Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

torsdag, maj 06, 2010

Traditioner

Det är roligt med att traditionerna varierar efter vilken del av landet man befinner sig i.
Jag är van vid att det eldas på Påskafton på Västkusten. Här i öster eldas det på Valborg. Brasan hade lite svårt att ta sig i det fuktiga vädret men sedan brann det riktigt bra.
Här i Danderyd reser Danderyds Blåsorkester runt i kommunen och blåser in våren på morgonen 1:a maj. Hos oss kommer de alltid kl 09.00. En mycket trevlig tradition som Lotta uppskattade mycket.

3 Comments:

Blogger NinaH said...

Fanns en sån blåsartradition här också. Förr. Nu är alla dom blåsarna borta.... och nya tycks inte orka gå upp i morgonstunden... ...eller vad som kan vara orsaken......?!;-)
Brasorna tänds till Valborg här- fast det i Danmark och Norge (tidigare också danskt- som Skåne) så tänds de ju till St Hans (vår midsommar)....
Annars- här i Skåne finns ju många traditioner man fått lära sig genom åren som varande "upplänning".;-) Men det är spännande med de regionala skillnaderna.

11:09 em  
Anonymous Hannele på Hisingen said...

Kul med traditioner.

9:22 fm  
Blogger Ingrid E said...

Nina! Glad att våra blåsare håller än o hoppas att de gör så i många år.

Hannele! Du har ju varit nära att få uppleva vår blåsorkester men vi var då tvungna att ge oss av tidigt på morgonen. Hoppas att du får höra dem hemma hos mig något år.

7:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home