Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

torsdag, februari 07, 2008

Koppar

Koppar är inte på modet längre, auktionspriserna sjunker. Men det bryr jag mig inte om för jag gillar koppar. På bilden syns en del av det som jag har. Vet att många tycker det är jobbigt med putsningen. Jag tycker det är en skön avkoppling. Jag brukar sätta mig med min kopparputsning och lyssna på någon god bok. Förenar nytta med nöje. Och så fin kopparen blir när den är nyputsad!

7 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid, Vad roligt att du visar din koppar du är barn av samma tid som Filifjonkan skrattar har också tycke för koppar.. den mjölkkannan som står i mitten har jag med men jag putsar inte koppar längre jag doppar den i citronsyran går jättebra har för ont i handlederna för att putsa och gnida, Men koppar till jul när den är nyputsad och man julskyltat hela köket o ser på kopparn som gnistrar på sin hylla det är en liten bit lycka det med. du har rätt kopparn står så lågt i kurs numera men det är inte för priserna man har den jag har den för det är lite nostalgi och kultur med..

1:11 em  
Blogger Solvarm said...

Lyser vacker om din koppar.

Solvarma hälsningar från Irene

1:44 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Så trevligt att även du gillar koppar. Synd att du inte kan putsa längre men bra att det går lika bra med citronsyra. Och så rätt, det är både nostalgi och kultur med koppar.

Irene! Önskar att det var solen som lyste på kopparen. Vi har några supergråa dagar. Inte så kul, längtar efter din sol. Tack för de solvarma hälsningarna.

2:05 em  
Blogger Hanneles paradis said...

åj, det var många, modet bryr jag mej inte om, det betyder bara att man kan hitta fina sake rbilligt

2:44 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Och jag har mycket mera! Trodde du följde modet slaviskt:-)
Helt rätt, nu måste det vara rätt tid att köpa koppar. Förhoppningsvis köper man inte gamla kopparföremål och smälter ner för koppareen i sig är det värde i (koppartak mm som stjäls).

2:52 em  
Anonymous Hannele said...

(så korkat att stjäla sånt, dom river ju sönder elledningar, allt massor med förstörelse)

9:15 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Tyvärr bryr de sig inte ett smack om det. Pengarna är det enda som intresserar.

11:47 em  

Skicka en kommentar

<< Home