Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

torsdag, april 17, 2008

Fixaren

Ibland går det riktigt bra, man tar beslut som blir en total succé. En sk win-winsituation. Fixaren i Danderyd, Fixar-Jerka kallad efter vår första fixare, är en sådan.
Lokalblaskan skrev att Danderyd socialnämnd skulle införa en fixartjänst. Vår socialdirektör blev uppringd av brandchefen som ville inleda ett samarbete. Det är brandförsvarets uppgift att minska antalet olyckor, även de i hemmen - där de flesta olyckorna sker. Sedan starten för ett par år sedan är det därför en brandman som är Fixaren. Tillkommit är att VW sponsrar tjänsten med en bil.
Alla över 75 år kan gratis använda sig av tjänsten. Han är jättepopulär. Härom dagen var han i mitt område.
Sparar kommunen pengar? Förmodligen har vi sluppit några olyckor men framförallt är det livskvalité att veta att det bara att slå en signal så kommer Fixaren så fort som han kan.
Jag har förstått att danderydsmodellen med en brandman som fixare är ovanlig. Jag kan rekommendera modellen starkt. Brandmän är vana att handskas med folk och tar med varlig hand och hjälper våra äldsta med olika tjänster i hemmet.

6 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej. Å stor eloge till Danderyd som ordnat en fixare från "di brede pöjkara med"....De är sannerligen behövd många behöver hjälp i sina hem med smågrejor som kontakter och trösklar och liknande tror att det är en stor besparing faktiskt

4:09 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Fixaren är en succé. Tror liksom du att han innebär en stor besparing + ännu större mänsklig vinst. Nu vet man att hjälp finns att få.

5:45 em  
Blogger Hanneles paradis said...

Verkar toppen.

Jag vill också ha en snygg brandman, när jag är 75 år :)

9:25 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Skall du lämna Hisingen o flytta till Danderyd?:-)

12:04 fm  
Anonymous Anonym said...

Ingrid.
Rligt att höra att även ni fått en fixare vilket vi haft ganska länge här i Göteborg. Har bl.a. anlitat honom vid gardinupphägning! Det är en mycket god hjälp för gamla som inte skall stå på stolar eller stegar!!!Så de så!
Ha det bra i sommarvädret.
Kram
Moster

6:53 em  
Blogger Ingrid E said...

Moster! Roligt höra att du utnyttjat fixaren i Göteborg. Du har helt rätt! Äldre skall inte upp på stegar.
Kram!

7:09 em  

Skicka en kommentar

<< Home