Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, november 30, 2007

Novemberslut

Hejdå november! Kommer inte att sakna dig. Ser nu fram emot december och alla ljusen då.
November slutade stilenligt med supergrått väder. Vindstilla dock så det blev fina speglingar i Edsviken.

torsdag, november 29, 2007

Simon o Garfunkel

Köpte häromdagen boxen Simon o Garfunkel The collektion. Billig för att innehålla 5 cd och DVD:n The Consert in Central Park. Skivorna går nu hela tiden hos mig. Underbar musik. Vinylskivan Bridge over troubled water fick jag köpa två gånger för den första blev utsliten! De flesta av de andra skivorna hade min bror så det är på tiden att jag får mina egna ex nu.
Rekommenderar boxen varmt. Några extraspår som bonus. Ett stort minus för att texterna inte lagts med i boxen för texten på baksidorna på omslagen är så liten att den är oläslig.
Görs det så vacker musik idag?

Etiketter:

onsdag, november 28, 2007

Siggevideo

Vill gärna prova hur det fungerar med video på bloggen så här kommer den! Min första bloggvideo med Sigge ute på golfbanan idag.

Sigge hemma igen!

Nu är det som det skall vara! Sigge L är hemma igen och ligger i min soffa. Snart skall vi ut. Kallt men soligt ute + att golfbanan är öppen så det skall nog bli en bra promenad.

tisdag, november 27, 2007

Budgeten antagen

Budgetsammanträdet igår gick bra. Kommunstyrelsens förslag gick igenom. Det innebär att skatten sänks med 26 öre till 17:20. Det är en bit kvar till Danderyds lägsta skattesats men åt rätt håll. Kommunens ekonomi är god och vi fortsätter satsningen på förskola, skola och äldreomsorg. Dessutom har vi mycket att se fram emot bl a förnyelse av Eneby Torg och Mörby Centrum.

Av en danderydsbo fick vi i majoriteten presenter. Vi kvinnor fick denna scarf och männen en riktigt snygg slips. I satt denna etikett, som hon gjort, moderaterna i Danderyd. Jag vet inte vem givaren är men Tack så mycket! Kul att få lite uppmuntran.

måndag, november 26, 2007

Budget 08

Nu skall jag strax iväg till församlingsgården. Där samlas idag Danderyds kommunfullmäktige för att anta budget för 2008. Inför detta sammanträde har jag en pärm som innehåller nämndernas förslag, ungefär 1000 sidor. Moderaterna och Kristdemokraterna har en stabil majoritet i Danderyd men det kommer att pratas mycket och läggas många förslag. Sammanträdet planeras att hålla på mellan kl 13.00 - 23.00. Tur jag är ledig imorgon!

söndag, november 25, 2007

Novembermorgon

Nu har vi varannandagsväder. Minusgrader ena dagen och plus den nästa. Bäst att vara rustad för halka.
Bilden är tagen igår morse på väg hem över golfbanan.

lördag, november 24, 2007

Fullmåne i natt

I natt är det fullmåne och jag arbetar! Vid fullmåne gäller det att vara extra observant för det är alltid minst en patient som blir mångalen. Inte särskilt våldsamt men gå i sömnen och liknande brukar inträffa sådana nätter. Håll tummarna för att ingenting händer utan vi får en lugn natt.

Lamporna på bilden har Danderyds kommun och lanstinget (tror jag) satt upp tillsammans för att min gångväg till sjukhuset skall bli tryggare. Förr var strandpromenaden och området i sjukhusparken helt utan belysning. De fåtal gånger som man mötte någon i kolmörkret var man inte så tuff. Jag har inget som helst behov av att se rysare och slikt skrämmande, min gångväg räcker så bra. Vi är några stycken som har denna baksidan till sjukhuset som promenadväg till jobbet som tur är.

fredag, november 23, 2007

Mammas ampel

Idag, 23 november skulle min Mamma fyllt 91 år. Vad kan då vara lämpligare än att den ampel som jag fick efter henne, idag har kommit hem till mig efter att ha blivit grundligt renoverad.
Det kostade en bra slant men nu har jag fått en riktigt tjusig ampel, om jag får säga det själv. Den är upprätad, fått nya el-ledningar och blivit nylackad.
Nu återstår att ta hit en elektriker för taklampad där den skall vara fungerar ej och så skall jag satsa på enhetliga glas till ljusen. Jag är mycket nöjd.

torsdag, november 22, 2007

Fågelmatare

Dagens blogg vänder sig speciellt till fågelvännen filifjonkan ,hon riskerar allt för att småfåglarna skall få sin mat hemma hos henne. Snö o is är inget hinder.
Min granne hade samma inställning och kämpade tappert i snön. Så gjorde hennes sambo en smart anordning så nu slipper de att gå ut, halka o slå sig fördärvade. Fåglarna får sitt godis och är mycket nöjda. På balkongen sitter linan fast och fröapparaten kan rullas in för påfyllning för att sedan skickas ut igen till småfåglarnas glädje. Och precis som hos filifjonkan så tackar fåglarna med underbara konserter till våren.

onsdag, november 21, 2007

Orkidé mot grått

Idag är en sån där supergrå dag. DDR-grå som Annebell kallar det.
Då behövs färg mot det trista. Min orkidé, inköpt på torget, blommar om för fullt och skänker färg. Underbart fin.

tisdag, november 20, 2007

Svärmeri?

Trodde att alla insekter gått i vintervila men bleka novembersolen lockade fram dessa, i mitten av bilden.
Vad är det för något? Vita flygare? Bladlöss? Någon som vet?

måndag, november 19, 2007

Ballongbesök

Vi har varannandag väder. Idag och i lördags, då denna bild togs, solsken. Särskilt varmt är det ju inte så jag blev förvånad över att få se en ballong över Edsviken. Jag håller mig hemma och inne och försöker kurera mig från förkylningen. Tjatigt!

söndag, november 18, 2007

Biståndsminister Gunilla Carlsson

Det var intressant att lyssna på biståndsminister Gunilla Carlsson (m). Hon är en av de ministrar som verkligen lyckats göra något, där vi klart kan se skillnad på alliansens politik och socialdemokraternas.
Nu går biståndet till färre biståndsländer, till de som har störst behov och dit vi vet att det går fram. Slut på skrytprojekt. Kvinnors situation är något som beaktas särskilt och naturligtvis barnen.
Gunilla har sett en hel del runt om i världen och förmedlade det till oss på ett mycket trevligt sätt.
Och Gunilla är medlem i Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia!
Pg 10 40 29-4. Årsavgiften är 100 kr, ständigt medlemsskap 1 000 kr.

lördag, november 17, 2007

Sällskapet för moderata kvinnors historia

Det har varit en aktiv vecka. Hela onsdagen med Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia, torsdagen som nämndeman i migrationsdomstolen, fredag kväll på god o trevlig middag hos Kata. Dessemellan har jag hunnit att arbeta och jag tror att det var på migrationsdomstolen med sin ac som jag fick tidernas snuva så nu sitter jag hemma och snörvar o kurerar mig.

Onsdagskvällens möte med Sällskapet blev mycket lyckat. Gott om folk, ja det var festligt fullsatt. Hur många föreningar/sällskap har bland sina deltagare två statsråd ur regeringen; Gunilla Carlsson och Christina Husmark-Persson och två tidigare statsråd; Gun Hellsvik och Margareta af Ugglas. Det är trevligt och framförallt viktigt att alla kvinnor är med och skriver moderata kvinnors historia.

tisdag, november 13, 2007

Stockholmsbesök

Det är lite spännande att åka in till stora Staden för jag är inte där särskilt ofta, håller mig på hemmaplan mest.
Igår var Stockholm lite extra suddigt för jag lämnade in mina glasögon för att få glasen lite stadigare och medan limmet torkade tog jag mig en promenad i Gamla Stan. Hoppas att jag inte träffade på någon bekant som undrade varför jag inte hälsade!

Ombyggnaden av Slussen är under diskussion. Jag har inga varmare känslor för platsen, för mig är det viktigaste att de får en fungerande trafiklösning.

Kan garantera att Stockholm inte ser ut så här idag för nu har det snöat rätt så rejält, det är vitt överallt nu. Annars så var det befriande att Stockholm hittills klarat sig från julbelysning och pyntande.

måndag, november 12, 2007

Fotmodeller

Mycket tjusigt man kan ha på lilla foten nu för tiden. Varmt så man slipper frysa, en stilig innesko eller en fin strumpa.
Själv hade jag huvudet under armen och glömde inneskorna hemma.

söndag, november 11, 2007

Soppakväll

Så trevligt att bli bortbjuden på soppa en kulen novemberkväll. Dessutom en jättegod vegetarisk soppa med hembakat bröd. Jättegott! Stämningen var det verkligen inget fel på. Trevligt småsnack och hem i vettig tid. Sov sedan som en stock hela natten.

fredag, november 09, 2007

Invigning dagcentral

Igår var jag på invigning av Mörbygårdens Vänners nya dagcentral i Kevinge Äldreboende i Danderyd, alldeles vid Mörby Centrum.

Idén att flytta den föreningsdrivna dagcentralen till Kevinge Äldreboende är ursprungligen min så det var kul att bli inbjuden till invigningen och få se de fina och välfungerande lokaler som man nu flyttar in i. Medlemmarna i Mörbygårdens Vänner är aktiva och engagerade och tycker dagcentral låter mossigt, de kallar sin verksamhet för ett Seniorcentrum och i och med flytten som placerar dem så centralt i kommunen är det en bra beteckning.

Vid invigningen var det härligt fullsatt och det märks att dagens pensionärer har andra intressen än tidigare. Det var hopplöst fullt i data rummet. Många vill vara med i Seniornet
Lokalerna finns i två plan. En trappa upp är det samlingslokal, väveri, bokbinderi, seniornet. I souterrängvåningen snickeri, Qi-gong, biljard och bridgerum.

På bilden nedan pratar invigningtalarna Gunnar Oom, kommunalråd och Rita Waser, ordförande Mörbygårdens Vänner med varandra i snickeriet.

Nu hoppas jag att det kommer att bli fullt med aktiviteter i Kevinge Äldreboende. Den trevliga invigningen blev en bra start.

torsdag, november 08, 2007

Lilla Bangladesh

Igår hade vi nattgänget en utekväll tillsammans för att avtacka en av våra sköterskor som gick i pension. En undersköterska Faria är från Bangladesh och hennes syster o man har denna restaurant. Så igår gick vi dit. Första gången för Faria.
Det var jättegod mat. Jag åt Sizlar som är kyckling, lamm, räkor serverade på hett järnfat med grönsaker. Till efterrätt Mangoglassdrink. Oj så mätt jag blev! Jag är idag fortfarande mätt.
Rekommenderar gärna Lilla Bangladesh. Bra priser och där finns hamburgare för den som inte vill ha exotisk mat.
På bilden nedan är det goda majsbrödet och såsen till min Sizlar.

onsdag, november 07, 2007

Tvättdag

Idag är jag i föreningens tvättstuga. Jag har egen maskin för den vanliga tvätten men till stora saker som lakan använder jag gärna föreningens. Här finns det resurser. 10 vanliga maskiner och en mattmaskin, 5 torktumlare och 2 värmeskåp. Dessutom har vi några reliker; Torkhästar, syns längst bort i bild. Här torkas tvätten av varmluft. Till vänster syns vår stenmangel. Innan tvättstugan renoverades hade vi två st. Det var ett företag att få bort den ena, väger närmare ett ton! Jag är livrädd för stenmangeln sedan barndomen, så jag är glad att det finns en vanlig mangel också.

Förr tvättades det mest dagtid, ja nästan bara dagtid. Fastighetsskötarna som bodde i området låste upp och stängde tvättstugan. Ingen tvätt på söndagarna. Nu används tvättstugan mest på kvällarna och helgerna. Trycket på tvättider har blivit så hårt att man nu bygger en tvättstuga till i området. Jag är glad att jag kan utnyttja den dagtid.

Utsikten från tvättstugan är underbar, speciellt sommartid. En boende berättade att hon träffat på folk i Skåne som kände till vår tvättstuga och den underbara utsikten.
Till höger så är det Edsviken och till höger skymtar Kevinge golfbana.

tisdag, november 06, 2007

Bakelsedags

Även vi i Danderyd firar 6:e november med att äta Gustav 2:e Adolfsbakelse. En mycket god tradition! När jag flyttade upp från Göteborg i början av 80-talet fanns bakelserna bara på ett konditori i Stockholm, Kringlan. Dit ringde man och beställde bakelsen till jobbfikat. När man kom till Kringlan var där en lång kö av göteborgare. Göteborskan flödade. Numera har de flesta bagerierna denna bakelse och de är populära även bland stockholmare.

måndag, november 05, 2007

Snett

Har lite roligt åt stolparna i mitt område. De står snett allihop, nästan. Förmodar att de har blivit påkörda någon gång och sedan har de bara blivit stående. Senaste bidraget är den vid refugen. Återkommer när/om de blir upprätade.

söndag, november 04, 2007

Avlövat

När man ser över Edsviken nu ser man verkligen hur avlövade träden har blivit. Nu syns den nya bebyggelsen i Silverdal, under sommaren är den dold.

Längs där borta syns det höga huset Kista Science Tower. Det känns extra vemodigt idag för nu har Daisy och hennes familj lämnat Kista och är på väg till Filippinerna. En jätteresa som tar mer än ett dygn så det lär dröja innan jag hör av dem på nätet.

lördag, november 03, 2007

Första snön

En dålig mobilbild på nattens elände; den första snön. Det gula där under är min Tagetes. Farväl till den. Som tur är har det varit en fin dag så nästan all snön har försvunnit igen så det blir cykel till jobbet ikväll igen.

fredag, november 02, 2007

Trädgårdsdax

Ja, idag har jag faktiskt varit ute och arbetat i trädgården, 2:a november! Inte så varmt som igår men flödande sol. Det var härligt att vara ute i solen, faktiskt första riktiga dagen ute sedan förkylningen. Den vill inte riktigt ge sig, blir trött av ingenting men idag kände jag verkligen för att göra något ute. Det blev att gräva upp Dahliaknölar och ta in Pelargonierna från rabatten. Nu kan vintern komma. Sista dagen som Tagetesen blommar? Minusgraderna skall vara på väg.

torsdag, november 01, 2007

1 november

Kommer ni ihåg första november 2006? Ingrids_blandning_om 1_nov_06
Snö med allt vad det innebar med problem i trafiken. Det slogs många rekord i långsamhet i trafiken. Bussarna gick inte så folk fick problem med att ta sig hem.

November är definitivt inte någon favoritmånad hos mig. Ännu mörkare och snö och kallt.
Idag har det dock varit en underbar dag med mycket sol och varmt för årstiden men snövarningarna har kommit.