Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

lördag, mars 15, 2008

Lasse Liten, farthållaren

Danderyds kommun tar till ett nytt grepp för att få sänkt hastighet. När bilisterna tar av från E18 glömmer de att lätta tillräckligt på gasen. I kommunen är det 50 km på genomfartsvägarna och 30 km på de inre gatorna, men hastigheterna är i verkligheten högre.
Nu tar Danderyd hjälp av Elsa Beskow och Lasse Liten. Denna skylt sitter uppe vid ett tiotal platser i Danderyd bl a vid avfarterna från E18 och skall förhoppningsvis - på ett trevligt sätt - få folk att lätta på gasen. Ett bra initiativ tycker jag.
Elsa Beskow bodde i Villa Ekeliden, Djursholm så skylten har alltså lokal anknytning. Det är Elsa Beskows illustration av Lasse Liten, en barnramsa av Zacharias Topelius.
Kommer du ihåg texten ?
Fast med tanke på budskapet passar kanske Cornelis Vreeswijks Lasse Liten Blues bättre?

6 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej igen, Ja men det var väl en utmärkt idé de skyltarna sitter ju i de flestas minnen från barndomen. Hoppas nu att de lättar på gasfoten det värsta är att det ser likadant ut över hela landet tydligen . Skolorna har ju 30 förbi sig men det är väl en på tio som håller det 70-80 och ännu värre är vanligt i vår by.De tänker inte för en krona ens.Förstår att köra på ett barn hur det skulle känns!Gudars ja att köra på vem som helst skulle ju vara förfärligt,, vet inte om man kan leva med sådant ?

4:25 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Allt som kan få ner hastigheten är välkommet. Det vore underbart om folk ville tänka lite och köra förståndigare. Kommunen har filmat föräldrar som lämnar av sina barn vid skolorna. De kör som idioter! Otroligt att inte fler olyckor sker. Ja vem kan leva med ett liv på sitt samvete? Allt för att spara några futtiga minuter.

4:32 em  
Blogger Hanneles paradis said...

Hoppas det hjälper, folk har så bråttom, ibland är småbarnsföräldrar själva värst utanför dagis och skolor....

9:58 fm  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Alla sätt för att få ner hastigheten är bra. Skall bli intressant att få utvärdering så småningom.

10:04 fm  
Blogger EVA AGNES said...

Lasse, Lasse liten
världen är så stor
Mycket, mycket större än du nånsin tror...
Jodå. Den sjöng vi mycket som barn tillsammans med mor som spelade piano till.
Kram Eva Agnes

10:35 fm  
Blogger Ingrid E said...

Eva Agnes! Vilket fint barndomsminne! Melodin är Alice Tegnérs, en annan djursholmsbo. Barnen i Danderyd sjunger många av hennes visor och läser Elsa Beskow.

11:16 fm  

Skicka en kommentar

<< Home