Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, mars 27, 2009

På turné! Bloggpaus

Nu ger jag mig ut på vägarna med Bob o grabbarna. Hoppas på lika bra konserter som i Stockholm för de var underbara!
Återkommer så småningom!
Ha det riktigt bra
Förhoppningsvis sjunger Bob bort snön så det är vår när jag återkommer.

onsdag, mars 25, 2009

Vinterusch!

Vilket bakslag för våren! Igår var det rekordbedrövligt med snöstorm och svinkallt. För att klara hundpromenaden krävdes att vinterkängorna och mössan åkte på igen. Mer än sex grader minus igår kväll. Jättetrist! Tur att Vintergäcken klarar minusgrader. Nu har vi fått tillräckligt med vinter för 2009. Våren kom!

tisdag, mars 24, 2009

Dylan på Globen

Igår var det ett utsålt Globen som gällde för Bob Dylan. Vi var det vanliga gänget + att jag hade med mig en ung dylanfan. Jättekul därför att Dylan gjorde en kanonspelning på Globen, hon var mycket nöjd med spelningen.
Det är nästan svårt att plocka fram favoriter för var låt gjorde han kanonbra. Han avslutade med en fantastisk Blowin' in the wind. Gitarren kom fram i One more cup of coffee.
Det är ju egentligen fotoförbud på dylankonserter, att ta fram kamera när man står längst fram är dömt att misslyckas. Igår så kunde jag ta några bilder med mobilen men de blir ju som de blir från bänk 23. Överst är Bob Dylan längst till höger, den ljusa figuren
Nedan spelar han gitarr.
Det gjorde inget att vi satt så långt bak. Ljudet var perfekt och det är ju det viktigaste. Jag är mer än jättenöjd. Idag går jag på moln!

Etiketter: ,

måndag, mars 23, 2009

Bob Dylan på Berns

Igår var det så dags igen - Bob Dylan live on stage! Liksom förra gången han var i Stockholm så hade han kvällen innan Globenspelningen en extra spelning på ett intimare ställe. I år var det på Berns.
Mina vänner köade utanför i det vidriga vädret redan från arla morgon och var därför först i kön. Själv kunde jag inte ställa upp då eftersom jag arbetade natten o behövde sova några timmar. Fick bra köplats ändå tack vare mina vänner. Jättebra att de organiserade så att man inte måste stå i kön hela tiden för det var kallt och snöfall. Kl 17 ställde de upp kön och 18.30 släpptes vi in. Prick kl 20 körde Dylan igång.
Till min stora förvåning och jättestora glädje så fick jag plats längst fram! Med Dylan alldeles framför mig. Där vid orgeln stod han med små utflykter till mitten o den mikrofonen. Kunde inte fått bättre plats. Underbart!
Dylan var i fin form, sjönk riktigt bra. Bandet är verkligen tight nu, samma uppsättning som senast. Jag är väldigt förtjust i trummisen George Recile. Han lyfter verkligen låtarna som i I'll be your baby tonight. Annars var nog Watching the river flow kvällens höjdarelåt, inte minst för att Dylan då spelade gitarr o gjorde det mycket bra.
Snart är det dags för kvällens konsert på Globen. Där har vi dåliga biljetter men det ska bli skönt att få sitta ner o slippa att köa. Hopppas på att HAN är i fin form och att det blir mer gitarr från honom.

Etiketter: ,

fredag, mars 20, 2009

Återvinning - fördel Gran Canaria!

Tycker att våra återvinningsansvariga kan ta sig en tripp till kanarieöarna och se hur snygga deras återvinningsstationer är. Färgglada behållare av plast som fanns överallt och det var rent och snyggt runtom.
Här i Danderyd har vi trista, rostiga behållare och det är oftast fullt med skräp runtom. Kommunen är på de som har ansvaret men ingenting händer. Därför stänger vi våra stationer. Det var tänkt att det skulle bli 20 stationer, snart är det bara tre kvar!
Jag tror att den dåvarande regeringen gjorde en jättemiss när de la över ansvaret för återvinningen på producentorganisationerna. Det borde istället gått till de som är proffs på renhållning. Nu kan man inte återvinna allt om det inte finns en produktionsorganisation bakom restprodukten. Jag hoppas att man ser över detta för återvinning är bra och viktigt.

torsdag, mars 19, 2009

Anna Lindh - Väninnan

Vid Amadores blev jag lite mer svensk när jag upptäckte den här gatskylten.
I vår ungdom satt jag ett tag i samma styrelse som Anna Lindh, tror det var Ungdomsstyrelsen. Hon som ordförande, jag som ersättare. Inte för att vi lärde känna henne speciellt bra men jag tyckte hon var ovanligt trevlig för att vara en politisk motståndare och vi kom bra överens.
Anna Lindhs Aveny avslutades med en rondell i Amadores och där stod detta lilla stenmonument.
En hyllning till Anna Lindh om jag har fått texten rätt översatt.
Anna Lindh var för mig extra aktuell eftersom jag precis avslutat Väninnan av Eva Franchell som ljudbok, inför resan. En bok som jag uppskattade. Den är inte särskilt personlig, avslöjar inget om privatpersonen Anna Lindh. Boken handlar mycket om det politiska spelet och är Eva Franchells syn på den socialdemokratiska maktapparaten under Göran Perssons ledning. Är man intresserad av det politiska maktspelet så är boken mycket läsvärd. Dessutom en mycket bra påminnelse om de händelser som påverkat oss och politiken under 90- och 2000-talet.

Etiketter: ,

onsdag, mars 18, 2009

Okända skönheter

För vintertrötta ögon fanns massor med ögongodis. Bougainvillea, Hibiscus, Pelargoner fanns i mängder och i alla dess färger.
Det fanns också en hel del annat att njuta av som på dessa bilder, har dock ingen aning om vad de heter och tar tacksamt emot namnförslag.
Detta träd med sina stora blommor stod mellan ett par hus och lyste verkligen upp med sina färgglada blommor.


En okänd buske. Rosa Flaskborste dvs Rosenpimpinell - på latin Sanguisorba obtusa - föreslår Hannele
Ett träd med lustiga blommor.

tisdag, mars 17, 2009

Om aftonen - mot Amadores

En kväll tog vi strandpromenaden till Amadores. Det var en underbart fin kväll med fullmåne och dagen efter fick vi vår soliga dag. Bilden ovan är hamnen i Puerto Rico.
Där uppe bodde vi. Inte på toppen i år men högt ändå.
Man har uppenbarligen ett försvar på Gran Canaria. Detta fartyg vaktade oss och de hade militär flygövning när vi lämnade ön.
Underbar, fredlig bild av en vacker solnedgång.
Målet för promenaden var Amadores_Beachclub där åt vi en underbart god middag. Jag åt dessa firrar. Oj så gott!

måndag, mars 16, 2009

Från toppen

Eftersom vädret inte var solpressarvänligt så tog vi långa, sköna promenader istället. Det är oerhört backigt i Puerto Rico så benmusklerna fick jobba. De flesta promenader gick till grannbyn Amadores. Vi tog den svåra vägen, över berget och fick en magnifik utsikt.
Bilden ovan är mot norr. Amadores ligger precis nedanför och vägen fortsätter till Mogan.
Mot Puerto Rico. Alla hus är hotell eller lägenhetshotell. Det byggs fortfarande mycket men jag tycker att skyltarna med lägenheter att köpa/hyra var fler detta år. Om det fortsätter så här kanske man får råd att långtidshyra?
Vägen går till Puerto Rico och bredvid den går en mycket bra promenadväg, bra upplyst nattetid.
Inåt land. En golfbana. Det finns flera banor i närheten. Verkligen ett kargt landskap men ändå vackert med sina skiftningar i berget.

lördag, mars 14, 2009

Bougainvillea

Jag älskar Bougainvillea. Det är kanske t o m min favoritväxt, speciellt på Gran Canaria. Där är den stor buske i alla de färger. Lyser verkligen upp det karga landskapet. Den finns överallt.
Det här är min favoritfärg. Inte lila, snarare vinröd. Så varm o mjuk färg.
Den röda är den vanligaste. Bougainvillea tål att tittas närmare på med sina tre vita blommor i mitten av de tre färgstarka bladen.
En tröst i snöeländet här hemma är att min granne skött om min Bougainvillea riktigt bra. Den har klarat sin första vinter hemma hos mig och välkomnade mig med årets första blomma.

torsdag, mars 12, 2009

Hemma igen

Nu är jag åter igen efter en vecka på Puerto Rico, Gran Canaria.

Underbart att komma bort från snö o is. Även om vädret inte var det bästa - sämsta vintern på 40 år och vi fick uppleva mycket moln o tom regn så var det ändå varmt och skönt. Det blev långa promenader under de molniga stunderna. Naturligtvis gott att äta o dricka.

Videon visar utsikten från vår altan utanför vårt rum på hotellet JB. Underbart! Vill tillbaka!

Etiketter:

tisdag, mars 03, 2009

Bloggpaus

Nu är jag trött på snö och isiga gator så nu rymmer jag. Förhoppningsvis till sol och värme. Med blommande växter utomhus. Dessutom god mat o dryck. Ha det så skönt här hemma!

söndag, mars 01, 2009

Mars - vårspaning!

Så underbart att det äntligen är mars, vårmånaden. Nu finns det hopp!
Trots snö och kyla har Vintergäcken kommit upp vid söderväggen. Hoppas att det snart blir fler vårtecken att rapportera.
Idag har temperaturen inte kommit över 0 grader men på balkongen, i söder värmde solen så det blev hela 12 grader varmt. Mer av sådant!