Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

onsdag, april 08, 2009

Smörrebröd i Nyhavn

Nyhavn ligger ju alldeles vid slottet så vi började och slutade där. Det var härligt väder så många passade på att ta första ölen utomhus denna dag.
Efter utställningen gick vi och år smörrebröd på Lauras_Kökken, Restaurant Biblioteket som den också heter. Den ligger på en tvärgata till Nyhavn, Toldbodgade nr 5. Kan verkligen rekommendera deras smörrebröd. Jag åt rödspättefilé med räkor och majonäs. Gott, gott och mycket mat så sedan fanns inte plats för middag.
Restaurangen är i sig värd ett besök. Kvällstid dukar man en trappa upp i sin biblioteksdel.
Frokosten o smörrebrödet serveras i entréplanet. Även här finns det mycket att titta på. Som tändsticksautomaten nedan. En trevlig restaurang med mycket god mat till bra pris.

Etiketter:

10 Comments:

Blogger Hannele på Hisingen said...

Biblioteksdelen ser trevlig ut.

5:31 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Visst är det trevligt med ett restaurangbibliotek. Även övriga restaurangen var mycket sevärd med mycket trevlig personal/ägare. Kan varmt rekommenderas.

5:43 em  
Blogger Anna tassar in.. said...

Mmmm det låter underbart Ingrid..du danskarna är bra på sådant..det är verkligen härligt att få njuta av Köpenhamn och läckra maträtter..härligt miljö gör ju skillnad oxå..

6:01 em  
Blogger Ingrid E said...

Anna! Ja det börjar bli populärt med smörrebröd i Danmark igen, ungefär som med vår husmanskost. God mat i trevlig miljö. Då trivs Ingrid!

6:07 em  
Blogger Resa med Herbert said...

Hej Ingrid!

Ja det är trevligt med sådana här mysiga restauranger med trevliga servitörer.

Till smörrebrödet tog du inte en lille en?

Må gott önskar Irene

6:11 em  
Blogger Ingrid E said...

Irene! Ja denna typ av restauranger vill jag verkligen värna om. Härligt att kunna gå ut o äta gott i fin miljö, få trevligt bemötande och det till en rimlig betalning.
Nja det blev ett gott glas vin för jag är inte så mycket för den lille.

6:59 em  
Blogger Filifjonkan 1 said...

Ja du har verkligen provat på lite av varje på di turné. Kula Restaurangen var speciell med biblioteket och tändsticksautomat,,, ovanligt.

9:26 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Det är kul att vara på turné och pröva på lite olika saker. Underbar restaurang väl värd ett besök, den tillhörde höjdpunkterna.

9:32 em  
Blogger NinaH said...

Mums! VAd sugen jag blev på smörrebröd!! Särskilt såna med rödspätta !!!;-)
Glad Påsk!

1:09 fm  
Blogger Ingrid E said...

Nina! Förmodar att du gör utflykter till Danmark ibland och då får smaka på härligheterna. Kommer du till Köpenhamn så vet du nuera adressen till god mat.

12:00 em  

Skicka en kommentar

<< Home