Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

onsdag, februari 11, 2009

Storstockholms brandförsvar

Igår var jag på första sammanträdet med förbundsfullmäktige för Storstockholms brandförsvar . Självaste sammanträdet gick fort men vi fick också se på film (finns på hemsidan) och lyssna på Brandchefen Jan Wisén. Tidigare tillhörde Danderyd Södra_Roslagens_Brandförsvar men sedan nyår har ett stort antal kommuner i stockholmsområdet gått samman för att få till en effektivare o modernare organisation
"Vi skapar trygghet" är mottot. Naturligtvis genom att släcka bränder men framförallt via ett förberedande arbete med att förhindra olyckor både i vardagen och ute i samhället. Ett mycket viktigt arbete och i Danderyd har vi ju en Fixare i samarbete med brandförsvaret för att minska antalet olyckor i hemmet för våra äldre.
Gårdagens sammanträde var Rådssalen, Stockholms Stadshus. Vi från Danderyd blev väldigt imponerade av den voteringsanläggning som finns där. Vårt fullmäktige har ingen sådan vilket gör att varje votering tar allt för lång tid.
Det pågår en utredning hos oss om vi ska flytta fullmäktige från de vackra lokalerna i Djursholms Slott till något modernare. Jag vill inte flytta och det var intressant att se att man i Stockholms Stadshus har lyckats förena den modera tekniken med den vackra miljön.
Underbart vackert tak de har att titta på under tråkiga debatter i Stockholms Stadshus.

Etiketter:

2 Comments:

Blogger Hannele på Hisingen said...

Förberedande arbete låter vettigt.

2:12 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Det är vettigt och nödvändigt för att förhindra olyckor o bränder.

6:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home