Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, augusti 19, 2007

Kultur i vardagen

Visst är det kul med kulturkalas och festivaler men hur behandlar vi kulturen i vardagen? Denna staty hittade jag på St Sigfrids Plan, Örgryte. Bedrövlig omgivning med orensade rabatter och klottrad sockel. Inte en bokstav fanns om statyn. En platta med konstnär, stayns namn och årtal är väl det minsta man kan begära.
Skärpning! Ytterligare ett bevis på att stadsdelsnämnderna inte gör sitt jobb?
Göteborg har tydligen en del att lära av Danderyd. Vi har en kulturkalender och den offentliga konsten finns också på nätet. Offentlig_konst_Danderyd

4 Comments:

Anonymous Hannele said...

Ofta ser jag att man är ganska snabb med att ta bort klotter.

4:49 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Hoppas att man tar sig tid att rensa o städa samtidigt som man rensar.

5:00 em  
Anonymous annebelle said...

Hej Ingrid, javisst borde Dylan få Nobelpriset i litteratur. Han och Tranströmer. Sitter nu och lyssnar på Lena Endres sommarprogram och hon spelar mycket Dylan; All along the watchtower med Jimi Hendrix och nu Positively 4:th street. Konstigt att man inte översatt Dylan mer till svenska..men det är ju inte så lätt förstås.
En fin vecka önskas.

11:12 em  
Blogger Ingrid E said...

Annebelle! Har du hört Tottas och Wiehes skiva Dylan som kom förra året? Det var det sista Totte gjorde och Wiehe slutförde skivan. Där är 14 låtar på svenska. Faktiskt inte en enda samma som Ferry.
Inte lätt översätta Dylan. Han godkänner nämligen inte vad som helst. Det har Wiehe fått känna på. Han har tidigare tvingats ta bort en låt från sin skiva pga att Dylan inte godkände översättningen.
Hoppas att din vecka blir bra!

11:41 fm  

Skicka en kommentar

<< Home