Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, mars 20, 2009

Återvinning - fördel Gran Canaria!

Tycker att våra återvinningsansvariga kan ta sig en tripp till kanarieöarna och se hur snygga deras återvinningsstationer är. Färgglada behållare av plast som fanns överallt och det var rent och snyggt runtom.
Här i Danderyd har vi trista, rostiga behållare och det är oftast fullt med skräp runtom. Kommunen är på de som har ansvaret men ingenting händer. Därför stänger vi våra stationer. Det var tänkt att det skulle bli 20 stationer, snart är det bara tre kvar!
Jag tror att den dåvarande regeringen gjorde en jättemiss när de la över ansvaret för återvinningen på producentorganisationerna. Det borde istället gått till de som är proffs på renhållning. Nu kan man inte återvinna allt om det inte finns en produktionsorganisation bakom restprodukten. Jag hoppas att man ser över detta för återvinning är bra och viktigt.

5 Comments:

Blogger Anna tassar in.. said...

Mmm precis..dessa ställen här är en sanitär olägenhet...så nice det ser ut på Holmarna..

3:47 em  
Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid Ang skorna så skall jag bara ha dem till fint har jag tänkt Går också i platta skor helst fotriktiga med. Ja sopstationerna är verkliga sorgebarn Lortigt och grisigt Synd återvinnnigsbehållarna med äckliga. Ser bra mycket finare ut på din semesterbild!

3:54 em  
Blogger Ingrid E said...

Anna! Stationerna behöver inte vara sanitär olägenhet. Holmarna beviset!

Filifjonkan! Det låter bra vad gäller skorna! Snygga var de så jag blir avis.
Bedrövligt att våra återvinningsstationer inte kan vara bättre. Hoppas att man tar efter Gran Canaria.

4:27 em  
Blogger Hannele på Hisingen said...

Man behöver inte åka så långt,
går bra att kolla på Hisingen.

8:17 em  
Blogger Filifjonkan 1 said...

Måndags godmorgon Vaken fick kramp i ena benet suck men nu är det ok.. Ja återvinningen är ett ledsamt kapitel Grönt blått rostigt men nu finns inga pengar att piffa upp det hela med .Snöblaskar här just nu skall iväg och införskaffa nya inneskor sen så ta det så vackert om du promenerar idag man vet aldrig om halkan ligger i försåt i dag.

5:15 fm  

Skicka en kommentar

<< Home