Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

torsdag, september 02, 2010

Långholmen

Mitt första boende i Stockholm var här på Horntullsstrand, det var i slutet av sjuttiotalet som jag bodde där - alldeles i närheten av badet - i några månader. Kul att nu komma tillbaka till dessa kvarter med Hannele.
Promenerade ofta på Långholmen, gick runt fängelset som då stod tomt och höll på att förfalla. Härligt att där nu sjuder av liv med bl a hotell och många ställen att äta på.
Vi besökte Bellmanmuseet eller snarare dess trädgård, det var ju kväll och därför stängt. Där var verkligen fint. Fler bilder ses på länkarna och naturligtvis hos Hannele.
Vi avslutade med en öl på ett ställe som heter Rastgården. Inte mycket att bli rastad i. Tur man inte var där på den tiden. Nu är Långholmen en grön pärla väl värd ett besök.

4 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

aha har de gjort om det anrika gamla fängelset Ja det var nog bra för det har ju stått där länge. Så du har bott där vid Hornstull ungefär ett tag tänk så man har gamla minnen från olika delar av staden Bellmanmuséet synd det var stängt!Köksträdgård stod det mums ser det ut

5:47 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Långholmen är riktigt trevligt nu, väl värt ett besök. Kul uppleva gamla minnen, mina fötter kände igen den stig vi brukade gå runt fängelset.

6:41 em  
Blogger ♥ Hannele said...

Härligt spännande ställe att dricka öl på,dit måste vi åka fler gånger.

7:32 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Gärna!

12:23 em  

Skicka en kommentar

<< Home