Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, februari 08, 2008

Besökare

Visst ser den lite läskig ut, den här som gärna vill komma in i ljuset. Det får den naturligtvis inte för jag tycker inte den ser särskilt mysig ut. Den kommer på kvällen och dras till lampan som jag har över mina frösådder. Någon som har en aning om vad det kan vara för något?

8 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid. Urk näe men är det inte en slags nattfjäril men släpp inte in den hur mycket den än knackar på hos dig,,,man vet inte den kan äta hål i dina frösådder riktigt ser hur stora tuggtänder den har för späda fröblad som just kommit upp Sådana kryp är trevliga att se på tv men absolut inte Live.

12:51 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Tror som du så den rackaren kommer inte in till mig om jag får bestämma. Stor är den, frösådderna skulle inte ha en chans.

1:05 em  
Anonymous Skadedjur said...

Mottfjäril? Vi fick med ekologiskt mjöl och lite svår att bli av med, man fick svälta dem, ha allt ätbart i palstpåsar, det la ägg även i kartonger, tog månader innan de försvann.
/Hannele

7:56 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Tack för länken till dessa vidriga skadedjur. Tror inte det är Mottfjäril eftersom den här håller till utomhus. Den vill jag definitivt inte ha in.

8:07 em  
Anonymous Hannele said...

det är så tokigt med denna varma vinter

9:24 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Säkert har du rätt, den brukar nog sova så här års.

11:41 em  
Anonymous ann said...

Mottfjäril!
Jag har liknande kryp! De kom med en mysliförpackning och är jobbiga att bli av med. de tycker om mjöl och spån har jag märkt. Hos mig kröp de in i alla små hål där man har hyllproppar inne i skåpet.Alla skåp har ju toma hål för att hyllor skall kunna justeras. Kolla dem och sätt all föda i burkar med bra lock. Vanliga plåtburkar höll inte undan mina små kräk. Det behövdes bra burkar med bra tillslutande lock.De fanns också bland linfrän och kryddor, samt tepåsar.

5:34 em  
Blogger Ingrid E said...

Ann! Tack för varningen! Som tur är har jag inte fått in den i köket men oroväckande att veta att de finns i min närhet.
Skall göra som du föreslår.

5:43 em  

Skicka en kommentar

<< Home