Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

måndag, juni 30, 2008

Ösbyskolan

Ösbyskolan är en liten 0-3 skola som ligger mycket idylliskt i Djursholm.
På 80-talet när jag satt i dåvarande skolstyrelsen var skolan pytteliten med en vaktmästare som bodde på övervåningen på skolan. Det pratades faktiskt om nerläggning av skolan för det var så få barn då. Nu är problemet det motsatta. I det fria skolvalet som Danderyd har väljer man små skolor med små klasser, som Ösby. För att alla skall få plats har skolan måst byggas ut men är fortfarande småskalig. Dessutom en mycket bra skola visar utvärderingar.
Det är roligt att Ösbyskolan sedan 2007 är avknoppad från kommunens verksamhet och numera drivs av lärarna.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Kul, säkert roligare för lärarna också. Vi har sett mycket, flera byten av skolor, ingen stabilitet, värsta var väl, när sonen fick 7 nya lärare i 9:an.

7:30 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Som tur är har Danderyd bra skolor. När lärarna som i Ösbyskolan är med och driver skolan blir det inte sådant som du skrev om. Otroligt om barnen lär sig något under sådana förutsättningar.

8:53 em  
Blogger NinaH said...

Gullig skola! Som min barndoms!Spanar nu också nedåt i dina inlägg (för jag var ju frånvarnade från blogar en tid & besökte bland annat dina trakter...;-)...) och ser att du gått och blivit otroligt teknisk ockå Ingrid! Grattis Ingrid & tack för härliga bilder gmcqur apparaten!;-)

12:25 fm  
Anonymous Anonym said...

(barnen lär sej inte mycket, om de inte har föräldrar, som orkar ställa upp på kvällarna efter jobbet)

9:04 fm  
Blogger Ingrid E said...

Nina! Så du har varit i mina trakter utan att säga till! Ny teknik är kul i lagom doser. Roligt när det fungerar!
Visst är Ösbyskolan gullig, det är sådan skolan skall se ut.

Hannele! Ösbyskolan ställer krav och stöder föräldrarna. Gå in på länken och därefter föräldrafliken. Vill man inte ställa upp på detta bör man inte söka denna skola.

10:58 fm  

Skicka en kommentar

<< Home