Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

onsdag, oktober 15, 2008

Humlegården

Skall snart åka in till den stora staden o tänkte därför att några bilder från Humlegården kunde passa. Eller hum hum från Humlegården som det heter i den gamla progglåten som jag alltid nynnar på när jag är där.
Det är trevligt att se att stockholmarna vårdar sin park o de träd som där finns. Hade ingen aning om att det fanns något som heter Klumpfotask o att man har ett system för att hålla den vid liv. Pampigt träd.
Fredrika Bremer drog till sig intresserad ung man i den yngre generationen. Kanske ett gott omen för framtiden? Men är det inte en ganska hemsk staty? Tycker hon ser ut som en grinig kärring.
Närmare Linné än så här kom jag inte. Marken o rabatterna runt honom håller på att göras om och i ordning. Hoppas kunna återkomma med något fint nästa växtsäsong.

7 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid Ja klumpfotsask är en ovanlig en har jag för mig jag läst någonstans ! Vad gäller Fredrika Bremer så tycker jag med de gjort henne orättvisa... har henne avbildad i en korsordstidning däremot där ser hon väldigt fin ut. Humlegården ja denna gamla anrika park, Ser att de gör om vid Linnés staty. Ja kul om vi får se det som blir till nästa år. Ha en bra dag

11:58 fm  
Blogger Resa med Herbert said...

Hej Ingrid!

Ja det är ett mäktigt träd du visar, ser inte riktig "svensk" ut.

Kul att du berättar om sådana här platser som Hummlegården.

Vilken dag kommer du? om jag skall fixa vädret, måste jag ha exakt dag :)
I går hade vi ett underbart soligt väder och +14 grader. I dag är det jämngrått och vått med +9, så det varierar väldigt. Men du vet, sol i hjärtat och sol i sinn, räcker jätte långt.

Irene

12:04 em  
Anonymous Anonym said...

Hum hum från humlegården med Winnerbäck...nice nice....vad härligt Ingrid...kärringen ja du...ha ha...med Calle..honom gillar jag...har varit nere på hans födelseort Råshult...väldigt fint....har du varit där?

3:33 em  
Blogger Hannele på Hisingen said...

Fredrika Bremer och jag föddes i samma stad, hon några år tidigare. Det finns nästan inga bilder på henne som ung, den statyn vill jag se, skriv upp det på att-göra-listan. Klomfotsasken är häftig.

4:24 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Bra att du håller med mig om Fredrika Bremerstatyn. Klumpfotasken var en kul bekantskap. Mysigt att parken vårdas.

Irene! Kommer imorgon så du får skynda dig med vädret:-) Göteborgare är bortskämda med många fina parker så det är kul att visa att Stockholm kan också.

Anna! har inte varit hemma hos Linné, det har jag kvar. Hum hum från Humlegården är en favorit hos mig.

Hannele! Humlegården är antecknad. Samma födelseort, inte illa! Tur att du inte ser ut som statyn.

9:22 em  
Blogger NinaH said...

Trevligt få besöka Humlegården med dig, Ingrid. Hm.... Jasså... Det finns ett träd som heter så...?...;-) Ok. Så bra att intresserade (och kunniga, får vi anta) tager vård om det.
Vem hade väntat sig att Fredrika Bremer skulle behandlats annorlunda?!?!;-) Mne bra idé Hannele kommer med!;-)
Jag kan inte annat än instämma i tipset du fick ovan om besök vid Linnés Råshult (...och då förstås också vid Möckelsnäs). Otroligt intressant!
Och därifrån är det sen inte långt hit till oss!!;-) Välkommen Ingrid!! (Du måste ju komma & se allt nytt här - med både hus & trädgård!)

8:32 em  
Blogger Ingrid E said...

Nina! Tack för invitationen! Akta dig, jag kanske kommer för jag är nyfiken på hur du har det numera.
Klart att vi tre skall besöka Humlegården vid ert nästa besök i huvudstaden.

11:37 fm  

Skicka en kommentar

<< Home