Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

onsdag, september 01, 2010

Hannele i Stockholm

Det är tradition att min semester inleds med att Hannele och hennes väska lämnar Hisingen för att se trädgårdar i Stockholm. Så även i år. Oj vad vi hann med! Hannele har redan skrivit på sina tre bloggar om allt vi var med om. Närmaste dagarna kommer här min del.
Vi började i Gamla Stan och Teahouse_Chaikhana, hade ingen aning om att detta fanns på Svarmannagatan 23. Nu vet jag och jag kommer gärna tillbaka för det var ett fantastiskt te och smarriga smörgåsar. Efter kakan som efterrätt var vi proppmätta.
Vi vandrade vidare i Gamla Stan. In på Trädgårdsgatan som verkligen gör skäl för sitt namn. Otroligt vacker gård vid Finska kyrkan. Tänk att trädet blivit så stort på den platsen.
Här finns den lilla statyn Järnpojken. Han ger tur om man ger honom en slant och klappar honom på huvudet.
Ska återvända till honom i vinter för finska församlingens syjunta brukar förse pojken med en mössa mot kylan.
Så skulle vi gå vidare till Stortorget och Stadsmissionens sekondhandbutik där. Då fick vi se ett ungt par som lossade sin bil; Prins Carl-Philip och hans Sofia! De såg mycket glada ut o Carl-Philip han bar på grejorna i skönt sommarstuk med skägg o långt hår.
Nej vi rusade inte fram för att få bilder, tycker att ungdomarna kan få vara ifred. Kul att se att de såg glada o lyckliga ut.

4 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid Men da så mysigt ni hade det Skrattar åt Hanneles väska den är så berest och så fotograferad så den är snart utnött men roligt är det.Visste inte jag heller om det caféet så mumsiga bitar väl tilltagna Det är verkligen växtkraft i träd måste man säga där det står inklämt men det tycks gå utmärkt Roligt att den lilla statyn får en mössa om vintern hm han kunde ju behöva en stickad yllekofta med skratt,

1:55 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Kul ha Hannele med väska på besök. Full fart hela tiden!

2:42 em  
Blogger ♥ Hannele said...

Roligt vi hade och hann med mycket.

7:31 fm  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Tre fullmatade o roliga dagar. Kul att få se så mycket nytt i Stockholm.

5:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home