Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, april 06, 2008

Tussilago

Visst blir man glad av de gula solarna på marken tussilago eller Hästhov. En av de få blommor där det vetenskapliga namnet är populärare än det vanliga svenska.
Tussilagon har funnits ute i backarna ett tag nu. På min arbetsplats fanns de hos en patient. Min arbetskamrat från Bangladesh tycker att Tussilago lät mycket exotiskt. Jag försöker att lära henne lite om det svenska bl a blomsternamn.

6 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid. Ja du Tussilaga eller hästhov som den också kallas är ju barndomens blomma den stod för sommar och trekvartsstrumpor man fick av de hemska kliiga man hade då under den kalla perioden som gärna korvade sig efter benen,,hehhe,mankommer ihåg men just den första buketten jag minns så väl hur den doftade en speciell doft är det och det är likadant fortfarande. Ja det har regnat hela natten och morgonen men nu har det stillat sig skönt för jord och grejor började sippra mellan stenarna inte roligt försökte täppa till med några brädbitar så länge så får man se sen så hoppas du hunnit rensa i din rabatt nu innan det kommer regnet,,ha det bra

1:22 em  
Blogger Hanneles paradis said...

Visst blir man glad åt vårens första, jag försöker ha mycket av det vilda även i min egen trädgård, det tycker jag är kul. Min filippinska väninna kan mer svenska blomnamn än många svenskar.

1:33 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Visst är Tussilago barndomens blomma. Man har ju nära till marken då och har lättare att upptäcka den. Vårdoft!
Tröst i regnet är att det luktar fräscht efteråt och pollen rinner iväg, färre nysningar då.
Ha det riktigt bra!

1:34 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Visst skall man värna också om det vilda, ja har en delväxter som en del kallar ogräs men som jag tycker är fint.
Trevligt med din väninna som har lärt sig namnen förmodar att hon är mycket intresserad av växter.

3:27 em  
Blogger Strumpstickan said...

Solgula:)

11:04 fm  
Blogger Ingrid E said...

Strumpstickan! Precis! Behövs nu när solen gått i moln.

11:12 fm  

Skicka en kommentar

<< Home