Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, september 03, 2006

Swedish Military Tattoo, Globen

Igår var jag på Globen och såg Tattoo. Orsaken till detta är mitt fadderbarn Markus som gör sin värnplikt i Arméns Musikkår. Det var roligt i Globen. Det var 10 musikkårer från flera länder och kontinenter. Förutom Sverige bl a Norge, Holland, Indien, Kanada och Italien. De sistnämnda sprang och spelade samtidigt! Norrmännen var skickligaste drillade men Indierna (i röd uniform på bilden) charmigast.
Markus är smart som gör sin värnplikt på detta sätt. Han får ägna all sin tid åt ett av sina stora intressen och han utvecklas. Ja att Arméns Musikkår har lärt en hel del märktes för i början var det lite si o så bl a med marscherandet. Förutom musik får de en hel del annan drillning. De skall kunna försvara sitt instrument (med vapen), bädda sängar och som synes putsa skorna!

2 Comments:

Blogger Hannele på Hisingen said...

Ingrid, visst blev det en helkväll, med massa fin musik, snygga uniformer från många olika länder, bäst var dock Arméns Musikkår! Visst blir man stolt som förälder, de unga musikanterna har utvecklats mycket sedan vi såg dem första gången.
Ingrid, tack för allt denna gång, hur skulle vi klara oss i huvudstaden utan din hjälp, bara hitta för en öbo kan vara tufft, men vi får väl försöka i november, i Berwaldhallen.

1:11 em  
Blogger Ingrid E said...

Kul ha er här. Tur att Markus finns så jag får vara med om så mycket roligt. Deppigt att inte kunna vara med på avskedskonserten.

8:06 em  

Skicka en kommentar

<< Home