Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, december 21, 2007

Bloggpaus

Ingrids blandning tar nu en paus över helgerna och lite till. Återkommer någon gång i januari. Tack till er som kommenterar min blogg, det är mycket uppskattat. Jag hoppas att alla får sköna dagar nu och får njuta av ledighet.

GOD JUL
GOTT NYTT ÅR

torsdag, december 20, 2007

Favoritvinter

Vilka fina dagar vi har! Vilka underbara solnedgångar! Har sällan sett så många ta kort som på bron från Riksdagshuset. Det var en underbar Stockholmsvy.
Vi har sol, några minusgrader och bara lätt vind. Marken och framförallt gräset är vitt med frusen frostdagg. Det är riktigt tjusigt ute och framförallt; det är inte halt. Så här skall vintern vara för mig.

onsdag, december 19, 2007

Julklart!

Här är en som är beredd på att fira jul. Igår inhandlades de sista julklapparna (ger knappt några, vi har avskaffat julpaket till vuxna). Eftersom jag inte har något julfirande hemma utan är hos andra så har jag inget julstök i köket.
Igår besökte jag den sista(?) julmarknaden. Det var dags för ett snabbt besök i Gamla Stan. Då passar jag på att besöka Stadsmissionen och titta på deras fina julkrubba.
Ute är några minusgrader med ett vitt frosttäcke. Inne går spelaren med julmusik. Julstämningen har infunnit sig!

tisdag, december 18, 2007

Danderyds Gymnasium 25 år

Danderyds gymnasium har nyligen firat att det är 25 år sedan skolan invigdes. Jag var med på invigningen men inte jubileet. Där hade eleverna bl a framfört ett stycke om tillkomsten av skolan. Igår på fullmäktige framförde eleverna sin pjäs igen.
Innan skolan byggdes var diskussioner om man skulle bygga nytt eller bygga om ett av de befintliga gymnasierna. Det blev att bygga nytt och då diskuterades var skolan skulle ligga. Eleverna text var från gamla kommunala protokoll från 70-talet. Vi fick många goda skratt. De avslutade med en ballongfanfar för sin skola.
Danderyds Gymnasium klarar sig bra i skolkonkurrensen. Många danderydselever väljer fristående skolor men skolan har hög status och attraherar elever från kringliggande kommuner. Under året har det inkommit ett förslag om att privatisera skolan men vi ansåg att det inte var aktuellt så minst ett år till fortsätter den som kommunal skola.

måndag, december 17, 2007

Sol!

Idag har solen visat sig. Inte för att jag fick så mycket glädje av det eftersom jag sov efter helgens nattarbete. En vacker solnedgång kunde jag dock njuta av. Mer sol, Tack!

söndag, december 16, 2007

Tredje ljuset

I morse, efter jobbet var det dags att tända det tredje ljuset. Adventljusstaken har jag efter min Mamma så den har varit med ett tag och det är skälet till att ljusen står lite snett.
Denna helg arbetar jag för fullt men har hunnit med god och trevlig julmiddag hos grannen. Igår fick jag också ett trevligt sms från goda vänner som förlovat sig. Sådana nyheter lyser upp som adventsljusen i decembermörkret.
I natt har jag min sista arbetsnatt för i år! Sedan blir det en härlig ledighet. Skall bli skönt.

fredag, december 14, 2007

Ljus i jul

Nu när det är som mörkast är det underbart med alla ljus. Både elektriska och stearin. Vi behöver bli upplysta! I mitt område tycker jag att det är många färre adventsljusstakar i fönstrena. Eftersom det har flyttat in många unga i området undrar jag om de inte gillar ljusstakarna? Är detta en tradition som håller på att dö ut? Hur har ni det i era områden?

torsdag, december 13, 2007

Lucia

Önskar en Trevlig Lucia med mitt luciatåg. De sjunger hela dagen.
Det verkar som att lucianatten har förändrats, är inte längre den stora suparnatten bland ungdomarna. Skönt! I Danderyd har vi luciacup i innebandy som håller på hela natten. Man är också mycket aktiva med föräldravandring. I år var statsministern föräldravandrare

onsdag, december 12, 2007

Öppet hus

Ikväll har jag varit på Öppet Hus hos bostadsrättsföreningens hobbygrupper. Vi har väveri, snickeri och keramik i olika källarutrymmen. Sedan ca 15 år har de så här års öppet hus och visar upp sin verksamhet, bjuder på fika med mycket gott hembakt och det är lotteri på vävprodukter (jag vinner aldrig). Grannar får möjlighet att träffas, beundra olika alster och önska varandra GOD JUL. En mycket uppskattad aktivitet.

tisdag, december 11, 2007

Stockholmsbesök

Har haft trevligt besök från Göteborg. De hade vunnit biljetter till Springsteens konsert här igår. De var mycket nöjda med konserten. Själv arbetade jag men fick Bruce Springsteens senaste CD Magic som jag nu lyssnar på med förtjusning.
Vi hann igår med ett besök inne i Stockholm. Stökigt i trafiken genom Nobelutdelningen men för övrigt en mysig dag i diset o mörkret. Vi besökte lite roliga affärer och hittade denna marsipanbåt i Nybroviken. Det blev inget besök ombord för vi är inga marsipanfan. Men den var trevlig att titta på och jag har aldrig sett den förut.

måndag, december 10, 2007

Julmarknad Vaxholm

Igår hade jag en mycket trevlig andra advent i Vaxholm.
Vi började med att äta på Magasinet. Medan vi åt så kom en skur, i övrigt var det uppehåll.
Efter maten gick vi i affärerna och på Lions julmarknad. Här fanns det mycket att titta på, smaka på och köpa. Tabletter med julmotiv till mitt köksbord hittade jag och de fick följa med mig hem.
Tidigare har jag varit i Vaxholm på sommaren men detta var också en bra upplevelse, gör jag gärna om.

söndag, december 09, 2007

Andra advent

Dags att tända det andra ljuset idag. Bilden är inte hemifrån mig. Igår var jag på julkaffe, mycket trevligt. Ungdomarna spelade julvisor för oss. Mycket uppskattat.

fredag, december 07, 2007

Dagens gran

Granar med ljus tillhör mina julfavoriter. Denna gran står på Kevinge gårds brygga. När man kommer närmare ser man att den är rejält förtörjd vid bryggan.

torsdag, december 06, 2007

Ljus

Den blev lite lustig bilden på ljusen som jag tog uppe vid Katarinahissen. Tycker att den blev lite häftig. Älskar all julbelysning, den behövs verkligen i mörkret. Idag har dock solen visat sig så vi har fått riktigt ljus. Dessutom är det riktigt varmt ute, runt 9 grader. Blåsigt men det får vi stå ut med.

onsdag, december 05, 2007

Julbord Mosebacke

Nu har jag äntligen åkt Katarinahissen! Det hände igår då jag var med jobbet på Mosebacke på julbord. Det var mycket gott. När jag går på julbord försöker jag att äta sådant som vi inte har på jul. Här fanns det massor att välja bland.
Trevlig underhållning av Dean Martin Experience som körde gamla sköna Dean Martin låtar. Uppskattade av alla, kanske dock främst av oss som kommer ihåg honom.

tisdag, december 04, 2007

Julskyltning

Naturligtvis tittade jag på NK:s julskyltning när jag var inne i stan. Trevlig som vanligt även om jag tycker att jag sett bättre årgångar. Grönsakerna ovan tillhörde mina favoriter.

måndag, december 03, 2007

Skansens julmarknad

Firade 1:a advent med att besöka Skansens julmarknad. Med tanke på att det ösregnade i lördags och regnar idag så hade vi jättetur med vädret för det var uppehåll och ganska varmt. Vi, det var Lotta som besökte mig över helgen och så jag. Julstämningen var väl inte på topp i det gråa vädret men det var ändå gott om folk på marknaden. Det var några år sedan jag var på julmarknaden så det var kul att besöka den igen.
Till mina favoriter hör hantverket som dessa bockar.
Några småsaker fick följa med mig hem.
"Vattenfallet" i entrén