Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, september 30, 2007

Medaljregn

Det har varit rena rama medaljregnet här hemma. Först kom min medalj från Tjejgåing med posten. Sedan kom Lidingöloppslöparen hem med sin medalj. Den senare riktigt fin. Storleken i medaljerna motsvarar väl ungefär den prestation som ligger bakom. Det var en fantastisk prestation som Hanneles son gjorde. Trots en svårsprungen bana pga allt regnande gjorde han en jättebra tid.
Det var en rejält lerig och blöt löpare som kom hem.
Men också rejält nöjd med en fin tid. En verklig prestation.
Igår var vädret verkligen höstlikt med dimma och dis.
När det var dags för start så öppnade sig himlen i ett enormt ösregn.
Idag i tidningarna kunde man läsa hur vana löpare lidit av regnpölar
och lera. Ett verkligt kraftprov alltså.
Idag har vi haft sommarväder! Varmt och soligt. Underbart!

fredag, september 28, 2007

Aktiv helg

Nu när Kaprifolen blommar så skönt är det dags för september månad sista helg. Det verkar att bli fullt upp med sammanträde och ungdomar på besök. Tyvärr skall vädret bli sämre, nu blåser det men jag hoppas att regnet låter vänta på sig.

Igår kväll hann jag träffa Hanneles son och vi åt middag tillsammans. När jag lämnade honom var han upptagen med att läsa sin mammas blogg. Förhoppningsvis hinner vi ses en stund idag.

torsdag, september 27, 2007

Alltid kameran med

Funderade en sekund på om jag skulle ha kameran med på dagens Siggepromenad. Som tur var slank den ner i fickan.
Först träffade jag på en ekorre. Jag gick uppe på berget och han satt i trädet. Det gjorde att vi kom i ögonhöjd och tittade på varandra. Han hoppade inte från tallegren.
Nere vid golfbanan var det stor aktivitet. Det var Djurgården som var där och spelade golf. Gissar att det var hockeyspelarna för jag kände inte igen någon (föredrar fotboll) och de såg väldigt svenska ut.
Fin buss hade de som avslöjade vilka det var.
Slutligen så satt Svante Thuresson på en bänk och väntade på sin tur att få slå. Honom fotograferade jag inte, lite väl närgånget annars.

Ulriksdal i höstskrud

Det är så vackert ute nu, naturen har klätt sig i sin färggrannaste höstskrud. Förhoppningsvis klarar vi oss utan frost och stormar ett tag till så vi får njuta lite mer av höstfärgerna.

Osäkert om det blir något bloggande på några dagar nu, kanske inatt också. Sedan skall jag på sammanträde. Idag kommer det fint besök från Umeå. Hanneles son, mitt fadderbarn, skall bo här några dagar med flickvän. På lördag skall han springa lidingöloppet
Hoppas att det fina vädret håller i sig.

onsdag, september 26, 2007

Färggranna bilar i GBG

Hannele visade igår på sin blogg hur färgrik hennes bil blivit. Tydligen är detta med färg på bilen något typiskt göteborgskt. Denna bil hittade jag för ett tag sedan i Örgryte.
Kul med rullande konstverk, för visst är den fin. Något att ta efter Hannele?

tisdag, september 25, 2007

25 september

Sol, värme, shorts, kortärmad tröja, sandaler. Pausa på promenaden med en glass på en bänk i solskenet.
Kan man ha det bättre 25 september?

Fullmäktige igen

Det var en helt fantastiskt underbar dag igår. Sol och varmt. Jag tog mig en rask promenad efter jobbsovandet iförd shorts och kortärmad tröja och det var helt ljuvligt skönt. Idag kämpar solen för att komma fram i diset och det är fortfarande varmt. Snart är det dax för dagens raska promenad (utan Sigge L alltså). Igår kväll var det hög tid för höstens första fullmäktigesammanträde. I denna sal sammanträder fullmäktige i Danderyd. Jag sitter på platsen där den gröna pärmen ligger. Sammanträdet sänds i närradion och handlingar o protokoll finns på kommunens hemsida under insyn

En del kanske känner igen salen. Här hade jag min 50-årsfest. Efter det har salen restaurerats, OBS inget sammanhang! Förr var där bl a vita väggar. De röda ger ett varmare intryck.

Innehållet i den gröna pärmen ca 800 sidor skall jag läsa till fredag eftermiddag då den moderata kommunstyrelsegruppen skall diskutera budget för 2008. Även lördagen går åt till detta.

Jag är mycket upprörd över hur det har gått till i Sunbyberg. Där har två moderater hoppat över till socialdemokraterna och gett dem makten i kommunen igen. Plötsligt betyder väljarnas röster ingenting när två st långt ner på listan med två-tre personröster vardera beslutar sig för att byta sida. Detta trots att de skrivit på en kandidatförsäkran att om de lämna moderaterna så lämnar de också av sina platser i fullmäktige. En namnteckning från Michael Spira och Arne Wijkman är alltså ingenting värd.

Det är många som skall skämmas i denna affär. Mest naturligtvis avhopparna själva men också moderaterna i Sunbyberg som satt upp dem på listan och s i som tagit emot dem.
Skönt att vi i Danderyd har en stabil majoritet, bestående av moderater och kristdemokrater.

måndag, september 24, 2007

På promenad med Sigge L

Nu när det är sköna höstdagar är det helt OK att ta långa promenader med Sigge, mitt dagbarn. Sigge är en Norvichterrier. Väldigt liten tycker jag så därför kallar jag honom för Sigge L. När vi går på våra långa promenader så går det väldigt långsamt för Sigge efter ett tag. Då kommer först jag, sedan ingenting, sedan ingenting. Sedan kommer Sigge L, precis som på denna bild. Jo han kommer där långt borta. Så nu kallar jag honom för Sigge L som i långsam.
Väldigt söt är han i alla fall.

söndag, september 23, 2007

Nora träsk

Nora Träsk ligger inte så långt från där jag bor. Området är en liten sjö med stigar runtom som är trevliga att promenera på. Där finns gott om fåglar och smådjur av alla de slag. Det finns fisk i sjön men där är fiskeförbud.

Vattnet i ån som rinner till o från Nora Träsk är för stillastående. Det medför att det är alldeles för stora mängder med mygg i området, vilket ger kringboende stora problem.

Kommunen har därför gjort en skötselplan för området. Denna ligger nu ute på kommunens hemsida för att få in synpunkter. Ett intressant sätt att öka medborgarnas inflytande, här hittar du skötselplanen med bl a bilder på Nora Träsk.

lördag, september 22, 2007

Häger i Danderyd

Vissst är väl detta en Häger? Igår på promenad med Sigge L i Nora Träsk kom vi i kontakt med denna. Tyvärr var vi tvungna att passera bredvid honom (?) och då tog han naturligtvis och stack sin väg. Läste på nätet att Häger drar in huvudet vid flygningen och det gjorde ju denna pippi.
Kul att se så stora fåglar i sin närhet.

fredag, september 21, 2007

Kalas i vardagen

Det blev en riktigt mysig kväll igår hos födelsedagsbarnet. Gott att äta o dricka. Kul med kalas mitt i vardagen. Speciellt för mig som nu har en jobbhelg att se fram emot.
Tyvärr tryckte jag på fel knapp på kameran så bilden på blommorna i sonens födelsedagsvas blev misslyckad.
Ljusstaken i glas fick Ingrid av oss. Passade jättebra på hennes bord.
Glasen på bilden hade hon köpt på loppis. Massor av glas till fyndpris. Riktigt snygga och sköna att dricka ur.

torsdag, september 20, 2007

Ingrid Bergman i Haga

filifjonkan har varit på Ingrid Bergmans Dannholmen och fotograferat. Jag var då bara tvungen att leta reda på mitt foto på Ingrid Bergman och Lasse Schmidt på promenad i Haga, Göteborg. De tittar i antikvitetshandeln mittemot där jag bodde på den tiden, 1974. De kom nog från Dannholmen den dagen. Kanonbra bild för den tidens kamera, ack om det hade varit med dagens kamerateknik istället.

Lars Schmidt o Ingrid Bergman hösten -74

Egna tomater

Det har blivit en hel del tomater ute på balkonger i år. Mitt problem har varit att de inte har mognat ute, trodde faktiskt att ingen skulle hinna göra det. Glädjen var därför stor när jag kunde skörda min första röda tomat igår. Oj så gott den smakade!
Annars har det mest blivit gröna tomater som jag stekt i vitvin o olja. Också mums!

Idag grattar vi Ingrid C, min tidigare granne, på födelsedagen. Vilken tur jag har som alltid haft jättetrevliga grannar. Vi har alltid hjälpts åt. Utan min nuvarandes vattningshjälp hade tomaterna inte klarat sig

onsdag, september 19, 2007

Härlig dag

Inte gick det att sova idag när det äntligen var sol. Alltså inget jobbsovande idag, upp redan vid 13-tiden och njuta av klarblå himmel och sol. Det visade sig vara förståndigt för nu molnar det på, hot om regn ikväll. Dessutom har jag hunnit med att vara duktig, haft tvättstugan idag.

Nyponen ser så frestande ut i solskenet. Hur är det kan man äta alla sorters nypon?

tisdag, september 18, 2007

Höstfärg

Naturen är nu full av färg som denna buske. Jag hoppas att vi får behålla löven på ett bra tag.

Nu när vi går mot mörkare tider behöver vi färg. Blev häromdagen alldeles deppig då jag var inne i en klädbutik. Där är höstens färger svart, ännu svartare, grått, spräckligt, brunt och stillsamt lila. Hjälp!

Idag grattar vi Chris på födelsedagen!

måndag, september 17, 2007

Fläskkvartetten med sångare

Var tredje helg är jag helledig från jobbet och försöker då hitta på något. Denna helg blev extra rolig för förutom lördagens Singin' så ringde Bjarne och undrade om jag hade lust att följa med på konsert med Fläskkvartetten. Den var igår på Rival och vi inledde med middag på Bistro Süd, sedan var vi i form för konsert.

Fläskkvartetten har nyligen kommit ut med en skivan Voice of Eden med flera sångare. De flesta av dessa var med på konserten. Det innebar att vi fick lyssna till bl a Nicolai Dunger, Johan Renck (Stakka Bo), Titiyo, Anna Ternheim, Teodor Jensen och naturligtvis Freddie Wadling Alla var jättebra. En helt fantastisk konsert. Kul för mig som tidigare inte hört de flesta av sångarna live. Förutom Fläskkvartetten som spelar gudomligt så tillhörde Teodor Jensen, Titiyo och Freddie kvällens höjdpunkter.
Fläskkvartetten är ute på turné. Har ni möjlighet att gå och höra dem så gör det!

Idag gratulerar vi varandra och Allianen på 1-årsdagen av valsegern. Återkommer med vad den har inneburit för mig. Idag kl 12 firas det på Norrmalmstorg.

söndag, september 16, 2007

Singin' in the rain

Igår var jag på Oscarsteatern och såg o hörde musikalen Singin'_in_the_rain . Det var Sigge som bjöd, eller snarare hans matte.

Det var en helt fantastisk upplevelse som jag rekommenderar varmt. Bra skådisar som gjorde jättebra dans och sångnummer, även i regn! Enda protesten är att jag idag har ont i magen efter allt skrattande åt Maria Lundqvist talkonster.
Karl Dyall är en stor favorit. Han representerar för mig den nya generationen artister som verkligen behärskar det där med dans och show. De har gjort att det är roligt att gå på musikteater i Sverige.

lördag, september 15, 2007

Höstmys

Nu när kvällarna är mörka och vädret inte är så kul gäller det att ta tillvara det goda. Nu tänds stearinljusen.
Kransen köpte jag på torget, ljuset fick jag i försomras av Ulf o Elisabeth och det doftar ljuvligt gott.

P.S. Djuren i Vattenlek, nedan: "Ser ut som röd flickslända som "stämplar ägg". Alltså parning medan dom flyger." Skriver Kjell från Blomsterglädjen i Smått&Gott

fredag, september 14, 2007

Stackars Gustav

Har varit på sjukbesök hos katten Gustav, 14 år. Han har brutit lårbenet, blivit opererad och fått en ställning till sitt ben. Jag tycker jättesynd om Gustav och hans matte. Var hemma hos honom för att se hur han hade det och ge honom lite godis. Han verkade inte ha ont och han gick uppe lite när jag var där.
Gustav är hela husets katt. En utekatt som har koll på läget. Alla pratar med Gustav och lite oroliga är vi för trafiken men han har förstånd att se upp för bilarna. Tydligen är det med katter som oss människor; när vi blir gamla så skadar vi oss inomhus, i hemmet.
Nu håller jag tummarna för att hans rehabilitering går bra, vill snart se honom ute igen.

torsdag, september 13, 2007

Underbar höstkväll

Idag har det varit en riktigt fin dag med sol. Sedan har vi fått en underbar kväll. Vindstilla o fin. Hösten kan också vara underbar!

Vattenlek

De här lustiga flygfäna hitade jag nere vid strandkanten. Undrar så vad de gjorde. De verkar sitta ihop två o två och leka/para sig med ett par som befinner sig i vattnet. Trodde först att det var en spegelbild i vatnet men såg sedan att det var ett annat par. Lustigt. Har jag aldrig sett förr. Någon som vet?

onsdag, september 12, 2007

Familjen Svan

Familjen Svan var igår ute på en liten tur i den, för en gång skull, stilla Edsviken. Ikväll varnas det för kuling.

Det är trevligt att se att det blev någon svanruvning som lyckats. Boet vid Kevinge Strand blev ju utsatt för sabotage. Det är inte bara jag som reagerat, det har också bl a varit insändare i lokalpressen. Förhoppningsvis går det bättre nästa år.

tisdag, september 11, 2007

Perenn Fuchsia

Den perenna Fuchsian lyser så vackert röd i rabatten där det mesta annars har slutat att blomma.
Denna Fuchsia blir större för vart år, till skillnad från ettårsfuchsia som jag köper som små sticklingar på trädgårdsmässan och som i år inte har varit särskilt roliga, blommade o växte dåligt. Tur man då har denna att njuta av.

måndag, september 10, 2007

Keep om blogging

Ser till min förskräckelse att det är en del bloggare som tänker sluta blogga nu när sommaren är över, vardagen är här och trädgård o natur inte används lika flitigt. Jag tänker dock köra på. Det blir kanske inte så häftiga bilder o kommentarer men en hel del är på G så förhoppningsvis kan jag fortsätta och lägga in något varje dag.
En av mina stora inspiratörer vad gäller foto är Bildbloggen fotograf Stefan Olsson Han har fantastiska bilder på sin blogg och han ser det fina i vardagen. Ack om man kunde komma upp i hans klass. Som pensionär skall jag lära mig att fotografera ordentligt.

Idag har vi högt vatten i Edsviken

Höstfärger är också vackra
Mörk himmel idag med regn. Ulriksdal kom också med,
upptäckte jag när jag kom hem till datorn

söndag, september 09, 2007

Kalas

Igår var jag på Faridas 50-årsfest här i Danderyd. Det var en mycket trevlig fest med många glada skratt, bra tal o sång, god mat och slutligen härlig dans till levande musik.

Eftersom det var smokingfest var jag tvungen att hitta något nytt att ha på mig.
Jag hade turen Thalia hade rea så det till vänster hade jag på mig därtill härliga skor som det var underbart att dansa i.

En kul natt. Klart att man skall fira 50-årsdagen!

Gå in på Thalias hemsida. Titta på klädkollektionen. Tredje raden, bild 2 påminner om min överdel.

lördag, september 08, 2007

KR 50 år

Idag firar min bostadsrättsförening att det är 50 år sedan de första flyttade in i området. Det låga huset i mitten på bilden ovan tillhör de lägenheter som var först färdiga.
Min lägenhet var en landstingslägenhet dvs här bodde personer som arbetade i landstinget företrädesvis Danderyds Sjukhus. Ganska snart blev denna lägenhet privatägd och ett par bodde här ända tills jag tog över 1996.

Området består idag av 410 lägenheter. Bostadsrätt har det varit hela tiden. Först kommunal och från 1961 en privat bostadsrättsförening med en styrelse vald av medlemmarna. Förutom medlemmarna bodde många i lägenheter ägda av juridiska personer, störst var landstinget som då hade 134 lägenheter. Idag är lägenheterna privatägda.

Området ligger naturskönt i Danderyd med golfbana som går runt området och Edsviken nedanför där vi kan bada sommartid, åka skridskor vintertid.
Idag skall det vara kalas i föreningen. Tyvärr kan jag ej vara med för jag skall på en annan femtiårsfest. Förhoppningsvis slutar det regna till festligheternas början men som tur är har de satt upp tält att vara i vid nederbörd.

fredag, september 07, 2007

Ulriksdal

Idag har jag varit över vattnet på Ulriksdals_Slottsträdgårdoch fixat en sak. Dessa blommor följde med mig hem.
Bra bilder från deras anläggning hittar du på denna Ulriksdalsbloggen
Det är alltid roligt att komma över och se Ulriksdals Slott från den andra sidan.
Tog en liten extra promenadrunda och beundrade bl a planteringen framför porten.

Norrtälje igen

Är det alltid sol och varmt i Norrtälje? Var där ute härom dagen och åt lunch på Hamnpiren. En helt underbar eftermiddag. Jag njöt! Trevligt sällskap, god mat och underbar utsikt. Färre båtar än i Långedrag men flera fina träbåtar, de gillar jag.
Fick se lite mer av själva Norrtälje denna gång. Vackert eller hur? Det sista huset (blått) tror jag att jag varit i för där huserar kommunens familjegrupp om jag minns rätt.
Gamla stan har en jättesöt gata med små butiker. Skön kontrast mot industrin i bakgrunden. Tror jag skall ta mig tid att titta närmare i butikerna nästa gång.
Det är alltid intressant att titta på den offentliga konsten, tycker jag.
Detta är Vinge av konstnären Bengt Gradin. Rest vid milleniumskiftet.
Trevligt när det finns information vid konstverket.

torsdag, september 06, 2007

Långedrag

Det var roligt att komma ut till Långedrag igen. Långedrag visade sig från sin bästa sida med flödande sol och härliga varma vindar. Med var många stockholmare och de var mycket förtjusta.
Min Mormor o Morfar bodde ute på Långedrag så jag var ofta där ute som barn. Det var alltid lika spännande att ta vägen genom Göteborgs hamn från innerstan ut till Långedrag och se på alla fartyg som låg inne, från hela världen.
Hamnen i Långedrag har alltid lockat mig med alla fina båtar som ligger där. Det är en trevlig promenad ner till hamnen och ut på bryggan till tribunalen där kappseglingarna övervakas. Tyvärr blåste det för mycket denna gång för promenad ut till piren.
Det visade sig att Långedrag ändrats en hel del. Inte i hamnen men på landbacken. Det har byggts nya hus med bl a restaurang. Det hade jag ingen aning om så det var kul att få se dem.

onsdag, september 05, 2007

IRL

Nu har jag varit i Göteborg igen. Orsaken var denna gång den absolut tristaste; begravning av en kär anförvant. Det blev en fin stund, tillsammans med andra som också älskat henne. Vid denna typ av sammankomst får man träffa många som man inte sett på många år. Det är trots allt väldigt roligt att ses igen.
Passade på att träffa några vänner. Det blev en fika hemma hos Annika och Bertil tillsammans med Hannele som vi lyckades få in till stan från hennes älskade Hisingen. Det var länge sedan vi sågs i verkliga livet, på tiden!
En jättetrevlig eftermiddag med mycket gott bl a Läckökringlan som Hannele hade med.

söndag, september 02, 2007

Tänd ett ljus

Nu är det dags att tända stearinljus igen för att få ljus och värme. Det är mysigt med levande ljus tycker jag.
I dessa dagar tänder jag ljus för kära anförvanter och vänner som inte längre finns med oss. Nu skall jag åka på begravning av en kär anförvant. Det har blivit allt för många begravningar på det senaste året. Jag tänder ljus för dem och deras minne.

lördag, september 01, 2007

Höst Sigge 5

Så är det då dags för första höstmånaden, september. Hösttemperatur har vi redan haft i några dagar. Kan inte för mitt liv påstå att jag gillar det. Jag hoppas på en höst som de senaste två dvs varm och skön. Vintern klarar jag mig utan.
Det gäller att inte deppa ihop för att hösten kommer utan se till att det händer många trevliga saker. Idag skall jag hem till Sigge på middag och fira att han idag fyller 5 år. Grattis lilla gubben! Åren går fort, det var inte länge sen du var valp.