Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

onsdag, december 31, 2008

Tack för 2008

2008 blev ett gott år. Mycket roligt har hänt under året o jag har sluppit sjukdomar o skador, likaså mina nära o kära.
Året började på Kanarieöarna. Det var underbart att få uppleva sol o värme och kunna njuta av vackra blommor ute i naturen.
Även Stockholm kan. Blomningen i Kungsträdgården var fantastisk.
Trevligt att få besök. Hannele o jag hade några helt fantastiska dagar tillsammans, bl a i Bergianska Trädgården och dagen till o i Gustavsberg.
Sommarbesöket i Göteborg gick också i trädgårdens tecken. Trädgård i Väst hade vackra trädgårdar. Dagen med Annika o Bertil i Botaniska var en höjdpunkt där Hannele guidade oss.
Blomningen här hemma var också fin. De första lökarna tittade upp o blommade redan i januari. Peacerosen vid entrén har nog aldrig varit så magnifik som i år.
Hösten gick fort. Fick många äpplen. Många nya goda rätter med äpple i provade jag i år.
Hösten var mestadels fin. Hade vänligheten att bjuda på regn o sol på samma gång. November började fint men sedan blev det blött o mörkt.
Nu är 2008 snart slut. Vi har soliga dagar med några grader minus. Isen på Edsviken har lagt sig och de första skridskoåkarna har kommit ut.

2008 startade jag en ny blogg Ingrids_Danderyd
Vill passa på och tacka alla som lämnar kommentarer, ni gör bloggen mer levande. Hoppas att få se er ofta 2009.
GOTT NYTT ÅR!

tisdag, december 30, 2008

Julkul

Julen i Väst tillbringar jag först i Göteborg och sedan juldagarna på Onsala. Det blir många träffar med goda vänner och mycket gott att äta o dricka.

Till det absolut bästa med julen är barnen. Jag besöker min brorssons familj o får njuta av dessa tre underbara. Tvillingarna börjar bli stora nu, 8 år o andraklassare.
Julaftonens karamell är definitivt Eline 1½år som hjälpte tomten att till rätta. Så söt o go. Inte ett gnäll på hela långa julaftonen. Julen är väl knappast den nyttigaste helgen vad gäller mat o godis. Åt för hela året. Tur att vi är många som delar på det.

måndag, december 29, 2008

Tillbaka igen - på Kontoret

Nu är det färdigjulat o jag är åter hemma, har hunnit arbeta ett par nätter.
Igår gjorde jag årets sista restaurangbesök på Kontoret Bar o matsal på Bältgatan 2, Östermalm. Ett trevligt sätt att fira en kär väns födelsedag.
Kontoret har ett förflutet som mjölkaffär och är rätt liten med bar, bord en trappa upp o nere i källaren.
Vi satt i källaren, en gång i tiden lagerutrymme. Kanske inte världens mysigaste restaurang men där var tyst så att vi kunde prata med varandra. Maten o servicen var toppen.
Mat till hyggliga priser. Jag tog skomakarlåda. Mycket gott! Tydligen har man bytt kock o därmed inriktning på köket. Nyinvigning skall det bli i januari. Klart värt ett besök.

Etiketter:

lördag, december 20, 2008

Julpaus

GOD JUL
önskas
alla bloggvänner
Vi ses igen efter juldagarna.


fredag, december 19, 2008

Gamla Stan

Blev idag tvungen att åka in till stan. Passade då på att titta till julmarknaden i Gamla Stan, på Stortorget. Den är alltid trevlig o jag passar då också på att besöka Stadsmissionen. Tyvärr så var det inte öppet till julkrubban.
Mörkt men utan regn o ganska varmt var det idag i Gamla Stan. Även här var det liksom på Skansen väldigt mörkt. Satsa på ljus till nästa år Stockholms stad. Där har ni att lära av Göteborg.
Tomteståndet kunde jag i år avhålla mig ifrån, annars brukar någon liten tomte följa med hem.

torsdag, december 18, 2008

Bra orkidéår

Mina Orkidéer blommar så vackert i år.
Den gula blev det ingenting förra året för de tidiga knopparna brändes mot en lampa. Roligt att den kom tillbaka i år.
Den lila har blommat ett tag nu. I år med två stränglar, förra året var det bara en.
I en lägenhet som jag vattnar blommar det också jättefint så det är tydligen ett bra år för orkidéer i år.

onsdag, december 17, 2008

Blommor av stål

I lördags var vi på Vasateatern och såg Blommor_av_stål med bl a Pernilla August, Gunilla Nyroos och Suzanne Reuter. Det blev många glada skratt men också tårar för det är en föreställning där man bör ha näsduken beredd.
Vad vi speciellt uppskattade var hur väl de talade. Varje stavelse uppfattades väl o detta utan mikrofoner i ansiktet.
Vill ni ha en trevlig kväll med bra skådespel så skall ni gå på denna.
Det var också trevligt att se Vasateatern. Det var första gången som jag var där.

Etiketter:

tisdag, december 16, 2008

Skansen

I lördags, efter en lugn förmiddag tog vi oss in till Skansen. Vi var inte ensamma! Nu var det uppehåll och lite kyligt. Skansens glögg värmde gott. Godis i långa banor fanns där men vi höll oss.
I år vann jag ingenting, tyvärr.
Skansens julmarknad är mycket trevlig bl a för att där finns så fint hantverk. Där blev dock väldigt mörkt när solljuset försvann. Skansen har här mycket att lära av Liseberg vars upplysta träd är så vackert o lyser upp fint.
Med hem följde ett par tomtebarn. Dessutom ett ljus av bivax, det skall jag tända efter julljusen.

Etiketter:

måndag, december 15, 2008

Stockholmsjul

Fick i fredags besök av Lotta. Då visade Stockholm sig från sin sämsta sida. Det ösregnade. Vi tog en promenad från Centralen till Östermalm o sedan t-banan till Danderyd o en mysig hemmakväll.
Vi inte bara tittade på NK:s julskyltning utan det blev också ett besök inne i NK. Verkligen julfin affär. Annars tycker jag att affärerna här är mycket mindre juldekorerade än t ex affärerna i Köpenhamn. Synd för jag gillar julstämningen.
Vi såg som hastigast julmarknaden i Kungsträdgården och den nya plastisen i Kungsan. Tappra själar som skrinnade i ösregnet.
Det blev naturligtvis en titt på granen på Norrmalmstorg. Den fick beröm för sitt stilla snöfall.
P.S. Hannele ! Fasaden finns fortfarande kvar.

torsdag, december 11, 2008

Mysig eftermiddag

Var igår ute i Norrtälje på en mycket trevlig o god eftermiddag. Träffade min barnlediga arbetskamrat och hennes ljuvliga familj. Smile! Charmtrollet Emma var full av leenden efter att ha sovit som en stock. En riktigt liten pärla som gör en jätteglad. Stod jättebra i mitt knä.
Emil, som är full med bus o jag är helt överens. Glass o hallon är jättegott!
Storebror Henrik o jag fastnade på plåten tillsammans när vi vände på kameran.
Tack alla för en riktigt mysig eftermiddag.

tisdag, december 09, 2008

Slut på en epok

Har tillbringat en del av kvällen igår och drygt en timme nu på morgonen med att köa vid Globen för biljetter till Bob Dylan 23 mars. Det känns som det var sista gången vi gjorde det. Mitt gäng hade nr tre och trots detta fick vi urusla biljetter. Nu är det nätet som gäller. Det är där det går fort att få biljetter. Dessutom hade man ett försläpp igår på nätet och där gick massor.
Det var en liten med tapper skara som köade. Det regnade på kvällen och då var det rått trots att vi satt under tak. Under natten satt den lilla skaran inne i SEB:s lobby o hade det varmt o skönt. Tur det när utdelningen blev så skral.
Har köat många gånger och det är alltid en trevlig stämning i kön. Kommer att sakna den.

Etiketter:

söndag, december 07, 2008

Trevlig 2:a advent

Önskar alla en trevlig andra advent.
Det andra ljuset är tänt i staken, i år med vinröda ljus. Det går det också när de julröda tagit slut i affären.
Arbetar så det blir inget tullande i glöggflaskan. Synd för den med vaniljsmak är jättegod.

lördag, december 06, 2008

En ny generation

Idag gratulerar vi Hannele som blivit mormor! Bra gjort av dottern!
Min syster har alltid glögg första advent hemma hos sig i Köpenhamn. En mycket trevlig svensk tradition som är mycket uppskattad av hennes danska vänner. Hon har hållit detta i många år. De som var små då har nu vuxit upp och har med den nya generationen på glöggpartyt. Mycket uppskattat. Storasyster kunde tänka sig att flytta in för gott!
Lillasyster hade också kul men vet det vi vet, man blir trött av kalas.

fredag, december 05, 2008

Nisseköping

I juletid är ett besök på Tivoli och Nisseköping ett måste! Ett hus är fyllt med små nissar som är i full fart med olika aktiviteter. De rör på sig, de flesta figurerna. NK:s julfönster är ett intet jämfört med Nisseköping!
I Nisseköping finns det både nissar och deras vänner, djuren.
Det är full aktivitet på nissarna, bl a så åker de skridskor, skidor och kälke.
De finns både högt o lågt. Det finns också ett tåg som man kan få åka med och som går igenom Nisseköping. Pga vädret avstod jag från det men nästa gång skall jag nog ta det.
Besöker ni Köpenhamn i juletid så får ni inte missa Tivoli och Nisseköping.

Etiketter:

torsdag, december 04, 2008

Advent i Köpenhamn

Det var en trevlig 1:a advent i Köpenhamn. Extra våt i år. Lördagen inne i Köpenhamn regnade det hela dagen. Massor med folk på Ströget och julstämning inne i affärerna o på gårdarna.
Det blev också en snabb sväng om Tivoli.

Trots det urusla vädret åkte folk utomhus. De var värda tapperhetsmedalj!
Idag glädjer jag mig åt att Bob Dylan ska komma till Sverige i vår. Globen 23 mars, Jönköping 27 mars o Malmö 28 mars. Kul att ha det att se fram emot!