Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

lördag, oktober 31, 2009

Tänder ljus

Så här i Allahelgonahelgen tänder jag ljus och tänker på alla kära o nära som inte längre finns med oss.
Det är ljuset Vinga fyr som jag fick i julklapp av Lotta som nu får brinna. Jag var ju osäker på tidigare om jag skulle tända ljuset. Under sommaren har färgerna bleknat något så nu tyckte jag att det var dags att tända det och det brinner så fint.
Ser fram emot ikväll när det blir höstsoppa med goda vänner här i området.
Hoppas att alla får en trevlig afton!

onsdag, oktober 28, 2009

Vaccinerad

I morse så blev jag vaccinerad på jobbet. En van sköterska stack så bra att jag inte kände någonting. Än så länge mår jag toppen. Jag har inte ont i armen o jag har inte blivit förkyld o småsjuk.
Fick rådet att ta Alvedon/Ipren vid sovandet - jag har ju sovit idag efter nattjobbet. Tog en Ipren och sov gott, ska ta en till inför denna jobbnatt.
Många klagar på ont i armen o det är nog inte så smart att sova på den armen. Hade därför den på en kudde för att inte vända mig om o lägga mig på armen.
Dessa små kurer verkar att fungera. Hoppas att det fortsätter att vara bra.

Etiketter:

tisdag, oktober 27, 2009

Orkideer syns på Haga

När vi var ute på Haga så passade vi på att se den orkideutställning som pågår där just nu.
Utställningen är vid Fjärilshuset och där finns massor av orkideer i alla de färger och storlekar.
Trevligt presenterade i en fin omgivning.
Det är Orchidehuset som står för utställningen. Vi fick bl a lära att de har stängt butiken och numera bara säljer via nätet och på utställningar.

Det var en trevlig söndagsutflykt.

söndag, oktober 25, 2009

Höstpromenad i Hagaparken

Det blev en riktigt skön promenad idag i Hagaparken. Regnet upphörde när vi kom dit. Det kändes gott att insupa den friska luften. Nyttigt nu när vi gått över till den mörka tiden.
Sigge är nu snyggare än på länge. Lite nerbantad och nyfriserad. Dessutom nybadad.
Vi kunde konstatera att nu är Haga Slott avspärrat. Jag är glad att jag var där i somras med Hannele. Sista gången man kunde kika in. Kul att ha upplevt det.

Etiketter: ,

lördag, oktober 24, 2009

Feeding America "Christmas In the Heart"

Två månader kvar - årets julskiva redan här!

Nu är det två månader kvar till jul. På min cd-spelare ljuder Bob Dylans hesa röst. Han har kommit med en julskiva! En riktig julskiva med bjällerklang, kör o underbar musik. Det är många av de vanligaste julsångerna.

Ska erkänna att jag studsade till vid första lyssningen för det var väldigt så hes han är men nu gillar jag skivan skarpt!
Om det är någon julskiva som du ska köpa så är det denna. Dylan o övriga artister donerar sina royalties till World_food_programme så det kan bli en god jul för fler.

Här kan du gå in och provlyssna och ladda ner sångerna.

Etiketter: ,

fredag, oktober 23, 2009

Höstskönt

Även om himlen är grå så bjuder naturen nu på de mest fantastiska färger. Jag är glad att Sigge o jag tog en långpromenad utmed Edsvikens stränder och fick njuta av färgprakten. Nu är det bara att hoppas att vi slipper hårda vindar så löven får sitta kvar länge än.

onsdag, oktober 21, 2009

Mammografi o bröstcancerfonden

Började dagen med att göra mammografi på Danderyds Sjukhus. Där har man nu nya röntgenapparater så det gör inte längre så himla ont att få brösten ihopklämda.
Alla kvinnor blir kallade till mammografi men det är tyvärr inte alla som gör undersökningen. Gör den! Lägg ut dessa futtiga 140 kr på din hälsa!
En tidigare arbetskamrat till mig gjorde ingen undersökning trots att hon har bröstcancer i familjen. Cancern upptäktes därmed senare och det behövdes operation, hon är inte fullt återställd.

Nu under oktober månad finns många rosa produkter att köpa. Ahlgrens rosa rattar hittade jag hos Pressbyrån. Jag behövde nya ljus men de var svåra att hitta, NK-livs hade dem. Tygrosetten kommer från Apoteket o broschen från Guldfynd. Det finns mycket nu, för alla smaker. Godast är de rosa rattarna som jag tänkt ta med till jobbet.
Hoppas att det blir mycket pengar till Bröstcancerfonden

lördag, oktober 17, 2009

Utflykt till Mariatorget

Det är så sällan som jag är på Söder att det blir en riktig utflykt de få gånger jag är där.
Denna gång hade jag lite tid över, innan restaurangbesöket, så jag hann med lite fönstershopping o en promenad runt Mariatorget.
Än är rabatterna färggranna om än lite tilltufsade. Älskar att de är så fulla med färg fortfarande.
Gubben är Swedenborg och han har också en gata bredvid torget.
Såg de första julstjärnorna. Fina men det är väldigt tidigt tycker jag. Det räcker att få dem till advent.

fredag, oktober 16, 2009

Gott på Söderkisen

Mina arbetskamrater o jag har gjort Söderkisen, vid Mariatorget, till vår stamkrog. Igår var vi där o firade arbetskamrat som i dagarna fyller 60 år. Det var jättegott o trevligt. Det vattnas i munnen när jag ser bilden av lammfilén. Den var otroligt mör o god. Vi som åt den var överens om att detta var något av det godaste vi någonsin ätit!
Till efterrätt blev det jordgubbar o vaniljglass, enkelt och också jättegott.
Det går lite lättare att gå o jobba en helg när jag har haft en trevlig utekväll i veckan som varit.


torsdag, oktober 15, 2009

Månadens tuffingar

Får jag lov att presentera månadens tuffingar - Bertil och hans Eloped. De är ju snygga och smarta. Ett stabilt ekipage med plats för det mesta. Dessutom miljövänligt. Bara att ladda och då går det långt. Många klagar på backarna hit upp. Det är tufft att ta sig från affären eller bussen o Mörby Centrum ligger en bit bort. Bertil är smart som skaffat sin Eloped. Nu är han rörlig igen.
Ni kanske tycker att Bertil verkar bekant. Då har ni förmodligen tittat på TV4+ och
Koloniområdet Iris. Där var Bertil med och bl a så visade han upp sina uppfinningar för ett bättre o enklare trädgårdsliv.

onsdag, oktober 14, 2009

Väderchocken

Vilken chock vädret har blivit. Från ganska skön höst med sol gick vi direkt till vinter. Först kom det snöblandat regn och i morse var det snorhala vägar och svinkallt. Fick leda cykeln hem från jobbet för det var för halt för att cykla.
I eftermiddag blåste det rejält men molnfritt o sol. Efter promenaden var det skönt inomhus och fin solnedgång att njuta av.
Har fortfarande problem med min dator. Dock stänger den inte av sig lika ofta så nu kan jag bli aktiv på bloggen igen.

torsdag, oktober 08, 2009

Sommarlovsälskare

Under sommaren får mina krukväxter komma ut på sommarlov. De flesta på balkongen men några som Bougainvillean får stå i rabatten.
För första gången fick även Saintpaulian komma ut (hade övervattnat) ett tag i sommarvärmen.
Det trevliga är att när de kommer in igen så blommar de så glatt. Alla fyra Saintpaulian blommade samtidigt.
Nu lyser Bougainvillean upp sitt fönster och skänker färger åt hösten.

P.S. Har rensat IE från allt - cookies o liknande. Det verkar att fungera nu.

onsdag, oktober 07, 2009

Berga Gård, datorstrul

Det är mycket just nu! Det märks att hösten kommit igång för det är någonting nästan var dag. Hinner inte riktigt blogga.
Tillbringade en stor del av helgen i Berga Gård med kommunens budget för 2010. Eftersom vi fått pengar från staten så verkar det som vi ska klara ekonomin utan besparingar eller höjd skatt. Mycket trevligt. Dock ska man komma ihåg att Danderyd skickar iväg mycket mer till staten i den sk Robin Hood-skatten än vad vi får i detta tillfälliga stöd.
Berga Gård är mysig men jag avstår från att visa bilder från insidan. Är rädd om gården. Ett mysigt ställe att träffas i när man är en mindre skara. En del fixar sin återbäring på skatten här genom att plocka av gårdens äpplen och päron.
Min dator krånglar. Stänger av sig själv. Hände även vid skrivande av detta så jag avslutade det hela på jobbet. Får hjälp i helgen. Vi får se om jag klarar att blogga innan dess. Är orolig för att det ska bli en stor krasch så jag tar det lugnt med datorn dessa dagar.

fredag, oktober 02, 2009

Konst i vardagen

Denna staty finns vid Nora Torg här i Danderyd. Häromdagen tog jag en promenad som bl a tog oss dit. Väninna blev förtjust över att se denna pärla. Tyvärr står den undanskymt på torget. Hoppas att fler upptäcker den.

torsdag, oktober 01, 2009

Oktoberfärger

Naturen och oktober bjuder på de mest fantastiska färger just nu. Det är bara att njuta.
Oktober har börjat kallt, i natt var första frostnatten och det verkar fortsätta så. Hoppas på att vi slipper storm o sträng kyla så att löven får sitta kvar ett tag.
I rabatten är det också färgrikt, mitt bland alla nerblåsta tallbarr. Skönt att vila ögonen på.