  
Blogger Resa med Herbert said...

Hej Ingrid!

Ja, trädgårdsföreningen är en vacker oas i Göteborg.

Jo du, jag såg månförmörkelsen på första parkett, jag satt uppe i ett flygplan på väg till Spanien för att hämta hem resten av våra grejer. Dom släckte ner lamporna inne i flygplanet så att vi kunde se bättre, det var en häftig upplevelse, att se månförmörkelsen uppe i himmelen. Jag fick ett foto, men mycket litet, det är knappt att det syns, jag kommer att lägga ut det på bloggen lite längre fram, men det kanske dröjer, i den kommande veckan har vi tysklandsbesök, så vi skall förevisa Göteborg med omnejd.

En fortsatt skön helg önskar jag dej. Irene

7:37 em  
Blogger Ingrid E said...

Anna! Trädgårdsföreningen är en härlig upplevelse. Fint att det är så bra skyltat. Synd vi inte har liknande här i Stockholm.

Irene! Vilken upplevelse! Sitta i ett flygplan vid månförmörkelse. Ser fram emot bilderna.
Du visar väl dina besökare Trädgårdsföreningen!?

7:52 em  
Blogger Hannele på Hisingen said...

Nu på sensommaren är det verkligen vackert i Trädgårdsföreningen, jag har säsongskort, så jag ska dit igen, en oas mitt i stan.

11:16 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Grattis till att kunna så ofta du vill till Trädgårn! Ni är verkligen lyckliga med era Lustgårdar i Göteborg.

4:28 fm  
Anonymous Anonym said...

Underbara bilder, både Trägårn och Botan. Men jag är nyfiken på den absoluta favoriten.
Kram Annika

1:12 em  
Anonymous Anonym said...

Lilla vän...har du nu jobbat o slitit hela helgen...stackars dig...kom över till mig så ska jag bjuda på en svampmacka...det har du förtjänat...märker du att jag tänkt på dig hela tiden nu o tyckt så pass synd om dig... :D

6:49 em  
Blogger Ingrid E said...

Annika! Underbara trädgårdar Göteborg bjuder på i år. Du får nog vänta till imorgon med att se min favorit för idag har det äntligen varit underbart väder så datorn har fått ta paus.

Anna! Så synd är det inte om mig men en svampmacka ute hos idag tar jag gärna!

7:01 em  
Blogger Filifjonkan 1 said...

God morgon Ingrid
Men så härligt ställe sån tur att några tänkte då det begav sig så det fick vara kvar Bygga i detta herregud hade varit helgerån nästan ju, Vilket vackert hus arkitektoniskt sett,härliga blommor och rundlarna är ju underbara, Har sett att de tar vara lite mer på rundlar ref till vägens rondeller...

5:51 fm  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Tycker att Filifjonkan skall ta sig en tur till Göteborg för att få uppleva detta fina. Trädgårdsföreningen består av så mycket vackert.
Det kan nog stämma att trafikrondellerna gjort blomsterrundlar på modet. Här i Danderyd har vi flera med vackra växter.

12:15 em  

Skicka en kommentar

<< Home