Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

onsdag, oktober 31, 2007

Going bananas

Nu i dagarna är det dags för Daisy och hennes barn att flytta till Filippinerna. Till sin bananplantage.
Ett litet ljus i mörkret är att Daisy numera bloggar så jag kommer att kunna följa henne och äventyren i Filippinerna. Going_bananas kallar Daisy sin blogg. Även Marianne skall börja blogga.

När äldsta dottern, Marianne Rose var liten bodde familjen här i Danderyd, vi bodde i samma hus. På den tiden kallades de lilla familjen. När lillasyster Julia föddes flyttade de till större i Kista. Förståndigt för nu är de fyra barn, stora familjen.

Då för 10-12 år sedan berättade Daisy hur jobbigt det var med telefoni i Filippinerna. På Daisys ö fanns ingen telefon så de måste ge sig till en annan ö när det var dags att ringa. Idag har alla mobiltelefoner. Man sms:ar mycket, ja man har ett speciellt sms:språk som förkortar skrivandet mycket. Datorer används också flitigt för att kommunicera. Nu kommer jag alltså att kunna följa familjen på bloggen. Visst är den tekniska utvecklingen underbar!
Jag har tidigare skrivit om Daisy och hennes gröna fingrar, daisys_trädgård

Lycka till! Jag hoppas verkligen att allt går bra för er! Vi ses igen! Här i Sverige och kanske att jag kommer och hälsar på er i Filippinerna. Jag kommer att sakna er mycket!

tisdag, oktober 30, 2007

Solnedgång

En förutsättning för dessa vackra solnedgångar är att solen får en chans att lysa på molnen. Efter gårdagens rusk var det härligt att få se lite sol igen. Det betyder mycket för mig som nattarbetar att få se lite ljus efter dagsovandet och innan mörkret faller igen. Är alltså rätt så nöjd idag. Dessutom börjar förkylningen äntligen att lätta, hostan ger med sig allt mer. Snart återkommer smaklökarna o luktsinnet precis som vanligt.

måndag, oktober 29, 2007

Busväder idag

Fy så trist väder det är idag. Supergrått, regn och blåst. Det enda positiva är att det är plusgrader så att blommorna förblir blommande. Det är ett bra tag sedan det regnade sist så väta behövs.
Så här på vinterkanten är det alltid spännande att se om höstblommorna hinner blomma innan de tas av frosten. Under min förkylning har astrarna börjat blomma. Idag behöver vi färg!

söndag, oktober 28, 2007

Höstberberis

Egentligen hade jag tänkt skriva något surt om vintertiden och det gråa vädret, mörkret men så blev det en riktigt fin dag. Sol, varmt 11 grader, visserligen blåsigt men det köper jag när det för övrigt är så skönt.

Såg hur fin min Berberis lyser nu. Den här ovan brukar jag vara på och klippa till, den har dock klarat sig från detta denna höst. Denna buske ser jag från mitt vardagsrumsfönster så det är härligt att den nu lyser upp.

Vad är det som påverkar hur röda de blir? Kan det vara ljuset? Någon som vet? Busken under står några meter bort men under en tall så den står mycket mörkare. Den är intensivt röd.

fredag, oktober 26, 2007

Ekbacksgrottan

Sedan ett år har vi en ny lokaltidning Täby_Danderyd_tidning, tyvärr ligger inte hela tidningen på webben för ibland har de intressanta artiklar som idag. De skriver om Ekbacksgrottan på, eller rättare sagt under Borgenudden.

Ekbacksgrottan är en elvatusen år gammal grotta. Den har ett lerlager som täcker grottans botten och som också skall vara så gammalt.
Grottan är 51 meter lång, åtta meter djup med en återstående gång på fyra-fem meter. En av de större grottorna i Stockholms län.

Ingången tll grottan är numera förseglad med en stålgrind. Detta för att förhindra att något barn eller djur faller ner. Grottan är nämligen väldigt smal så det är ingenting som man tar sig in i.
Hedrad den som hedras ska! Peo Håkansson är den som en gång hittade grottan och tog dit historiker som gjorde en ordentlig genomgång av grottan. Nu ser han efter grottan, bl a med det informationsmaterial som hänger på vid grottan. Så skall det se ut! Vår historik skall hållas levande.

Etiketter: ,

torsdag, oktober 25, 2007

Facebook

Är du med på Facebook ? Utan att jag vet riktigt hur det gick till har jag kommit med där och har fyra vänner utan att ha gjort någonting. Två som tillhör den yngre generationen och två i "mogen" ålder.
Aktiviteten på Facebook verkar att ha ökat i samband med protesten mot ungdomsvåldet.

Lite kul är det speciellt som ett par kontakter är sådana som jag vill ha mer kontakt med än vad jag har idag.
Lite får man akta sig. Blir man fångad kan man tillbringa sin dag framför datorn letande efter vänner och det kan bli dyrt om man får för sig att skicka allt som erbjuds. För mig är det ett kul sätt att få kontakt, inget mera. Undrar hur länge detta fenomen håller sig.

onsdag, oktober 24, 2007

Sista promenaden med Sigge L

Idag var sista dagen som jag hade Sigge L på ett bra tag. Hans mormor o morfar skall ta hand om honom ett tag så Sigge skall åka till Västkusten. Han kommer att få det jättebra där. Naturligtvis kommer jag att sakna honom mycket. Inte minst våra promenader som ibland inte gick så fort, Sigges fel, jag travar på.

En dag som idag är det underbart att komma ut några timmar mitt på dagen, njuta av solen och det friska luften. Få njuta av alla vackra färger som finns nu som de på trädet nedan. Ljuvligt!

tisdag, oktober 23, 2007

På G igen

Det blev en ofrivillig bloggpaus för rejält förkyld blev jag. Influensa? Idag är första dagen utan feber. En jättejobbig hosta håller mig hemma. Bort med den!

Egentligen är det underbara höstdagar. Genom mitt fönster kan jag se hur vackert Tagetesen lyser. Vacker färg på alla löv nu. Förhoppningsvis slipper vi frost och blåst så att vi kan fortsätta njuta.

onsdag, oktober 17, 2007

Slottsskogen

I helgen hann jag med en liten promenad i Slottsskogen. Roligt för det var ett tag sedan. Man tycker att det alltid ser likadant ut där, tänker inte på att träden växer mm. För 20 år sedan drygt, arbetade jag på Åhemmet. De äldre där hade andra minnen från Slottsskogen bl a de grindar som fanns där förr.

På andra sidan Skansen Kronan bodde jag, i Haga. Det blev många promenader dit upp.

Tyvärr så mår jag inte så bra idag. Vaknade med feber och sträv hals. Förvånad för jag kommer inte ihåg att någon var förkyld. Hoppas att detta går över fort.

tisdag, oktober 16, 2007

C Eriksson solo

Fredags kväll var jag med min bror på Lorensbergsteatern och såg "C Eriksson solo", dvs Claes Eriksson från Galenskaperna och hans enmansshow.
Det skall erkännas att jag gick dit lite skeptisk för jag tycker han har blivit mycket politisk och jag delar inte hans uppfattningar.
Det var bara att ge sig! En helt underbar föreställning som man har roligt åt i flera dagar, jag njuter fortfarande och småler åt alla härliga, underbara, underfundiga skämt så som göteborgshumorn är när den är som bäst.
Ett exempel:
Två hästar pratas vid efter en Stockholmsresa.
- Vad tyckte du om Stockholm?
- Jo fin stad men jag blev lite besviken på Hötorget.

Har du möjlighet att se showen så ta den!
Hos kulturtuben kan du läsa mer om C Eriksson solo, After Shave o Galenskaparna och beställa biljetter.

När jag letade runt på Goggels kom jag på fancluben för Galenskaparna och After Shave, GASklubben på deras site finns mycket roligt.

måndag, oktober 15, 2007

Dop


Denna helg har varit väldigt trevlig. Åter blev det en resa till Göteborg. Denna gång för att vara med på Axels dop i Grevegårdskyrkan.
Det blev ett mycket ljust och fint dop. Mysigt att hans syskon Cecilia och Carl var med och var aktiva i dopcermonierna.
Huvudpersonen var verkligen underbar. Mycket med och intresserad av vad som hände runt omkring honom. Även om han på denna bild ser lite fundersam ut så var han hela tiden mycket lugn, pep bara vid ett tillfälle.
Dopklänningen har min moster gjort och den har tidigare burits av Axels pappa och hans storasyster.
Roligt var att i nästan hela tjocka släkten var med, många från den äldsta generationen. En underbar dag.

fredag, oktober 12, 2007

Mera Köpenhamn

Oftast är jag på den andra sidan Ströget, ner mot Nyhavn. Denna gång blev det dock Rådhusplatsen. Där var det fullt med folk och aktiviteter. Härlig musik från en scen. Scouterna visade upp sina färdigheter.
Det är alltid kul att få lära sig något nytt. För första gången besökte jag Bryggeriet och tog en öl där. Det såg trevligt ut så jag kan gott tänka mig en middag där.

torsdag, oktober 11, 2007

Kräftkalas

Skälet till att åka till Köpenhamn denna gång var kräftkalas. Nej danskarna brukar inte äta kräftor men min syster har hållt slika kalas nu i många år.
Det finns massor med kräftgrejor, ljuset ovan bidrog jag med denna gång. Genom åren har hon köpt massor med grejor till festen vilket gör att bordet blir extra festligt.
Stämningen blir hög från början!

onsdag, oktober 10, 2007

Underbara Köpenhamn

I helgen var jag på besök i Köpenhamn, denna underbara stad. Denna gång visade sig Köpenhamn från sin bästa sida, det var ett strålande väder. Härligt kunna sitta i solen och fika första helgen i Oktober, det kändes mera continentalt så.
Jag är ofta i Köpenhamn. Denna gång upptäckte jag denna takstaty på en sidogata till Ströget.

Ett besök på Ströget är ett måste. Framförallt besöker jag mina favoritaffärer Illum bolighus, Georg Jensen och Kongelig Dansk för att främst titta på alla vackra ting och den spännande danska designen. Ögongodis!
Ett besök hos Systrarna Grene blir det också för inköp av billigt småkul.

tisdag, oktober 09, 2007

Grattis Ingrid

Alla Ingrid gratuleras idag på namnsdagen! Vi är en hel del med detta vackra namn. Kul att det börjar bli populärt igen för småttingar.
Själv gratulerar jag mig också till att inte ha brutit fotleden! Det är nu ett år sedan och ett par dagar sedan jag gjorde det. Inte roligt. Det är definitivt inte min gren att hoppa på kryckor och ett ben, speciellt inte i trapporna hemma.
Nu är jag glad över att jag går utan problem igen. Balansen är fortfarande något påverkad. Ont kan det göra någon enstaka gång men det är OK.

fredag, oktober 05, 2007

Färg i det gråa

En grå dag som denna är det underbart att det fortfarande finns färg i rabatten. Kärleksörten är praktfull nu.
Förhoppningsvis dröjer frosten länge till så vi får fortsätta njuta av blommor.

torsdag, oktober 04, 2007

Mer Ekbacken

Några fler foton. Dessa har jag tagit som en jämförelse med dem som ligger hos eva_agnes . Dessutom har jag pratat med en arbetskamrat som bott i närheten i stort sett hela sitt liv. Hon berättade att huset är ombyggt, det kan man se om man jämför bilderna på baksidan.
Påskkärringen borde väl ha stått ungefär här? Det syns verkligen vilken stor skillnad bebyggelsen på Kevingeberget måste ha betytt för de som bodde här nere i villakvarteren.
Parken brevid huset ser idag ut såhär. Nya lekredskap, tennisbanorna är nyligen omlagda. Ett fint grönt område som är mycket välskött.

onsdag, oktober 03, 2007

Ekbacksvägen 9

Ibland söker jag på knuff efter bloggar som skriver om Danderyd.
På det sättet kom jag in på en underbar blogg, eva_agnes Där skrev hon om sin barndom i Danderyd, alldeles i närheten av där jag bor. Naturligtvis la jag in en kommentar och Eva Agnes skrev hos mig. Det visar sig att vi har gemensamma bekanta! Visst är världen liten!
Lovade Eva Agnes att ta bilder på hennes barndomshem. Här är de. Huset verkar att se ut som förr, träden har dock vuxit till sig i trädgården.
Om du går in på Eva Agnes blogg idag så ser du bilder där på hur huset såg ut förr.

Huset i korsningen Soltorpsvägen/Ekbacksvägen.
Huset nedanför tror jag är påbyggt.
Huset o trädgården fotograferat från Klingsta Park och tennisbanorna. Tydligen bor här numera en barnfamilj, studsmatta finns idag i var trädgård.
Trädgården, en bit av den. Dammen verkar inte att vara vattenfylld men med tjusiga blommor.

måndag, oktober 01, 2007

Tillbaka till vardagen

Nu har ungdomarna åkt hem till sig igen.
När jag kom hem ikväll fann jag dessa vackra blommor och ett kort på köksbordet, ett tack.
Gulligt eller hur? Det är jättetrevligt att ha dem här. Det gör mig glad. Nu har jag fått fina blommor som lyser upp i höstmörkret.
I morgon blir det att återgå till vardagslivet, även på bloggen