Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

lördag, februari 16, 2008

Hacke Hackspett

När jag flyttade till min nuvarande lägenhet för ca snart 12 år sedan så var denna tall helt OK. De senaste åren har den dock varit död, icke ett barr finns kvar. Förmodar att den nu rymmer massor med småkryp som Hacke Hackspett med förtjusning sätter i sig.
Idag är tallen lite spöklik. Vacker med alla sina knotor. Jag hoppas att den får finnas kvar, till glädje för Hacke.

8 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

God lördagmorgon ser att du redan är uppe ,,,morgonpigg är du,ja tallen ser så Där lagom spöklik ut men så synd att den är död? Vad hände med den?Men bra för Hacke han som hittar lite kryp till frukost är det

5:21 fm  
Anonymous annebelle said...

Tallen ser dramatisk och vacker ut där den tecknar sig mot himlen. Hoppas den får stå kvar. En fin lördag önskas, solen strålar och det är lite kyligt.

11:41 fm  
Blogger Hanneles paradis said...

Hackspett är så fina, vi har också haft i trädgården, fast det trädet tog Televerket bort och grannarna sågar flitigt också.

12:18 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Morgonpigg är nog det sista som jag kan bli beskylld för:-) Arbetade inatt.
Undrar lite om det var fågelboets fel att tallen dog. Det var efter att det spikats upp som trädet började att "blöda" om jag kommer ihåg rätt. De kanske använde fel sorts spik?

Annebelle! Visst är den fin! Det är nog chans att den får stå kvar för jag bor närmast o jag kommer inte att föreslå fällning.

Hannele! Hackspettar är fina, jag har alla de sorter. Kul att titta på när de energiskt hackar i träet.

4:05 em  
Blogger Solvarm said...

Hoppas att hackspettarna får behålla tallen, dom måste ju ha sin mat.

7:32 em  
Blogger Ingrid E said...

Solvarm! Det finns alltid de som vill att vi skall ha ett prydligt område. Döda tallar ingår då inte. Förhoppningsvis får den stå kvar.

8:01 em  
Blogger Filifjonkan 1 said...

Morrn jaha där ser man vad människan ställer till i sin godhets dumhet kan man säga då,,,

5:57 fm  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Ja ibland gör vi människor fel när vi menar bra. Det har varit slagsmål om den fågelholken. Flugsnapparna slängde ut blåmesar, ett annat år fick Flugsnapparen ingen fru vilket innebar att han sjöng varje dag så otroligt vackert.

5:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home