Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

lördag, maj 31, 2008

Takåsar Köpenhamn, utmaning

Lite annorlunda bilder av centrala Köpenhamn, takåsarna vid en parallellgata till Ströget. Tornet till höger på bilden ovan sittter på ett hotell. Visst är det läckert där uppe.
Jag har blivit utmanad av NinaH ang bästa, sämsta o senaste köp.
Senaste köp: Dahlior o Husarknappar till trädgården.
Bästa köp: Min kamera Canon IXUS 85 IS som jag köpte för ett litet tag sedan är jag mycket nöjd med, skall bara lära mig alla finesser också.
Sämsta köp: Har förvisso köpt en hel del skräp som en bokklubb som jag lurades in i. Trodde jag skulle få romaner men de var av billig variant som inte intresserar mig. Böckerna ligger nu på hög så det var riktigt dåligt köp.
Skickar utmaningen vidare till de som vill.

fredag, maj 30, 2008

Dylan i Odense

Är nu hemma igen efter konserten med Bob Dylan i Odense. Det skall sägas att detta var ingen av dylans bästa konserten. Helt OK men den saknade det där extra. Många bra versioner men också några trista låtval. Tyvärr så spelar han inte gitarr dennna gång, bara keyboard. Han var bättre i Reykavik och det låter ju bra inför söndagens konsert i Helsingfors som jag också skall åka på.

Innan konserten var det köande. Naturligtvis fick vi de bästa platserna! Lite nervöst var det för man kunde köa från två håll av arenan. Vi valde rätt sida - i solen och lä. De på andra sidan stod upp o frös i den hårda vinden som synes på bilden nedan.
Danskarna brukar ju hävda att svenskarna förbjuder allt medan de själva är så liberala. En sanning med stor modifikation. På dylankonserten var det mesta förbjudet och de hade sura vakter. De borde gå i kurs hos sina kollegor i Roskilde! Inne i lokalen var det jättevarmt och de gav oss inget vatten att dricka. Det kunde ha blivit farligt.

Etiketter: ,

lördag, maj 24, 2008

Women's Cup final 2

Idag håller vi tummarna för Umeå IK som idag spelar den andra finalmatchen i Women's cup. Denna gång i Frankurt. Det lär komma en jättepublik med förbundskansler Angela Merkels i spetsen! Marta o Umeå måste göra mål för att vinna. Tyvärr kan jag ej se matchen men lovar hålla tumme!
Idag åker jag till Köpenhamn för att i veckan se Bob Dylan i Odense! Några dagars bloggpaus blir det nu alltså! Trevlig försommar!

fredag, maj 23, 2008

Björkarnas stad

Det stämmer verkligen att Umeå är björkarnas stad. Var gata o stig var kantad med björkar. De hade börjat att slå ut tidigt i år pga värmen till pingst men stannat upp när det blev kallare igen. Det syntes skillnad på hur långt de kommit utifrån var de stod. De som stod skydddade inne i stan hade kommit längst.
På bilden nedan har jag fått med tre typiska ting för Umeå. Förutom björkarna, trähusen (som gläder mig från Haga, Göteborg) och alla cyklarna. I det platta Umeå är det perfekt att cykla.
Inte visste jag att jag hade en affär i Umeå!

I residensparken har en tidigare landshövding planterat många olika sorters träd. Där finns bl a denna pampiga ornäsbjörk som har flikiga blad.

torsdag, maj 22, 2008

Ume älv

Fredag kväll besökte jag en umebo som bor helt otroligt vackert vid Ume älv. Dessutom var det en solig kväll. Tyvärr för kallt för att sitta ute.
Det blev söndagspromenad utmed Ume älv. Vi gick på Hälsans stig, norr ut, på vänster sida.
Residenset ligger brevid kyrktornet som syns på fotot nedan. Den stadsdelen kallas Öst på stan. En ordenlig söndagspromenad alltså. Ganska lik vår promenad utmed Edsviken fast umepromenaden var plattare. Det syns också att det är bra fart på vattnet i Ume älv.

onsdag, maj 21, 2008

Länsstyrelsen

Tvärs över gatan från residenset ligger den byggnad som länsstyrelsen sitter i. OBS alla björkar!Det måste nog vara den största skillnaden för Chris; nu behöver hon bara gå över gatan för att komma till jobbet. Inga resor i tunnelbana eller köer alltså.
Chris arbetsrum är inte det största men det trevligaste med ljus från två håll. Snyggt möblerat med malmstensgrupp i snygga gröna färger. Gillar tavlan väldigt mycket.

Högre upp i huset är stora samanträdesrummet. Som överallt fullt med vacker konst. Eller vad tycks?

Lite mer att lära om länet ges i denna Välkommen till Västerbotten av Chris.

tisdag, maj 20, 2008

Residenset

Det är ett tjusigt residens i Umeå. Landshövdingen håller till på övervåningen med en privat del och den offentliga våningen. Nedre delen är uthyrd. Ovan är baksidan av residenset.
Framsidan är som sig bör, pampig. Numera är residenset kuturskyddat.
Chris hälsar välkommen. Namnet har hon fått på dörren. Hon bor dock inte ensam i residenset, där håller också ett spöke till!
Jag hade tur när jag var där att Silvia höll sig borta så jag fick ha drottningrummet för mig själv.

Trappan som leder upp till våningen är klart pampig, två trappor leder upp.
Här kan du läsa mer om residenset och här se fler bilder på representationsvåningen.
Gula salongen är Chris favorit.

måndag, maj 19, 2008

Marta!

Chris Heister och Marta

Vilken helg jag har haft i Umeå! Jag var på lördagen på finalmatchen mellan Umeå IK och FFC Frankurt. Den bästa match som spelats mellan två kvinnliga klubblag på svensk mark! Och naturligtvis var världens bästa kvinnliga fotbollsspelare Marta bäst. Vilken helt fantastisk spelare och glad person hon är. Efter matchen var vi på buffé och dit kom också de hungriga spelarna. Jag fick taget kortet på Chris, landshövding i Västerbotten och Marta. Som ni ser så är Marta inte speciellt stor på jorden men en gigant på fotbolsplan.

Inför matchen. Marta längst till vänster.

Umeå IK gjorde en fantastiskt bra match. Första mål efter 12 sekunder! Marta naturligtvis. Tyvärr fick tyskorna reducera och trots att Umeå hade massor med chanser blev det inga fler mål.

Returen går på lördag nere i Tyskland. Tyvärr har nu tyskorna fördel tack vare mål på bortaplan. Nu kommer Umeå att träna på att göra mål. Kanske är också Hanna Ljungberg så bra att hon kan spela på lördag. Hon sa faktiskt det! Det skulle vara toppen för Hanna behövs på plan.

Hanna Ljungberg

fredag, maj 16, 2008

Från äppelblom till björkar

Nu tar jag och lämnar de vackert blommande äppelträden här hemma och åker till Umeå, björkarnas stad. Så vi ses inte igen förrän efter helgen. Björkarna håller nu på att slå ut för fullt. Det skall bli roligt att uppleva.
Skall också på fotboll och se Umeå IK spela mot FFC Frankfurt i UEFA Women Cup, final. Det skall bli kul.

torsdag, maj 15, 2008

Närbilder

Gick ut och tog några närbilder igår på blommor efter regnet igår. Ett uppfriskande regn som verkligen behövdes för här har varit så torrt. Tyvärr är det kallt ute, sommarvärmen helt borta. Hoppas att den snart kommer åter.


onsdag, maj 14, 2008

Första bilderna

Nu har jag tagit första bilderna med nya kameran och lyckats överföra dem till datorn. Behandlade dem i mitt gamla program för någon motta får det vara.
Naturligtvis fick Sigge L agera fotomodell, det gjorde han med den äran.
Visst är det skillnad. Titta bara på zoomen. Bilderna av Skäggdoppingen är tagna på samma plats. Den nedre med gamla kameran. Jättenära kommer jag med nya kameran. Kul! Ännu roligare blir det när jag lärt mig alla finesser.

tisdag, maj 13, 2008

Ny kamera

Idag har jag inhandlat min nya kamera. Det blev en Canon IXUS 85IS. Tack för alla goda tips. Annika skickade en bra länk från GP och deras kameratest. Det blev en annan kamera än den som vann testet men affären tittade intressant på testresultatet o hävdade att min har samma funktioner. Inte gör det något att denna är klart billigare!
Bra dag idag. Har varit i Täby Centrum ett par timmar. Hann med att laga golvlampan, fixa nytt pass, besöka Claes Ohlsson och så som avslutning kameraköpet.
Hoppas kunna visa bilder imorgon.

söndag, maj 11, 2008

Pelargonnäva

Låt mig stolt få presentera min Pelargonnäva, Erodium pelargoniiflorum.
Satte den som frö förra året men då blommade den inte. I år har den redan börjat blomma och skall så göra hela sommaren! Något att se fram emot. Växten är nära släkt med Pelargonen men med den stora skillnaden att den är härdig. En trevlig ny bekantskap i rabatten. Har jag tur så kan jag ta frö från den till kommande år.

lördag, maj 10, 2008

Bougainvillea

När jag var på Grand Canaria blev jag väldigt förtjust i deras Bougainvillea. Igår var jag i handelsträdgården och med mig hem följde denna lilla. Det kommer aldrig att hända att den blir lika fin som sina släktingar men man kan ju alltid drömma. Vacker färg är det.
Vill passa på och önska alla en glad pingst. Gå ut o njut av det vackra o varma vädret ni som kan.

fredag, maj 09, 2008

Älgen på plats

Nu står älgen på sin plats igen på Älggrundet i Edsviken. Tyvärr måste den tas in under vintern för den har varit utsatt för sabotage under istid. Är folk riktigt kloka? Härligt att man trotsade dessa och gjorde ny älg.
Vi i Danderyd ser baksidan av älgen. Här kan du se hur fin den är framifrån.
Bilden nedan är tagen mindre än en månad sedan. Det går snabbt nu i naturen. Underbar skir grönska nu.

Etiketter: ,

torsdag, maj 08, 2008

Skomakarsemester i år

Kan konstatera att skomakeren som hade semester mellan hägg och syren i år skulle få en riktig semester. Häggen blommar för fullt medan syrenerna låter vänta på sig, de är bara i knopp ännu.
Naturen exploderar nu. Och då har min kamera bestämt sig för att bråka. Den tar inte längre bilder i solsken, de blir enormt överexponerade. Glad är jag som nu kan skaffa ny kamera utan betänkligheter. Det gäller bara att få tid för köpet.

onsdag, maj 07, 2008

Bredvid

När jag putsade fönster häromdagen var jag bara tvungen att ta bild på den härliga busken som växer bredvid min lägenhet. Blommorna luktar som vinbär men det blir inga bär på den. Någon som vet vad den heter?
Gungan är föreningens och har bara ett par år på nacken. Populär heta, soliga dagar för då är där skugga. Hoppas att det blir många sådana dagar i sommar. Gungan är också poppis bland barnen.

tisdag, maj 06, 2008

Grannen under

En sådan tur jag har som har en trädgårdsälskande granne som bor under mig. Vi brukar hjälpa varandra lite med bevattningen. Mycket bra för vi bor i ett hörn som är mycket solrikt så här blir fort torrt i rabatterna. En av mina rabatter ligger framför hans täppa.
Före honom bodde det en dam som också älskade trädgård och allt emellanåt dyker det upp plantor som hon planterat en gång i tiden.
Trevligt att få se vackra ståtliga tulpaner så här ovanifrån.
Bredvid oss blommar körsbärsträdet nu så fint.
Visst har vi en underbar tid nu!
Har haft Hanneles dotter som nattgäst. Jag hoppas att hon hann njuta av allt det gröna här innan hon åkte hem igen.

måndag, maj 05, 2008

Gullvivor

Granne med tomten med alla vitsippor är en trädgård med massor med Gullvivor. Helt fantastisk.
Härliga dagar nu. Har hunnit med lite trädgårdsarbete i helgen och det känns skönt. I veckan skall det bli riktigt varmt. Ser fram emot det.

söndag, maj 04, 2008

Strålande tider

Vilka underbara dagar vi har! Igår blev det varmt igen så det blev första uteätarmiddagen i trädgården. Inköpt suschi som intogs i trevligt sällskap.
I trädgården exploderar det nu. Något nytt varje dag. Vårkragen blommar så fint. Morsdagblomma brukar en granne kalla den. Ytterligare ett bevis på att våren är tidig.