Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

tisdag, september 30, 2008

September - farväl!

September kan vara en månad som är ljuvlig som en förlängning av sommaren eller full av rusk och därmed för tidig höst. September 2008 blev tyvärr det senare. Visserligen skärpte vädret till sig i slutet så det blev sköna dagar med utefika och bilder som den ovan som jag tog igår.
Vädret idag var mer typiskt september. Sol på morgonen (och frost på många ställen, ej hos mig dock), regn mitt på dan och sedan uppklarnande igen på eftermiddagen. Jag är glad att jag tog min stavgångspromenad. Fick njuta av skön, frisk luft och vackra höstfärger som här runt Ulriksdals Slott.
Solnedgångarna är vackra nu fast bilden ovan ljuger. Kameran förskönade den.

måndag, september 29, 2008

Enhörna, på landet

Igår, i det underbara vädret, åkte vi till Enhörna för att vara med på modevisning. Det var Butiken_på_landet som hade denna hemma hos ägarna. En mycket trevlig söndagsutflykt. Dessutom blev vi bjudna viltpaj (hjort) och gott att dricka därtill.
Vi hann med en kort promenad i omgivningarna och köpa en regnkappa för höstens Siggepromenader (jättebra pris).
Idag är väl sista ljuvliga dagen. Har promenerat o sedan suttit på balkongen och bara njutit.

Etiketter:

söndag, september 28, 2008

Minibokmässa

Det blev härligt väder även under lördagen så då passade jag på att ta en promenad i Stockholm. Målet för min promenad var Norrmalmstorg och gänget där i gula jackor. Där var nämligen en bokmässa i miniformat, ett ovanligt trevligt ställe för denna aktivitet..
Gunnar_Hökmark moderat delegationsledare i Europaparlamentet bjöd in för att hans bok "Världen väntar inte" nu kommer ut i en andra uppdaterad upplaga. Naturligtvis passade jag på att träffa min vän sedan ungdomen och få både bok o kram. Gunnar var en av initiativtagarna till måndagsmötena - för Balticum - på Norrmalmstorg så därav platsen.
Det var roligt att se att det var stor uppställning och kö till Gunnar.
Eftersom jag läst den första upplagan så kan jag rekommendera boken.

Etiketter:

lördag, september 27, 2008

Kväll med grabbarna

Igår kväll åkte jag söder om stan. Till Nacka för öl o whiskyprovning. Om ni undrar tjejer var männen håller hus när ni är på olika kulturevenemang så kan jag meddela att jag vet var de är - här o provar goda drycker.
Det första ölet är det viktigaste för då har man alla smaklökar i full verksamhet. Vi började med Grebbestads_hummeröl och var rörande överens om att det var verkligen ett av de bästa ölen. Några små whiskyprovningar blev det också. Här kan man lägga ner en förmögenhet för det finns whisky som kostar hur mycket som helst. Vad sägs om en flaska för 180 000 kr? Inget man gör irish coffee på!
Naturligtvis var jag inte ensam kvinna. Som de kulturtörstande vi är fann jag de flesta vid den kiltklädda orkestern. Aldrig fel med snygga ben!

torsdag, september 25, 2008

Underbara dagar

Vilka fantastiska dagar vi har nu! Varmt, soligt och vindstilla. Naturen visar sig från sin bästa sida, allt ser ut som en tavla.
För ett_år_sedan var det också underbart och jag gick i shorts. Det går inte idag men det är pga myggen.
Såg igår en man som tog sig ett dopp i Edsviken! Det är han som är pricken i vattnet på bilden nedan. Sannerligen en modig man för vattnet kan inte ha så många grader. Sigge L tog också ett dopp.

onsdag, september 24, 2008

Höstros

En nyutslagen peaceros till er alla! Hoppas att ni känner den svaga, ljuvliga doften.
Idag är det ett underbart väder och jag är hemma o ledig! Snart skall Sigge o jag ut på promenad. Vi skall följa upp ett tips från min danderydsblogg, det skall bli kul. Om vädret håller i sig så blir det lunch på balkongen och därefter ljudbok o småslummer där, inför nattjobbet. Underbar dag skall det bli! Hoppas alla får en bra dag!

måndag, september 22, 2008

Trädgård igen

Härligt att vi fått varmare o uppehåll. Nu kan man vara ute i trädgården igen. Har tillbringat en stor del av helgen där. Ganska så varmt men den långärmade koftan fick vara på för det är allt för gott om mygg. Jag har aldrig förr haft det problemet vid rabattarbete.
Fick rensat rabatterna och kan konstatera att det finns gott hopp om att de sena höstväxterna såsom Aster och perenn solros kommer att hinna blomma.
Utanför mitt fönster flängde ekorren omkring i morse, i tallegren - utan att att stöta vare sig ben eller långa ludna svansen.

söndag, september 21, 2008

85-årskalas

Fredag kväll var jag på en mycket trevlig födelsedagskalas. Det var biografen på Drottninggatan, Skandiateatern som firade 85-års jubileum.
Lite gott att äta, presentation av teatern/biografen, gamla reklamfilmer och två spelfilmer, En stilla flirt med Tutta Rolf och den moderna Happy go lucky. Vi var nog alla överens om att den svartvita En stilla flirt vann den tävlingen.
Skandia är en mycket vacker biograf. Fantastiska utsmyckningar. Arkitekt var den främste nämligen Gunnar Asplund, ja just han med Stockholms Stadsbibliotek.
Biografen har massor med konstnärliga detaljer. Tyvärr glömde jag kameran hemma, nyladdad så det blir bara ett par mobilbilder. Övre bilden statyn Adam, ridån och de fantastiska broderierna på sidan.
Nedan dörren till den kungliga logen.

Etiketter:

fredag, september 19, 2008

Helg o höst på G

Nu börjar alla höstfärger att lysa så vackert i naturen. Det är verkligen härligt.
Ikväll skall jag på bio o se svartvit film. Svartvit klädsel är påbjudet. Hoppas att jag inte deppar ihop av det.
Massor med rönnbär i år. Det skall ju betyda kall vinter. Vill jag inte ha!
Önskar alla en skön helg. Det lär vara solchans så här skall arbetas i trädgården.

onsdag, september 17, 2008

Promenad med förhinder

Dagens Siggepromenad blev lite extra dramatisk.
Tog den vanliga rundan som går ner till Edsviken och framför Kevinge Gård. Idag tog jag dock till höger när vi kom ner till Edsviken. Jag ville fotografera Danderydsgravar från järnåldern. Det skall finnas sådana där, nere vid vattnet. Gick därför in på stigen som går in till höger och upp för den lilla kullen.
Gillade utsikten där uppe. Över Edsviken och Ulriksdals Slott. Funderade inte över Sigge L - som i Långsam. Gick ner igen. Ingen Sigge! Ropade, ingen Sigge! Gick hem, ingen Sigge! Gick vår runda baklänges och där vid golfbanan gick en liten hund och nosade. Sigge! Han hade gått den vanliga vändan själv och eftersom han inte har bråttom så hade han inte hunnit så långt. Skönt!

söndag, september 14, 2008

Bronsåldersfynd

Högst uppe på berget vid Mörbylund är en bronsåldersgrav. Härlig sten att ligga på en solig dag som i fredags tyckte Sigge L.
Graven är tom. Tidigare plundrad och förstörd. Utgrävdes av arkeologer redan 1928 och då hittades bara en flintskärva. Graven restaurerades efter utgrävningen.

lördag, september 13, 2008

En kinesisk trädgård - farväl!

Igår i det fina vädret tog jag en snabbis in till Skeppsholmen och Östasiatiska museet för att än en gång titta på den kinesiska trädgården på deras parkeringsplats. Söndag 14 september är sista dagen som den är öppen.
I_somras var Hannele o jag och tittade på utställningen och konstaterade då att den nog skulle vara finare i höstfärger. Åkte nu in för att kontrollera detta men pga av allt regnande har höstfärgerna kommit senare i år. Inte så mycket höstfärger som väntat alltså.

Naturligtvis knepigt för museet att känna till när hösten skulle komma. Synd att de stänger redan nu.

Det var härligt att se den en gång till. Så vackert väder och stilla och fint.
Några av bonsaierna hade också börjat skifta i höstfärger. Den längst till höger är min favorit.

Etiketter:

fredag, september 12, 2008

Underbart! Sol!

Vilken härlig dag vi haft idag! Största delen har jag tillbringat utomhus, datorn har fått stå över idag.
Just så här skall det vara: En rejäl promenad och sedan fika på balkongen i solstolen. Med sol, Sigge o naturligtvis kaffe o kakor som burits ut med min nya bricka o mugg som inköptes i Gustavsberg.
Även naturen har vaknat till. Liten nyckelpiga t ex och på promenaden så såg vi rovfågel som försökte ta fågelunge. Härligt naturliv i storstadens närhet.

torsdag, september 11, 2008

Uppehåll!

Idag har det varit uppehåll sedan regnet i morse och nu på kvällningen skiner solen!
Sigge L o min promenad gick idag i uppehåll. Fantastiskt!
Vi gick förbi Lärkängens Fritidsträdgård som ligger vid församlingshemmet i Danderyd.
Där lyste det av färg! Underbart vackert.
Cosmos - Rosenskära är så läckert rosa. Man glömmer att himlen är/var grå.
De perenna solrosorna var många o stora. Gav verkligen färg till området.
Hannele gillar att fota byggnader som är på fallrepet, övergivna. Hon är inte ensam. Idag har Svenska Dagbladet en artikel om Jan_Jörnmark som väl är hennes guru vad gäller detta. Läsvärd artikel.

Etiketter:

onsdag, september 10, 2008

Kampen går vidare

Kampen mot supergrått väder går vidare.
Dagens kampmetod är en efterrätt på frusna jordgubbar o krämig kokosmjölk + lite honung. Toppat med choklad o vinbär. Därtill nyinköpt doftljus. Skall avslutas med ett varmt bad.

tisdag, september 09, 2008

Blommigt, supergrå tisdag

Tycker det är trist idag med supergrått ute. Duggregnar för det mesta. Håller mig inomhus o njuter av blommiga grejer istället. Hammaren köpte jag för några år sedan. Måttbandet (i verkligheten lila) fick jag i somras av Hannele som idag har fina bilder på sin blog Ögongodis en dag som denna.
Längtar efter en dag med uppehåll så jag kan ut i rabatten och arbeta.
Daisy, min väninna i Filippinerna har startat en ny blogg Lovely_flowers och där finner man sådana! Underbara och roliga blommor, annorlunda våra.

måndag, september 08, 2008

Loppis Täby

Igår kom jag äntligen iväg på bakluckeloppis på Täby Galopp. En riktigt trevlig upplevelse. Inte så många bilar som det brukar vara för regnet hängde hela tiden i luften men som tur var så höll det sig där.
Mycket fanns det att titta på o där fanns såväl barnfamiljer som pensionärer som sålde.
Jag köpte en picknickväska med två uppsättningar tallrikar, glas o porslin för 30 kr.
Älskar småprylar i porslin. Köpte en vas o en kanna.
Lite lustigt var det att jag kom på att jag behövde ett stressägg till en ny äggkopp som jag fått. Sa det till min kompis och vid nästa bord hittade vi ett ägg i vitt.
Totalt handlade jag för 70 kr och jag är mycket nöjd.

Etiketter:

söndag, september 07, 2008

Kräftkalas

Vi var hela tolv stycken som samlades igår kring festligt bord för att äta de traditionella kräftorna. Gott Gott! Inte bara kräftor, det fanns annat gott att äta också. Gissa om vi var lyckliga över att vara inomhus efter allt regnande under dagen o förkvällen.

lördag, september 06, 2008

Regnig lördag

Så trist väder vi har idag. Det började regna före tolv och sedan dess har det bara fortsatt och tidvis rikligt.
Jättesynd att det kommer idag när det är många utomhusaktiviteter. Jag var med på Stocksundsbibliotekets Dag, Stocksunds Torg.
Där var bl a politikerutfrågning. Politikerna fick samsas under tak. Åhörarna stod ute i regnet.
Många föreningar o affärer visade upp sig. Tyvärr var inte intresset så stort i ösregnet. Synd om alla aktiviteter bl a Kulturnatta i Djursholm.
Som tur är så är kräftkalaset i år inomhus - det brukar annars vara ute.
Igår hade jag desto trevligare med Hanneles dotter på besök och hon gjorde en jättegod middag till oss.

fredag, september 05, 2008

Cykeltur till Enebyberg

När det var ett par timmars sol i söndags tog jag en cykeltur till Enebyberg.
Cykelvägen börjar vid Båtsmantorpet_i_Danderydsberg Detta torp vårdar o värnas av paret Nordahl. Einar fixar som synes entrén inför Höst_i_Båtsmanstorpet.
Cykelvägen frtsätter sedan utmed Rinkebyskogen så där är mycket natur att titta på.
Ganska snart passerar man den nya Driving Rang, Enebyberg, där golfarna står och tränar utslag.
Väl framme i Enebyberg tittade jag på Stig Dagermans Park, Eneby Torg och Enebybergs gård. Om det kan du läsa på Ingrids_Danderyd
I helgen skall det bli kräftor. Det innebär att jag missar den första Kulturnatt_Danderyd i Djursholm men man kan inte vara överallt.

onsdag, september 03, 2008

Regn o mygg

Hösten har hittills inte varit särskilt rolig här i danderydstrakten. Det regnar någon stund varje dag. Idag var morgonen regnig medan eftermiddagen blev jätteskön med sol o värme. Det positiva med regnandet är att det blommar så fint. Många växter blommar om nu.
Det negativa överväger, tyvärr. Mördarsniglarna tycker att livet är toppen och är fler än någonsin och överallt. Tyvärr upptäckte jag ett par i en av mina rabatter.
Den stora plågan är myggen. Har aldrig sett så många förr. De är stora och går till anfall direkt. Bilden nedan visar lite hur det ser ut i luften här. Skogspromenader är att glömma om man inte tar på sig rejält.
Nu verkar det som det skall bli uppehåll några dagar. Hoppas att det blir så!

tisdag, september 02, 2008

Rosersbergs Slott o fina bilar

Besökte i helgen Rosersbergs Slott . En trevlig liten utflykt. Självaste slottet håller på att snyggas upp med nytt tak och fasadrenovering. Bra att våra slott underhålls.
Det var massor med folk där för det var bilträff, stockholmsområdets största sportvagnsträff.


Där var många mycket välpolerade och vackra bilar. Upptäckte att dessa bilägare har humor. Ferrarimärket är ju en stegrande häst. Här var det omgjort till en stegrande älg.
Och denna ägare vill säga att vissa lägger pengarna på båt. Denne lägger sina slantar på en tjusig bil.

Etiketter: