Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, maj 30, 2010

Hamnens dag i Stocksund

Har haft en mycket trevlig helg. Det började i fredags kväll med besök av broder Kjell och Kerstin, fortsatte i lördags med Hamnens dag i Stocksund och avslutades igår med Hagaparkens dag och middag med Sigges fan-club hos Sigge med matte.

Tyvärrr har jag dataproblem så därför förseningen med bilderna från lördagens hamnbesök.
Hamnens dag har varit varje vår i flera år nu, sedan hamnen blev så fin bl a med den nya gymnasieskolan. Förutom attt skolan visas upp är sjöräddning, kustbevakning, brandkår ambulans med och visar upp sig. Populärt, inte minst bland barnen och deras fäder.
Naturligtvis är Klart Skepp med och visar upp sina båtar, segelfartyg och modernare saker. I år var Sofia Linnea med, en ny bekantskap för mig.
Danderyd är en kustkommun. Det tänker man inte så mycket på inne hos mig i Danderyd men här i Stocksunds Hamn får man en rejäl påminnelse om att så är fallet.
För mig var det första gången som jag kunde vara med på Hamnens dag, återkommer gärna.
En trevlig utflykt som delvis förstördes av dåligt väder men som tur var fick jag fint väder på min promenad till Stocksund. Naturen är ju så underbart vacker nu så det är bara att njuta.

måndag, maj 24, 2010

Moderat seglats

Igår var Danderydsmoderaterna ute på seglats med m/s Symfoni. God mat och trevligt umgänge + lite presentation av partiets kommunalprogram inför valet.
Båten tog oss ut på Edsviken och förbi kommundelarna Stocksund och Djursholm, ut mot Lidingö och Täby. Trevligt att få se kommunen från sjösidan.
Färden gick vid vår största ö Tranholmen. Nog mest känt för att där finns ett flytande dagis. Så här ser den berömda dagispråmen ut.
Vädret var inte det bästa. Regn ibland och tom åska. Skönt att sitta inne!
Bakom det blöta fönstret syns det bekanta Cedergrenska Tornet i Stocksund.

fredag, maj 21, 2010

Rosenpionens första blomma

Rosenpionen har redan börjat blomma med sin första blomma. Älskar denna växt. Undrar om den inte i år är rekordtidig, början av juni känns mera rätt. Planterade om några skott från pionen i höstas och den visar knopp. Redan.
Värmen har verkligen satt fart på grönskan och det verkar som det kommer att blomma lite huller om buller. Kan bli intressanta o hisnande färgkombinationer!

måndag, maj 17, 2010

Plommonträdet blommar

Nu blommar plommonträdet som står framför det hus som jag bor i. Underbart vackra blommor. Körsbärsträden har också börjat blomma.
Ger hopp om godis till sensommaren.

lördag, maj 15, 2010

Blå vitsippor

Det verkar vara ett bra sippaår i år. Mina blå vitsippor är fler än vanligt.
De är svåra att få på bild med rätt färg. Ute blir de vita o inne blir de för blåa. Gillar dem och i år fick en komma in till den nya lilla vasen som jag köpt på Svenskt Tenn.

fredag, maj 07, 2010

Vitsippor

Bland det mest fascinerande med att vara odlare är att man aldrig kan vara helt säker på vad som tittar upp i rabatten. I min ärvda rabatt vid porten dök ett år denna Vitsippa upp och gjorde mig glad. Förra året kom den aldrig så gissa om jag blev glad när jag hittade den i år. Dessutom är de ovanligt många i år. Riktigt trevligt. Rabatterna är inte riktigt rensade för vi har fortfarande frost nattetid. Tyvärr ser jag inget livstecken i mina underbara Peacerosor. Väntar och hoppas!

torsdag, maj 06, 2010

Traditioner

Det är roligt med att traditionerna varierar efter vilken del av landet man befinner sig i.
Jag är van vid att det eldas på Påskafton på Västkusten. Här i öster eldas det på Valborg. Brasan hade lite svårt att ta sig i det fuktiga vädret men sedan brann det riktigt bra.
Här i Danderyd reser Danderyds Blåsorkester runt i kommunen och blåser in våren på morgonen 1:a maj. Hos oss kommer de alltid kl 09.00. En mycket trevlig tradition som Lotta uppskattade mycket.

onsdag, maj 05, 2010

Kaknästornet

Så har jag äntligen varit uppe i Kaknästornet tack vare Lottas önskemål. Jag har gått förbi men nu fick jag så se utsikten. Den var helt underbar! Tur att vi hade en vacker dag med solsken. Lotta blev riktigt förtjust i utsikten och Stockholm!
Efter att bl a tittat på Stadshuset och Riksdagen (nedan) åt vi en god lunch i restaurangen en trevlig avslutning på Lottas besök i Stockholm.

Etiketter:

tisdag, maj 04, 2010

Fjäderholmarna

1:a maj var det dags för årets första båtturer ut till Fjäderholmarna och hantverkarna öppnade sina affärer o utställningar.
Lotta o jag passade på att ta oss dit ut trots att solen mestadels dolde sig i molnen.
Efter en liten promenad på ön och titt in hos hantverkarna åt vi på Rökeriet. Det var första gången för mig. Vi åt deras tallrik med olika rökta fiskar mm med ett glas vitt. Gott gott! Gå in på länken så får ni se hur där ser ut, vi satt precis innanför med fin utsikt över vattnet.

Nedan syns Fjäderholmarna från Kaknästornet.

måndag, maj 03, 2010

Kungsträdgården 1 maj

Nej, jag var inte i Kungsträdgården 1 maj för att titta på röda Ohly. Inga fula gubbar för min del.
Det var det rosa som drog mig till Kungsan.
Körsbärsträden har börjat att slå ut! Så underbart! De är ju så vackra. Räknar att det tar några dagar innan hela Kungsträdgården blommar eftersom vi har så kalla nätter.
Tänkte börja blogga igen. Hade några positiva, mysiga dagar med Lotta under Valborg och helgen. Upplevelser som jag vill dela med mig av.