Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

måndag, april 21, 2008

Polishelikopter

På andra sidan Edsviken ligger Polishögskolan. Där finns bl a Nationella Insatsstyrkan och allt som oftas så tränar de bl a med helikoptern, så idag har fågelsången fått konkurrens. Hör att de nu också börjat träningsskjuta. Skjutbanan är ett större problem för oss på andra sidan vattnet här i Danderyd, än för de i Solna. Nu har kommunen och privatpersoner fått myndigheterna att vakna så skjutbanan skall byggas in och de måste sluta skjuta med k-pist. Skönt!

Lägg märke till den underbart blåa himlen! Väntar på att Sigge L skall komma hit så att vi kan ut o promenera i det underbara vädret.

6 Comments:

Blogger Hannele på Hisingen said...

Militärerna har nästan slutat att träna på Hisingen, nu är den vackra holmen alltid ledig för flanörerna, jag går där på klipporna även vintertid. Och idag är det så svettigt och varmt, att man kan inte sitta still i solen :)

1:38 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Ja försvarsmakten finns väl knappast längre. Kommer man att göra något med deras gamla övningsområden?
Här är soligt men inte svettigt varmt. Skall på promenad nu.

2:20 em  
Anonymous Anonym said...

nja, det är bara klippor, bra och populära badplatser.

3:30 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Hoppas att ni får behålla dem.

4:53 em  
Blogger Filifjonkan 1 said...

Åhå ja just det ja den ligger ju där, men då har ni lite säkerhet på nära håll ifall det kniper och insatsstyrkan med den skall ju vara riktigt upplärd, Klar det är jobbigt med pang och bom men om de bygger in den så skall det väl minska på oljudet ialla fall.Ja himlen är alldeles blå den ser likadan ut här i Småland idag och igår.

6:56 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Som tur är har vi bra fönster som stänger ute det mesta bullret. Problemet är att nu har vi öppna fönster och det är nu de börjar panga utomhus. För något år sedan var det rånare som flydde till Solna. Insatsstyrkan tackade och tog emot dem.
Härligt att hela Sverige sol o blå himmel. Det är vi värda!

8:01 em  

Skicka en kommentar

<< Home