Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

måndag, juni 30, 2008

Ösbyskolan

Ösbyskolan är en liten 0-3 skola som ligger mycket idylliskt i Djursholm.
På 80-talet när jag satt i dåvarande skolstyrelsen var skolan pytteliten med en vaktmästare som bodde på övervåningen på skolan. Det pratades faktiskt om nerläggning av skolan för det var så få barn då. Nu är problemet det motsatta. I det fria skolvalet som Danderyd har väljer man små skolor med små klasser, som Ösby. För att alla skall få plats har skolan måst byggas ut men är fortfarande småskalig. Dessutom en mycket bra skola visar utvärderingar.
Det är roligt att Ösbyskolan sedan 2007 är avknoppad från kommunens verksamhet och numera drivs av lärarna.

söndag, juni 29, 2008

Fler mobilbilder

Börjar lära mig den nya mobil riktigt bra. Fått in lite musik (kan dock inte nerladdningskonsten än) från CD, ringt o SMS:at och blivit riktigt imponerad av kameran. Dessa bägge bilder tog jag igår. Tycker att den på lavendeln o blåklockan blev extra läcker. Första röda rosen, bilden nedan blev kameraförevigad. Skönt veta att jag inte behöver deppa om jag bara har mobilen med mig om något värt att fotografera kommer i sikte.
Snart är det EM-final. Håller på Spanien ikväll. Hoppas att det blir fortsatt offensiv fotboll med många mål.

lördag, juni 28, 2008

Kolonibesök

Efter att ha arbetat mycket intensivt bl a genom byte med arbetskamrat så har jag nu fått hela sex nätters ledighet. Har bl a bestämt att det skall bli en långpromenad per dag, minst 10 000 steg stavgång. Det har börjat bra. På dagens promenad träffade jag Raija en tidigare arbetskamrat. Jag följde med henne till hennes koloni och fick gott fika där.
Eftersom Raija pratat om sin koloni var det kul att få se den. Vilken grönska! Snacka om att ha gröna fingrar. Den klart finaste lotten i Lillkalmars koloniförening!
På lotten trängdes många olika blommor med frukt, grönsaker och kryddor.
Vackra pioner som fortfarande blommar, mina är på upphällningen.
Dessa bilder har jag tagit med min nya mobil. Klart godkänt!

fredag, juni 27, 2008

Ösby, Tre kärlekar

Brukar du se på Tre Kärlekar? Då kanske du känner igen huset. Det ligger i Ösby, Djursholm men är med som hotell i Tre Kärlekar. Skylten Pensionat satt länge kvar på gavelfasaden, där det nu sitter en ny skylt.
Huset står sedan några år tomt. Systrarna Lindhe bodde där till sin död och testamenterade huset till Blomsterfonden och de vill nu riva för att bygga ett nytt seniorboende. Naturligtvis protesterar de omkringboende för det gör man alltid i Djurholm när det skall ske förändringar.
Blomsterfonden har mitt fulla stöd. Huset ligger perfekt, vid Roslagsbanan så kommunikationerna är mycket bra. Dessutom tänker Blomsterfonden se till att det blir en mindre butik för dagligvaror. Området kommer att få tillbaka sin affär.
Huset är gammalt och väldigt slitet. Skall där bli ett bekvämt o modernt boende för äldre med hiss mm så måste huset rivas. Själv är jag så förtjust i huset med sin stora tomt och perfekta läge att jag hade kunnat tänka mig att kommunen skulle förköpa det. Blomsterfonden som äger o driver Svalnäs och driver Tallgården för Danderyds kommun kommer att göra något mycket bra av systrarnas hus.

onsdag, juni 25, 2008

Första Dahliablomman

Är stolt över den första Dahliablomman. För första gången har jag övervintrat knölar i källaren och i våras planterat inne för flytt till uteplatsen när frostnätterna var över. Riktigt fin blomma, om jag får säga det själv. Gillar färgen.

tisdag, juni 24, 2008

Violruta och aj!

Tänkte egentligen skriva om Violrutan för att jag håller på och städar bland mina frön. Tror att jag bara satte ett frö och nu har jag denna fina växt. Fröna har jag köpt på Trädgårdsföreningen, Göteborg.
Nu får humlan vara huvudpersonen istället. Som synes gillar humlorna Violrutan, (den skall dock avskys av myror men det har jag inte märkt). Just nu är jag ingen vän av humlor för jag blev biten under foten av en. Som tur är håller det på att klinga av men det gjorde rakans ont vid bettet. Humlor är bra men de skall vara uppe bland blommorna och inte i gräset.

söndag, juni 22, 2008

Bougainvillean blommar

Det är inte bara ute i rabatten som det nu blommar för fullt. Min Bougainvillea blommar också, på balkongen. En liten oansenlig blomma men mot det vackra bladverket blir det underbart skönt. Snart skall jag våga plantera ut den i rabatten.

lördag, juni 21, 2008

Älskade Peacerosor

Önskar att världsfreden är lika stark som mina Peacerosor! I gårdagens blogg visas hur magnifikt de blommar, nästan alla på en gång i år. Tror att orsaken till att det blivit så många blommor i år är att jag vattnade när det var så varmt o torrt.
Ingen blomma är den andra lik. De är små personligheter. Några går mer åt rosa, andra mer åt gult. Doftar ljuvligt. Brukar borra in näsan i dem när jag kommer hem från jobbet på morgonkvisten. En underbar njutning!

Etiketter:

fredag, juni 20, 2008

Trevlig Midsommar!

Önskar alla en Glad Midsommar! Hoppas att ni får en trevlig helg! Så vackert det är nu! Vi konstaterade några grannar att det blommar mer än någonsin just nu. Peacerosorna vid min port är magnifika, i år slår alla ut samtidigt.
Föreningens midsommarstång har fått några blommor.
Här skiner solen emellanåt. Hoppas att det fortsätter så!

torsdag, juni 19, 2008

Ny mobil

Telenor ringde ang mitt abonnemang. Eftersom jag är nöjd med dem så vill jag fortsätta. Min mobil är var lite gammal, vilket främst märks på att batteriet inte håller så länge, så jag passade på att fixa mig en ny mobil. Jättetjusig kan allt mellan himmel o jord. Skall använda midsommarhelgen till att lära känna den bättre för den har väldigt många finesser.

tisdag, juni 17, 2008

Sommarlov

Igår kväll var det kommunstyrelse. Det sista politiska sammanträdet i sommar. Nu har jag sommarlov från politiken, bara ett nämndemannauppdrag i slutet av juli i sommar.
Efter sammanträdet o före jobbet passade jag på att ta en ordentlig cykeltur i den fina kvällen. Solvarm hade varit hygglig och skickat hit sol o värme. Cyklade från Djurholm utmed vattnet till Stocksunds Hamn och hittade där tjusiga veteranbilar. Sedan var det en kort tur till Danderyds Sjukhus och jobbet.

måndag, juni 16, 2008

Stocksunds hamn

Igår blev det en trevlig söndagspromenad till Stocksunds hamn och paus med en Loka på Hamnkrogen mycket trevligt! Förhoppningsvis är jag snart tillbaka där. Mysigt att sitta där ute vid vattnet.
Hamnområdet har de senaste åren gjorts om för Marina Läroverket och i hamnen ligger deras skepp och bastuflotte. Nu är det ett trevligt område att gå i och titta på de fina skeppen.
I fjärran syns också Cedergrenska Tornet i verkligheten inte alls lutande. Bilden har jag tagit med värsta zoomen och det blev ju riktigt bra skärpa.

Etiketter: , ,

söndag, juni 15, 2008

Oväntat trevligt

Min lördag blev mycket roligare än väntat. Först hade jag glömt att jag skulle stå vid bokbord, Mörby C. Hann dit i tid. Efter det blev jag bjuden på fika i centrum. Då ringde mobilen: Kom in till Gamla Stan! Enada har rea." Snabbt in till stan. Handlat blev det! På bilden syns en röd dress, jacka o korta byxor, beige kavaj o bruna jeans som fick följa med mig hem. Verkar få användning av en del ikväll för jag har just blivit bortbjuden. Kul när städdagen fryser inne!

torsdag, juni 12, 2008

Ny Siggesäng

Sigge L, mitt dagbarn, har fått en ny säng hem till mig. Det är en arbetskamrat som har gett bort den. Helt OK tyckte Sigge vilket märks på bilden. Helst skulle han vilja att den tik som skulle haft sängen fanns i den. Eftersom hon är en tuff polishund tror jag Sigge inte skulle ha en chans där.

onsdag, juni 11, 2008

Färdigblommade

I den starka värmen har många växter blommat rätt så kort tid och nu lagt av. Aklejan har blommat fint i år. Det blev många i båda mina rabatter. De förökar sig riktigt bra. Rosa o blå Akleja har jag.
Egentligen skall man inte ta foton i solskenet men vad skall man göra? Dessa båda bilder har tyvärr fått lite matta färger i solen. Ovan är min ljusblå Strandveronica. Nedan en rosa klocka av någon sort. En nykomling som gjort debut i rabatten i år. Får gärna komma åter även om jag nog inte planterat den.
Idag har vi ordentligt med regn så några växter kommer säkert att slå ut nu.

tisdag, juni 10, 2008

Ljuvliga ljusa sommarnätter

Denna tid på året är den bästa för jag älskar de ljusa sommarnätterna. Den senaste tiden med kanonfint väder o varmt så att man verkligen kan njuta av ljuset ja det är det bästa som finns!
Bilden ovan är tagen från Roslagsbanan på väg hem från Täby vid hållplatsen Täby Centrum, sen kvällstid.
Bilden nedan är tagen mitt i natten från min balkong.
Det är svårt att gå och lägga sig när det är så skönt ute.

söndag, juni 08, 2008

Fotbolls-EM

Äntligen är fotbolls-EM igång! Det skall förhoppningsvis bli roliga veckor framför TV. Tyvärr är jag inte VIP-gäst på den finalen men har lite UEFA-godis att mumsa på sedan cupfinalen.
Visst är det roligt att Sverige är med. Håller tummarna stenhårt! Det viktigaste är dock att vi får se bra och justa matcher.

På Nationaldagen var det premiär för Chris i sin nya Västerbottensdräkt. Riktigt fin tycker jag att den är. Visst är det härligt med Internet så att vi sydlänningar också får se dräkten.

fredag, juni 06, 2008

Flaggan i topp

Idag har vi verkligen anledning att flagga.
Naturligtvis för att det är vår nationaldag, Svenska Flaggans Dag.
Jag flaggar extra mycket för Cecilia o Carl som idag fyller 8 år! Tyvärr kunde jag inte vara med i Göteborg i år. Har pratat med dem och de är så härliga! Fulla med idéer och har blivit två personligheter med egna intressen.
Naturligtvis skall vi också flagga för att det är en sådan underbar dag idag! Sol o varmt, en riktig försommardag!

torsdag, juni 05, 2008

Student

Igår, i denna ljuva sommartid, var jag o firade att Johanna tagit studenten. Det är jätteroligt att få vara med och gratulera sina vänners ungdomar och se att det gått så bra för dem.
Dagens studentmössa ser inte ut som på min tid. Fram så står det vilken skolan är och bak vilken klass. I dessa fall att denna klass började 2005 på linjen IS.
Så här såg Johanna ut när hon började skolan. Då bodde vi grannar. Bara en vägg ifrån varandra. Johanna var mycket imponerad av att jag alltid hade (och har) godis hemma. När kompisar var på första besöket så förevisades jag o gottskålen. Jodå de fick ur innehållet också!
Johanna ligger mig extra varmt om hjärtat sedan en planteringsdag i trädgården för sisådär 10 år sedan. Jag planterade Petunier o berättade för Johanna att jag tycker de är tantblommor för jag ser framför mig hur damerna i min familj som gamla gick o vattnade Petunier. Varvid Johanna säger Men du är ingen tant Ingrid!

tisdag, juni 03, 2008

Pampiga byggnader Helsingfors

Vilka byggnader de har i centrala Helsingfors! Järnvägsstationen som är på dessa två bilder är nog den pampigaste stationsbyggnader som jag har sett. Verkligt stor och verkade fungera bra också.

Konstmuseumet tror jag det är som ligger i detta hus. Fullt så fint väder som det verkar vara på dessa bilder var det faktiskt inte i Helsingfors. Första dagen var solig men ganska så kall i skuggan. Andra dagen var det moln. Vi slapp dock det regn som man hotade med.
Som sig bör ligger Parlamentet i en stor och häftig byggnad. Vi bodde alldeles i närheten. Underbart centralt.
Ingen aning om vad detta är för byggnad. Kan dock konstatera att här fanns det ytterligare en staty av en farbror.

måndag, juni 02, 2008

Dylan Helsingfors

Hemma igen. Klart gladare än efter konserten i Odense. Dylan bjöd nämligen på en toppenkonsert i Helsingfors. En konsert som definitivt går in på topp 10 listan över bra spelningar. Låtvalet var suveränt med underbara sånger som Visions of Johanna, Every grain of sand, Nettie Moore. Gamla godingar som Lay, Lady, lay, Highway 61 revisited o Ballad of a thin man. Och så de svängiga låtarna. Suveränt framfört. Inte blev det sämre av att han var på gott humör och skämtade med sitt band. Denna spelning var helt klart värd pengarna för resan.
Kul att se Helsingfors igen. Det var några år sedan sist men jag kände igen mig. Blev lite fachinerad av alla dessa stora statyer av div farbröder. Hannele kan kanske hjälpa till o identifiera dem och förklara alla dessa statyer. Finns det någon av en kvinna?
Tycker att de står i en vacker grön omgivning.

Etiketter: ,