Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, juni 27, 2008

Ösby, Tre kärlekar

Brukar du se på Tre Kärlekar? Då kanske du känner igen huset. Det ligger i Ösby, Djursholm men är med som hotell i Tre Kärlekar. Skylten Pensionat satt länge kvar på gavelfasaden, där det nu sitter en ny skylt.
Huset står sedan några år tomt. Systrarna Lindhe bodde där till sin död och testamenterade huset till Blomsterfonden och de vill nu riva för att bygga ett nytt seniorboende. Naturligtvis protesterar de omkringboende för det gör man alltid i Djurholm när det skall ske förändringar.
Blomsterfonden har mitt fulla stöd. Huset ligger perfekt, vid Roslagsbanan så kommunikationerna är mycket bra. Dessutom tänker Blomsterfonden se till att det blir en mindre butik för dagligvaror. Området kommer att få tillbaka sin affär.
Huset är gammalt och väldigt slitet. Skall där bli ett bekvämt o modernt boende för äldre med hiss mm så måste huset rivas. Själv är jag så förtjust i huset med sin stora tomt och perfekta läge att jag hade kunnat tänka mig att kommunen skulle förköpa det. Blomsterfonden som äger o driver Svalnäs och driver Tallgården för Danderyds kommun kommer att göra något mycket bra av systrarnas hus.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

nej, inte sett, inga berömda hus i sikte, men är i den åldern att skulle vilja besöka ett Pensionat, maken har föreslagit, kanske Ellen Keys Strand.

2:42 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Visst låter det mysigt med en pensionatsommar! Undrar om det finns några kvar.

2:59 em  
Blogger Hannele på Hisingen said...

jo, fast de kallas väl Spa

10:22 fm  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Och priset är inte pensionatmässigt längre då.

10:27 fm  

Skicka en kommentar

<< Home