Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, april 04, 2008

Årsmöte Sällskapet

Härom kvällen var jag på årsmöte med Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia. Vi var som vanligt i Riksdagshuset. Talare denna gång var socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson som höll ett mycket intressant anförande och sedan svarade på många frågor. Christina är en handlingens kvinna vilket hon inte minst visade vid trafikolycka
Det är roligt att en så viktig fråga som kvinnors politiska historia drar många kvinnnor i alla åldrar. Sällskapet får allt fler medlemmar och många kommer på våra möten. Kul! Speciellt som vi inte har några resurser till information o reklam utan kunskapen om Sällskapet sprids från mun till mun. Våra möten är mycket trevliga. Medlem blir man genom att sätta in 100 kr på vårt plusgiro 10 40 29-4. Man kan också bli ständig medlem genom att sätta in 1 000 kr på kontot. Alla får vara med. Förutom vi vanliga så har vi med kvinnliga pionjärer. Både tidigare o nuvarande ministrar är medlemmar. Christina ingår i vår valberedning.Vi må vara ett historiskt sällskap men är långt ifrån mossiga; kallelser o information skickas ut via e-post.

4 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej igen
Jamen det är ju roligt att det är trevliga möten samt att du är på rätt sorts möte,, :) Ja "djungeltelegrafen" är en bra spridning på ..skrattar det är ett bra sätt. Ha nu en trevlig helg med dig.

7:10 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Ja det är trevliga möten med trevliga människor. Bästa reklamen är när man kvinna till kvinna talar om vilket trevligt möte man varit på.
Hoppas att även din helg blir trevlig!

7:54 em  
Blogger Hanneles paradis said...

Jag lyssnade också om historiska kvinnliga författare.

11:47 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Ja det finns många kvinnor som inte får glömmas bort, som har gjort bra o viktiga ting.

11:58 em  

Skicka en kommentar

<< Home