Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

torsdag, november 27, 2008

Liten blogpaus

Nu är det mycket! Har just avklarat kommunens budget för 2009. Åker imorgon bitti till Köpenhamn. Återkommer någon gång i nästa vecka.
Trevlig 1:a advent!

onsdag, november 26, 2008

Julpremiär

I söndags var jag med Hannele på lite julpremiär. NK:s julskyltning hade premiär bl a. Tyckte den var sådär men huvudsaken är ju att den unga generationen gillar den. På Hanneles julblogg hittar du många fina bilder från NK.
Det var också premiär för NK:s välbevakade tomte. Det var lång kö dit.
Trevligt att NK bjöd på julmusik också.
På Norrmalmstorg snöar det alltid i detta träd.

tisdag, november 25, 2008

Finalkonsert

Så var det då dags, i söndags, för Arméns Musikkår 2008 att ha sin finalkonsert i Berwaldhallen. Hannele o jag var där för att lyssna och då mest på hennes yngste son. Tyvärr är sönerna nu slut så det blir nog inga fler konserter med musikkåren för mig.
Det har varit mycket trevliga stunder att lyssna till Arméns Musikkår. De spelar långt ifrån bara marcher och trakterar de flesta instrument. Även triangel. Tänk om Gudrun vetat det, då hade hon säkert gjort sin värnplikt där.
Nu på fredag är det muck. Sista gången i paraduniformen och med tjusiga medaljer att visa upp.
Vissst är det något särskilt att få sjunga vår nationalsång till Arméns Musikkår.
Nedan kan ni höra och se dem spela en bit ur Djungelboken.

Etiketter:

lördag, november 22, 2008

Kaktus och vinter

Är lite stolt för min Novemberkaktus har nu slagit ut med sin första blomma. Kul för det är en översomrad planta , inköpt förra vintern. Då är det alltid extra trevligt när det kommer nya blommor.
Nu har vi verkligen vinter. Här har snöat rätt rejält. Du ser väl snön i fönstret, bilden nedan? Mer är på väg men först skall det storma också.
Skall förhoppningsvis träffa Hannele imorgon och gå på trevlig konsert med henne. Håll tummarna för att ovädret dröjer och tåget kommer i tid.

fredag, november 21, 2008

Första julskivan. Klantiga jag.

Årets första julskiva snurrar nu. Det är Peter Jöback, "en god jul och ett gott nytt år". Inköpt billigt på ICA. Gillar hans röst så det var bara att slå till. Dessutom går 10 kr till stiftelsen Childhood Vacker musik.
Skivan passar bra trots att det ännu inte varit första advent. Ute är det minusgrader och halt så cykeln får stå och det blir stavgång till jobbet.
Annars är jag inte så mycket för jul. Än. Vill vänta till advent. Till alla julälskare rekommenderar jag Hanneles julblogg

I morse slog jag ett nytt rekord i klantighet. Bevisar hur hjärndöd jag är efter nattjobbet. Går glatt (i dubbel bemärkelse) hem bara för att upptäcka att jag inte har några nycklar med mig. Så det var bara att vända och gå tillbaka till jobbet. Där hängde nycklarna så snällt i omklädesskåpet. Gissa om jag blev glad att se dem! Traskar hemåt i den nu ljusa o soliga morgonen. Lite mer motion än önskvärt. Som tur är har jag Cecilia Hagens " De osannorlika systrarna Mitford" i mp3spelaren. Mycket trevlig bok.

Etiketter:

torsdag, november 20, 2008

Nygammal telefon

Har under senare tid fått kritik för att jag hörs för dåligt i min telefon. Igår var jag inne i Stan o shoppade på Åhléns city och när jag såg denna kobra slog jag till. Ända sorgen är att de röda redan var slut så det fick bli en svart. Tyvärr för jag älskar ju rött.
Den ser ut som den klassiska Kobran men har knappar och ruta för nummerpresentatör. Dessutom går ringsignalen att stänga av vilket är viktigt för mig som sover dagtid efter nattjobbet.
Telefonen kostade 499 kr men mig bara 299 kr eftersom jag kunde utnyttja bonuscheckar. Återstår nu att lägga in alla telefonnummer i telefonboken.

onsdag, november 19, 2008

34 viktiga bilder

Just nu och tom söndag är det en mycket viktig utställning på Stockholms Centralstation.
Där visas 34 bilder. "34 bilder för att vi inte skall glömma."
Det är organisationen Läkare i världen som står bakom utställningen.
Klicka på bilden ovan så kan du bättre läsa om utställningen.
Läkare i världen fokuserar sitt arbete på de mest sårbara, de som fallit offer för väpnade konflikter och naturkatastrofer. Ledorden är hjälpa, vårda, vittna.
Det är starka bilder. Ta dig tid att se på bilderna och läsa texterna. Jag har valt att visa två "snälla" bilder för man bör läsa texten som hör till.
Läkare i Världen är aktiva även i Sverige. Här hjälper man papperslösa genom att erbjuda dem läkarvård.
Mer finns att läsa på deras hemsida, länk ovan.

Etiketter: ,

tisdag, november 18, 2008

Tröst

En av mina orkidéer har börjat blomma om. Lyser underbart mot dagens supergråa väder. Regn o blåst som skall övergå i hala gator. Tyvärr måste jag ut, vilket nog egentligen bara är bra. Skulle dock helst kura inne.
Igår var det en jättefin dag och jag är glad över att jag då tog en långpromenad.

söndag, november 16, 2008

Sista blommorna

De börjar att se lite luggslitna ut nu de förmodligen sista blommorna. Det skall ju bli minusgrader nu.
Solrosen har lyst upp gråa dagar.
Höstastern är mysigt lila. Syns också bra.
Chrysantemum har fått trist mögel på bladen så jag grävde bort det mesta av den i våras. Sparade ett par kvistar och de ser klart pigga ut. Perenna solrosen i bakgrunden.
Peacerosen har fortfarande många knoppar. Kommer de att hinna slå ut? Blommorna står skyddade mot husväggen.
Nu har halva november gått. Härligt!

lördag, november 15, 2008

Calles Klimp

Nere vid Edsviken, där kommundelarna Danderyd och Stocksund möts där finns en klippa som har inskriptionen CALLES KLIMP. Detta är gammalt, närmare tvåhundra år eller kanske ändå äldre om det stämmer att en kunglig Carl varit orsaken.
Mer kan du läsa på min blogg Ingrids Danderyd
En sak är säker, det är en mycket vacker plats. Gott om fisk verkar där vara också, såg dem hoppa i vattnet när jag var där.

fredag, november 14, 2008

Stadsbesök

Var ikväll inne i den stora staden och på Akkurat, restaurang och pub. Bara lugn, någon whiskyprovning var det inte denna gång. Gott och trevligt var det.
Restaurang Gondolen såg inbjudande ut där uppe i luften. Måste vara en härlig utsikt över stadens ljus.
Det är gott om lampor inne i stan som lyser upp så bra att blixt inte behövs.
Borde kanske besöka stadsmuseum någon gång.

torsdag, november 13, 2008

Rustad

Nu har jag värmeljus så att det skall räcka ett tag. Ruggiga kvällar kom bara!
Idag har vi supergrått men relativt varmt. Min granne påstår att luften idag är syremättad och därför extra nyttig. F-n trott!:-)
Skall ikväll in till stora stan och träffa en klasskamrat. Ett verkligt ljus i mörkret. Det är väl sisådär 20 år sedan vi träffades senast!

onsdag, november 12, 2008

Stjärnpellisar

Under sommaren har mina Stjärnpelargoner glatt mig med fin blomning. Fyra st till antalet. Tyvärr ville de inte blomma samtidigt och den fjärde glömde jag att fotografera.
De inköptes i våras på Sollentunamässan. Samplanterades ute på balkongen. Nu står de inne och fortsätter blomma. Hoppas de överlever vintern för då blir det rikare blomning sommaren 2009.

Ålstaelin

Godshill

Kelette

måndag, november 10, 2008

Väder

Idag har det varit en dag med väder! Började bra men samtidigt som jag tänkt gå på promenad började det regna o bli mörkt. Kl 15 blev det ett märkligt väder. Regnet öste ner och det blåste hårt. Samtidigt började solen att lysa! Det blev ett märkligt sken. En upplevelse.

fredag, november 07, 2008

Trojansk häst

Mitt virusprogram har reagerat över en del sidor på blogspot. Trojansk häst: JS/Cardst.A.
Alla sidor har tydligen inte fått detta, denna sida skall ha klarat sig men min andra blog Ingrids Danderyd har fått. Mitt råd är att ni kör virusprogram. Förmodar att problemet ligger hos blogspot så jag tar det lugnt med besöken över helgen.

Varför Leif GW?

Har nyss avslutat ljudboken "Den som dödar draken" av Leif GW Persson i utmärkt uppläsning av Peter Andersson. En bra story och som vanligt med en intressant inblick i kriminalpolisens arbete. MEN Varför detta förfärliga språk? Leif GW har valt att låta en kriminalpolis med mycket märklig syn på sin omgivning vara den som berättar storyn framförallt inledningsvis. Denne polis tankevärd är full med ett rasistiskt o sexistiskt språk. Jag tycker att detta sänker boken. Jag ägnar mig åt litteratur för att berika mitt språk, inte för att få höra en sämre variant av svenskan. Sista gången jag köpte en ljudbok av Leif GW Persson.

torsdag, november 06, 2008

Bakelsedag

Idag 6 november är den stora bakelsedagen för alla göteborgare. Glädjande nog har denna goda tradition från Göteborg spridit sig till många andra orter bl a Danderyd.
Idag tog jag mig snabbt upp efter nattjobbsovandet och fick en härlig promenad till Mörby centrum i det underbara höstvädret. November fortsätter att charma. Där kom man in med ny plåt med Gustav Adolfsbakelser. Bredvid mig i kön stod en annan kvinna med rötter från Västkusten och vi konstaterade att dessa bakelser är ett måste. Köpte också till jobbet ikväll. Måste nu läsa på om Gustav ll Adolf så jag kan berätta för mina arbetskamrater från Polen och Bangladesh om denna märkliga men goda tradition.

onsdag, november 05, 2008

Mycket Dylan

Det är mycket Bob Dylan hemma hos mig i dessa dagar. Hans senaste CD "Tell tale signs" är på för det mesta. Det skall finnas en utgåva med tre CD-skivor men den har jag inte kommit på så jag får nöja mig med två. Denna CD är nr 8 i Bootleg series och innehåller alternativa tagningar och outgivna låtar från 1989-2006. Detta är en period som jag gillar väldigt mycket och jag tycker att även detta är kanonbra musik. Lite förundrad över att musiken faktiskt är dansant, inte vad man brukar förknippa med Dylan.
Dylan hade en radioshow i USA. Musiken från denna har getts ut på en dubbelcd + att tidningen Uncut kom med en skiva. På dessa CD finns massor med skön musik med andra artister. Gamla bluesartister men också modernare som Clash. Riktigt bra låtval. Dylan o jag skulle ha det riktigt bra tillsammans lyssnande på musik!

Etiketter:

tisdag, november 04, 2008

Movitz källare, Gamla Stan

Var för ett tag sedan och åt lunch i Movitz Källare, Gamla Stan. En mycket positiv upplevelse. Bra pris, gott o rikligt med mat + väldigt trevlig personal. Rekommenderas
Var det inte Movitz källare som ägarna själva grävde ur källarvåningen för hand? När de sedan sökte alkoholtillstånd fick det inget för de var invandrare. Först efter att ha hungerstrejkat utanför Stadshuset fick de sitt tillstånd. På den tiden arbetade jag i Gamla Stan o vi lunchade där ofta för att stötta ägarna. Det är från 80-talet så jag kan ha misstagit mig på krog.

måndag, november 03, 2008

Charmiga november

November har i år börjat på allra bästa sätt. Verkar att ha satt in en charmoffensiv. Sol varje dag, idag dock ej från klarblå himmel, och ganska så varmt i solen.
Det blommar fortfarande o man blir glad av små solar vid strandkanten. Läckert lyser de röda äpplena i höstsolen.
Fortsätt så november!
Att det blir mörkt tidigt nu är tyvärr inget att göra åt men snart vänder det igen.

söndag, november 02, 2008

Herrbesök o presenter

Igår kväll hade jag besök av två tjusiga herrar; hunden Jamie och katten Moses. Det var inte helt lätt att fotografera dessa skönheter så därför vänder Moses ryggen åt oss. Ögonen blir förfärliga av blixten och de låter sig inte fixas i det vanliga programmet. Det är dock två gosiga och gulliga herrar. Moses gillade Sigges säng.
Herrarnas mattar vet vad jag gillar så dessa vackra blommor står nu på mitt bord.
Idag efter promenad i det underbara solskenet så hängde en påse bullar på min dörr. Jamie hade bakat. Jättegott till kaffet.

lördag, november 01, 2008

Novembersol

November börjar verkligen bra med sol från klarblå himmel. Annat var det för två år sedan då det var snökaos 1 november. Bussar o bilar stod stilla.
Var ute en snabb promenad och det var roligt att se hur många som passade på att ta en tur i det fina vädret. Solen värmde.
Det var flera båtar ute på Edsviken och killen i kajaken tror jag fick en fin dag i det stilla vattnet.