Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

tisdag, december 18, 2007

Danderyds Gymnasium 25 år

Danderyds gymnasium har nyligen firat att det är 25 år sedan skolan invigdes. Jag var med på invigningen men inte jubileet. Där hade eleverna bl a framfört ett stycke om tillkomsten av skolan. Igår på fullmäktige framförde eleverna sin pjäs igen.
Innan skolan byggdes var diskussioner om man skulle bygga nytt eller bygga om ett av de befintliga gymnasierna. Det blev att bygga nytt och då diskuterades var skolan skulle ligga. Eleverna text var från gamla kommunala protokoll från 70-talet. Vi fick många goda skratt. De avslutade med en ballongfanfar för sin skola.
Danderyds Gymnasium klarar sig bra i skolkonkurrensen. Många danderydselever väljer fristående skolor men skolan har hög status och attraherar elever från kringliggande kommuner. Under året har det inkommit ett förslag om att privatisera skolan men vi ansåg att det inte var aktuellt så minst ett år till fortsätter den som kommunal skola.

4 Comments:

Blogger Filifjonkan 1 said...

Hej Ingrid,,,,jaha tänk att det är 25 år sedan det byggdes och invigdes otroligt var tar tiden och åren vägen
Minns när det byggdes därute hade bekanta åt det hållet då Mörby och Täby med,det var husvagnsfolk i Täby då.Så längesedan det känns var in i Täby centrum det har ju också byggts om. Hälsade på en bekant som låg inne på Danderyds lasarett då med. Stort ställe,

9:35 em  
Blogger Ingrid E said...

Filifjonkan! Ja vart tar åren vägen? Huvudsaken man känner sig någorlunda ung. Det har byggts mycket på dessa år, främst i Täby. Danderyds Sjukhus, där arbetar jag.

9:47 em  
Blogger Hannele said...

Själv har jag sett Lucia i skolmiljö, fått äte tre (!) julbord med barnen, sjungit julsånger, kan inte klaga.

4:04 em  
Blogger Ingrid E said...

Hannele! Har missat levande Lucia i år. Lite julmat men sparar det mesta till juldagarna.

4:15 em  

Skicka en kommentar

<< Home