Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

tisdag, mars 18, 2008

Isvarning?!

Isvarningstavlan sitter fortfarande uppe. Idag kanske mer befogat än i söndagens solsken. Idag är det nämligen vitt på en del av marken. Isen har dock inte lagt sig i Edsviken. Kallare dagar skall komma och då kan uppmaningen att ej beträda isen vara på sin plats. Även om flera dygn med minusgrader skulle komma så blir isen inte tillräckligt stark att gå på. Jag lovar, jag skall inte försöka!

6 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid:
Ja det var lite malplacerat i söndags skrattar men idag är det verkligen på sin plats,Tror att vädret fått någon slags hicka.Detta är den första vinterdagen i Gråland-Regnland, Den 18 mars..då tycker man ju att det skall vara vår eftersom krokusar och sådant är fullt utslagna och spireabuskarnas blad öppnat sig. Ja bara att tacka och ta emot och fatta sådana kloka beslut som att inte beträda isen,,,fnissar

2:20 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonka! Ja väderhicka verkar det att vara! Hoppas att allt det skira gröna som nu finns klarar sig. Än har vi plusgrader så det skall inte vara någon fara. Ibland är det lätt att fatta kloka beslut.:-)

2:25 em  
Blogger Solvarm said...

Hej Ingrid

Undrar om den inte sitter uppe hela året?

Här i Spanien, varnar dom för halka på vägarna, uppe i bergen, med en snöstjärna som sitter uppe året runt, visserligen kan det komma lite snö där, men ändå.

Solvarma hälsningar från Irene

2:57 em  
Blogger Ingrid E said...

Hej Irene! Nej den sitter inte uppe hela året och vanliga vintrar uppdateras den ofta av frivilliga krafter från skridskoföreningen i samarbete med kommunen.
Snövarning året runt, kommer det verkligen snö i bergen under sommaren?
Snälla Irene! Skicka hit sol o värme!

3:48 em  
Blogger Hanneles paradis said...

det är mars ännu

7:45 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Det lustiga är att tavlan inte uppdaterats sedan december 07. Vanliga isvintrar sätts nya kartor upp varje vecka. Även om det nu är lite kallare så verkar inte isen att vilja lägga sig.

12:12 em  

Skicka en kommentar

<< Home