Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, november 08, 2009

Moderata kvinnor i stad och kommun efter 1909

I år är det 100 år sedan Riksdagen tog beslutet att kvinnor skulle kunna väljas till politiska uppdrag i stad och kommun.
Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia uppmärksammar detta genom att ge ut boken Moderata Kvinnor i stad och kommun efter 1909 - Om färgstarka kvinnor i det kommunalgrå.
I onsdags, 4 november, var det releaseparty. Moderaternas partisekreterare Per Slingmann tog emot den första boken. Han är mycket positiv till den. Tycker att vi moderater måste skriva vår egen historia.
Nästa bok gick till moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson, till höger på bilden. Hon tackade speciellt redaktionskommittén för ett enormt arbete för att få fram boken. Ann-Cathrine Haglund är ena halvan av redaktionskommittén, tillika Sällskapets ordförande.
Det är ett stort antal kvinnor som har skrivit i boken. Jag har nu läst den och tycker att den är mycket läsvärd och välskriven. Viktigt för oss som är engagerade nu att lära under vilka förhållanden våra föregångare verkade inom.
Boken finns att beställa genom moderatkvinnorna@moderat.se boken kostar 150 kr.

3 Comments:

Blogger Hannele said...

bra att nån skriver en bok

1:09 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Det ingen berättar om har inte hänt. Eller Den ingen berättar om har inte funnits. Därför är det viktigt att dessa böcker skrivs. Glädjande att den verkligen är läsvärd.

1:31 em  
Blogger Karin S said...

Hej Ingrid,
Nu har jag skrivit en bit till om boken, som jag tycker är högintressant.

mvh,

Karin

10:09 fm  

Skicka en kommentar

<< Home