Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

torsdag, juli 31, 2008

Ljuvlig kväll

Så bra jag har det dessa ljuvliga sommarkvällar. Sitter länge ute på balkongen och tittar på solnedgången. Underbart vackert.
All mat smakar smaskens när man äter den utomhus med ett glas vitt därtill.
Igår kväll lyssnade jag på Mona Malm som läste Doris Lessing: Det femte barnet. En utmärkt, välskriven bok. Naturligtvis blir man nyfiken på fortsättningen. Någon som läst den? Ben, ute i världen.

onsdag, juli 30, 2008

Tidig morgon

Vaknade en morgon vid halv femsnåret av att det mullrade i fjärran. Det gick inte att sova så jag gick upp. Såg det fina morgonljuset och hur väl Nattljuset sågs i min rabatt.
Det kom ett efterlängtat regn som höll på i en halvtimme så det blev ganska mycket men långt ifrån tillräckligt. Vacker regnbåge som gick ner vid Borgenudden.

tisdag, juli 29, 2008

Dag 3 Skeppsbron o Djurgården

Dag tre började vi med att äta frukost med de nyinköpta äggkopparna.
Sedan bar det av till Skeppsbron och Östasiatiska museet
Där på en del av deras p-plats har det anlagts en kinesisk trädgård.
Där fanns mycket intressant både i växtväg och arkitektur. Trädet brevid bron tycker jag påminner lite om stenskulpturen vid asiatiska dammen i Bergianska. Idag hos Hannele
Tyvärr så är nog just nu inte den bästa tiden att se utställningen. En del bl a pionerna har blommat klart. Tror att det kan vara läge att komma tillbaka senare för att se höstfärgerna.
Där fanns en avdelning för Bonsai. Fantastiskt fina. Vilket arbete som ligger bakom!
Bäst som vi går i den kinesiska trädgården så får vi höra musik. Arméns Musikkår ledde vaktparadens marsch till Slottet från Armémuseum. Långt därborta bland alla bussar o bilar marscherar de i sina varma uniformer mitt i värmen. Snacka om dålig arbetsmiljö!
Sedan blev det att ta färja till Djurgården. Efter lite virrande hittade vi till Rosendals Trädgård. Är det inte dåligt skyltat på Djurgården? Nåväl, det gick inte att missa när man väl var där. Vilka underbara planteringar! Vill jag också ha!
Sedan var det lunchdax. För min del blev det en god och närande sallad. Mycket god! Hembakat bröd därtill.
Slott är en annan passion som vi har gemensamt. Nu fick vi bekanta oss med Rosendals Slott. Tyvärr hann vi ej med insidan, såg genom fönster hur fint där är.
Baksidan slottet får inte missas för där är vackra rabatter, för dagen med en rosa vattenkanneväska.
Vi avslutade med en promenad. Statygruppen Idyll är intagen för lagning men vi hade med oss ett eget stilleben.
Vi hann med glass i Kungsträdgården innan det var dags för Hannele att borda tåget till Göteborg.
Fantastiskt roliga dagar! Kom snart tillbaka!

Etiketter: ,

måndag, juli 28, 2008

Kvällspromenad

Efter vår heldag i Gustavsberg var det dags att ta det lugnt på balkongen. Medan den svalnade och osten mjuknade tvingade jag ut Hannele på en promenad.
Vi började på Badberget. Med stolthet visade jag vår badbrygga eftersom det var jag som en gång i tiden fick kommunen att bygga den.
På andra sidan ses Ulriksdals Slott.
Fortsättningen gick i Eva Agnes fotspår. I detta hus tillbringade hon sin barndom o skoltid. Vi beundrade blommorna i trädgården. Undrar om det var vatten i fontänen (?) förr i tiden.
Vi gick inte upp Soltorpsvägen eller Volmarsbacken som Eva Agnes kallade den. Jämfört med fotot från 80-talet har inget skett på den sidan vägen.
Innan vi kom fram till mig passerade vi Klingsta Gård. Där är det numera bostadsrättslägenheter. Delar man in huset i fem delar så är de tre delarna i mitten ursprungsgården.

Dag 2 Gustavsberg

Så lämnade vi Stockholm för Gustavsberg med m/s Gustafsberg. En väldigt mysig båtresa genom vacker miljö med vackra hus och genom smala passager som Skurusundet o Baggenstäket.
Meningen var att vi skulle fått guidning men den högtalaren kom inte igång förrän vi kom till Baggenstäket. Då fick vi veta att här stoppades ryssen från att anfalla Stockholm och monumentet är till för att hedra dem som var med i det slaget. Saknade inte guidningen, utsikten talade för sig själv.
Väl ute i Gustavsberg kollade vi in tavlan. Hannele pekade ut färdriktningen - till Fabriksbutiken! Denna har inget med Gustavsberg att göra utan säljer bl a Iittala o Höganäs.
En helt underbar affär! Massor med trevliga saker och till bra priser. Jag avhöll mig från tungt porslin, det blev bara fyra äggkoppar + en massa annat trevligt till hemmet.
Som ni ser fattas en groda. Den bor numera på Hisingen.
Naturligtvis måste man besöka deras porslinsmuseum. Där är just nu en trevlig utställning om kungligt porslin. Tyvärr var det allt för varmt på övervåningen för att göra noggrannare studier. Det blir att återkomma.
Vi hann också med några andra utställningar och affärer.
Gustavsberg gör mycket av porslin. De olika tillverkningarna verkar dock påverka varandra. Det fanns tallrikar med hål i (kanske lämplig som ostbricka) och så då denna toalett. Jag tänker inte städa efter den!
Det var en helt fantastisk rolig heldag ute i Gustavsberg. Båten stannar bara 1½ timme innan den åker in igen. Så det fick bli buss in till Slussen. Innan avfärd bjöd Hannele på god fika. Drickan var toppengod i värmen.Porslinet naturligtvis från Gustavsberg.
Förhoppningsvis kommer jag att återkomma. Kanske redan 31 augusti då där är Porslinets Dag.

Etiketter:

söndag, juli 27, 2008

Dag 1, Bergianska

Vilket trevligt besök jag har haft! Hannele har varit här, alldeles själv o jag har fått rå om henne i tre dagar. Fantastiskt varma o soliga dagar, det var i mesta laget mitt på dagen.

Vi började med att träffas på vägen och omedelbart bege oss till Bergianska Trädgården. Som tur var hade Hannele noterat att växthuset stängde redan kl 17. Varför stängs så mycket så tidigt? Hallå! Det är högsommar! Man kan knappt vara ute på dagarna!
Vi hann att se bägge växthusen. Victoriahuset med sina näckrosor är så fint. Rekommenderar jag gärna. Dessutom får man fina bilder därifrån. Och en viss handväska var där!
Näckrosorna är så vackra. Skall återkomma med fler bilder därifrån.
Säga vad man vill om oss men vi håller inte hårt i plånboken! I en trädgård hittade vi provsmakning av nyslungad honung! Där fanns också Ringblomsalva, tvålar o lite till. Honung i en björn (ja, jag är barnslig) och salva fick följa med mig hem.
Vi gick runt den fina parken, ägnade oss åt lite bergsbestigning och avslutade vid den Japanska dammen.
Bergianska ligger ju i Nationalstadsparken. Tyckte därför att det var lämpligt att fortsätta med en promenad mot Danderyd. Jag har aldrig gått den vägen tidigare, baksidan Bergianska in i skogen, så det var kul o lite spännande. Promenaden avslutades vid Ålkistan, sundet mellan Brunnsviken och Lilla Värtan.

torsdag, juli 24, 2008

Semester!

Nu har jag gått på semester! Det är underbart soligt o varmt. I eftermiddag kommer det trevligt besök från Hisingen. Kan det börja bättre?
En hälsning till Alexandra som idag fyller 22 år. Grattis!

onsdag, juli 23, 2008

Min eldiga spanjor

Köpte ju fröer på Grand Canaria. Visste inte riktigt vad det var men med denna är jag mycket nöjd. Det är Plymört som lyser så här vackert i rabatten. Ursnygg om jag får säga det själv.

tisdag, juli 22, 2008

En mini

Visst är det kul att följa sina växter och se hur de blir större o kraftigare för var år som går! Ibland går det dock inte så. Denna Stormhatt, som jag fick av Forumvännen Isa, blev en minivariant i år. Färgen är vacker så jag hoppas att den tar sig bättre till nästa år.
Till vänster om den har Bougainvillean blivit utplanterad. Hoppas att den kommer att klara sig.

måndag, juli 21, 2008

En fågelplanterad

Efter en underbart varm o solig helg är det idag dags för regn. Det kan behövas - om SMHI för en gångs skull får rätt - för det skall komma ännu mera sol o värme. Kommer lagom till min semester!
En grå dag är Solrosorna extra trevliga. Dessa måste fåglarna ha planterat för jag har inte planterat några solrosor i år.

söndag, juli 20, 2008

Stockholm Jazz Festival

Vilken tur vi hade! Igår var det en ljuvlig kväll och då var jag på Stockholm Jazz Festival, Skeppsholmen. Varmt o gott, trevligt sällskap, god mat o dryck. Naturligtvis fantastisk musik. Kan det vara bättre?
Den som drog i år var Van "The Man" Morrison. Han var riktigt bra och hade med ett mycket bra band. Härligt att han i år var på spelhumör och positiv. Det har ju hänt att han stått med ryggen mot publiken! Inga sådana konstigheter i år.
En nackdel med festivalen är publiken! Vad det snackas! Varför går folk på konsert, betalar dyrt inträde, står vid musiken, om man lika gärna kunde stannat hemma för man är bara intresserad av den egna rösten? Vi gick runt för att få höra musiken i fred. Lyssna på videon nedan så förstår ni.
Det roliga med Jazzfestivalen är att jag brukar upptäcka skön musik som är ny för mig. I år blev det Joan Armatrading. Vilken röst och härligt gitarrspel. Även hon med ett bra band. Nog inte sista gången jag lyssnar på henne.
Det tråkiga med jazzfestivalen är att det märks så tydligt att vi går mot mörkare tider. Därmed blev det svårt att få en vettig bild på Joan.

Lite Van Morrison och den fina sommarkvällen på videon.

lördag, juli 19, 2008

EMMA!

Får jag lov att presentera Emma!
Född 16 juli 2008 kl 22:40. Vikt 3285, längd 51. Henrik o Emil heter de stolta storabröderna.
Visst är hon väl söt! Redan så mycket hår. Bra röstresurser har hon, de har jag hört på telefon.
Emmas Mamma o jag är arbetskamrater och goda vänner. På vår avdelning har det fötts många barn senaste tiden, alla flickor.

Kan inte låta bli att tänka lite på vår fantastiska tekniska utveckling och fundera över vad Emma kommer att få vara med om. Vem kunde för 10 år sedan föreställa sig att Emmas Pappa skulle ta en bild av Emma med sin telefon, skicka till min och sedan kan jag lägga ut den på min blogg!

fredag, juli 18, 2008

Utflykt del 2

Utflykten avslutades på kvällen i Sigtuna. Det är nästan 28 år sedan jag var där inne i den gamla stan. Visst är där gulligt! Jag älskar trähus sedan min tid i Haga, Göteborg. Landshövdingehusen där har dock första våningen i sten.
Otroligt egentligen att Sigtuna klarat sig från bränder som förstört så många trähus på andra ställen. Här påminns man om Tanterna Brun, Grön, Gredelin o Farbror Blå och deras värld.


Många fina byggnader o parker att titta på. Rådhuset har stängt sina finkor, så man slipper hamna där.

torsdag, juli 17, 2008

Utflykt, Välkommen Emma

Igår blev det en dag på landet. Det som drog var rea hos Fredrikslund och Butiken på landet. Det blev en kjol o en blus för min del + marmelad och champagnesenap! Det hela ligger så idylliskt i röda stugor mitt ute på landet. Knappt var man förväntar sig se en klädbutik.
Sedan åkte vi runt lite. Wenngarn Slott fick oss att ta av från huvudvägen.
Intresserad av att köpa ett slott? Wenngarns Slott har varit ute till försäljning men man har tydligen dragit tillbaka. På länken finns fler bilder av området. Eftersom man inte får gå in på slottet så får man nöja sig med de bilderna. Visst renoveringsbehov föreligger kan man väl konstatera.
Det var gott om aktiviteter på området. Där fanns loppmarknad men där hittade jag inget intressant.
Vi fick också lära oss att varje onsdag är det motorträff i Wenngarn. Vi passade på att gå runt och titta på alla fina gamla bilar. Naturligtvis var man klädda för motoråkande. Hunden nedan drog mitt intresse. Undrar om den var färgad för att gå i ton med bilklädseln?
I morse hade jag äntligen det SMS som jag väntat så på. Carina och Stefan fick en flicka 16 juli kl 22:40. Välkommen till världen Emma! GRATTIS till hela familjen.