Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

tisdag, augusti 19, 2008

Långedrag

Mitt göteborgsbesök började bra med vackert väder när jag besökte Långedrag. Passade på att ta en promenad genom hamnen för att titta på det nya bl a restaurangen. Den påminner mycket om sådana på kanarieöarna med soffor o tyger utomhus.
Fortsatte promenaden mot det gamla Långedrag. Hajade till när jag såg kanonerna på berget. Fick sedan veta att de inte stod där i min ungdom utan är ett modernt påfund
Jag gillar när modern bebyggelse anpassas till den gamla så att man knappt ser vad som är nytt o vad som är renoverat. Högre upp ligger den helt nya bebyggelsen med stora vräkiga villor som inte passar in med dessa gamla hus men de syns inte förrän man kommer dit upp.
I min ungdom var jag med i en "förening" som hette LITA. Långedrag International Tower Association. Vi hade glada fester i tornet ovan. Även om jag inte bodde på Långedrag så var jag mycket där ute.
84-åringen blev rejält firad med bl a flaggspel, som sig bör. Härligt att kunna sitta ute o njuta av värmen och den vackra utsikten.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Men vad glad man blir av bilderna...härligt. Så vackert som det är i goa Götet...nice nice..kanske kommer det mer att njuta av...see you..

6:05 em  
Blogger Ingrid E said...

Anna! Visst är det vackert ute i Långedrag. Havet, klipporna, husen. Trevligt att du gillade dem. Jo då det kommer mycket mer!

7:00 em  
Anonymous Anonym said...

Vilken ungdom du hade!
Kanonerna på berget ät Oscar II Fort,
man kan läsa mer på Hanneles Promenader.

7:15 em  
Blogger Ingrid E said...

Var inne o läste på din blogg. Hade ingen aning om att det hette Oskar ll fort.
Fina miljöer.

8:22 em  
Anonymous Britt Petersen said...

Hej Ingrid. Vad spännande med LITA. Jag skriver en bok om huset med tornet och hade gärna frågat dig ett par saker. Finns det möjlighet att få kontakt med dig? Mvh. Britt Petersen

10:17 fm  

Skicka en kommentar

<< Home