Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

fredag, augusti 31, 2007

Ulriksdal

Nu pågår Ulriksdal_Flower_Show . Öppnades av Drottningen igår. Närmare än såhär lär jag inte hinna komma. Tyvärr verkar utställningen inte vara värd 150 kr i inträde så jag sörjer inte.
Ett annat år tog jag en cykeltur dit men då var det en större utställning.

torsdag, augusti 30, 2007

Djurgården 4 Natur o vy

I dagens kyla när det är risk för nattfrost i största delen av landet är det extra skönt att titta på bilderna på Djurgården från i söndags, den sista sommardagen.
Häger
Svanen ser väl snäll ut? Den var dock en tuffing som fräste åt Sigge när han ville gå ner o dricka vatten.
Utsikt från norra Djurgården mot Nacka. De har lite roliga höghus, något för oss i Danderyd att titta på nu när vi funderar på att bygga ett riktigt högt hus.

onsdag, augusti 29, 2007

Djurgården 3 Djur-gården

Djurgården gör skäl för sitt namn, är ett väldigt djurvänligt område. Sigges favoritkiosk. Här serverades inte bara tvåbenta utan också fyrbenta, ja han fick alldeles gratis dricka jättegott vatten ur en fin skål. Mycket uppskattat!
Inte långt från Kaknästornet på Norra Djurgården finns en djurkyrkogård. Här ligger många smådjur begravda. Vi hittade hund och kattgravar, några ganska gamla.
Ett par hundgravar

tisdag, augusti 28, 2007

Djurgården 2 Borgen

Vi åt lunchmiddag i Borgen.
Så här skrivs på de_kungliga_slotten "Borgen på Ladugårdsgärde byggdes för Karl XIV Johan 1820 efter Fredrik Bloms ritningar. 1977 härjades Borgen av en eldsvåda. Den är nu uppbyggd i ursprungligt skick."
Trevligt att sitta delvis ute men ändå inne och med kristallkronor och vita dukar. Maten var helt OK.
Dessutom fick vi lyssna på jazzmusik till maten. Klart hörvärd.

måndag, augusti 27, 2007

Djurgården 1, Tjejmilen

Även igår hade vi en ljuvlig sommardag. Den firade vi ute på Djurgården. Där fanns mycket att titta på så det får bli om Djurgården på bloggen de närmaste dagarna.
Igår var det ovanligt mycket liv där för då sprangs Tjejmilen.
Det sägs att det var 23 000 som sprang Tjejmilen. Killarna tittade på. Stor publik hejade på alla löpare.
Bussarna visade på att tjejerna kom från hela landet. De som hade en lång bussfärd från norra Norrland gjorde en extra bedrift. Förmodligen och förhoppningsvis hade de en mycket trevlig helg. Hästarna i hagen lät sig inte imponeras av bussarna men uppskattade allt extra kel denna fina söndag.
Band spelade på olika ställen utmed loppet. Uppmuntrande också för oss som promenerade och bara råkade vara på Djurgården denna dag.
Målet, säkert väldigt uppskattat av löparna. Bilden är tagen uppe från Borgen som anlades för att kungen skulle kunna titta på exercisen på Gärdet. Nu får man titta på löpartjejerna istället.

söndag, augusti 26, 2007

Kräftkalas

Igår kväll var det dax för årets kräftkalas på Grillberget.
Vi blev sju stycken i år.
Som vanligt mycket gott att äta o dricka. En jättetrevlig kväll.
Visst hade vi tur med vädret! Solen sken så fint på oss. Men vad det blåste! Efterrätten tog vi inomhus.
Vacker solnedgång över Edsviken.
Kista Science Tower syns till vänster.

lördag, augusti 25, 2007

Sista sommardagen?

Idag skall vara sista dagen med sommarvärme och sol. Det gäller att utnyttja dagen, så ut i den!
Är sommaren 07 värd en ros? Tycker att den varit helt OK, trots att det varit varannandagsväder men jag har kunnat njuta ändå.
Den som säger något ont om Peacerosor får med mig att göra.

fredag, augusti 24, 2007

Inte min dag idag

24 augusti 2007 är min otursdag.
Det började i morse när jag cyklade hem och lyckades träffa på en container. Det gör fortfarande ont i högerhanden.
Det fortsatte i eftermiddags när jag tvättade i föreningens tvättstuga. En av maskiner gav upp så jag blev tvungen att tvätta om.
Slutligen så gick jag o handlade. När det var dax att betala gick inte blixtlåset upp till fickan där plånboken låg. Jag fick gå hem och använda lite våld för att få fram plånboken, därefter tillbaka till affären för att betala. Det blev onödig extra motion idag. Höstlöftet håller.
Nu håller jag mig inne bl a för det verkar vara åska på gång och med dagens tur slår väl blixten ner i mig om jag går ut.

GRATTIS Ann-Cathrine!


Idag fyller Ann-Cathrine Haglund, Uppsala, jämna år. Ett jättestort GRATTIS från mig. Jag är verkligen ledsen över att inte kunna vara med i Uppsala och uppvakta.
Ann-Cathrine är ordförande för Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia. Vi lärde känna varandra i början av 80-talet, speciellt när Ann-Cathrine var ordförande för Moderatkvinnorna och riksdagsledamot. Vi hade mycket trevligt tillsammans bl a var vi ute på turnéer i Sverige. Jag säger bara Grand Hotel i Strömsund!
Därefter var Ann-Cathrine landshövding, först i Malmö och sedan i Uppsala. Nu är hon en mycket aktiv pensionär med massor av uppdrag och aktiviteter.
Jag hoppas att du får en riktigt bra dag.

torsdag, augusti 23, 2007

1 år

Idag för ett år sedan köpte jag min cykel. Tyvärr har det inte blivit använd så mycket som var tänkt pga mitt benbrott i oktober. Så jag fick ingen glädje av den snöfattiga vintern då jag borde ha cyklat till jobbet.
På min cykel har jag en dator. Den skall nollställas idag. Det första året har jag cyklat 383 km på 35:10 timmar. Maxhastighet 42,77 km och medelhastigheten är 10,65 (det är uppförsbackarna på vägen hem som drar ner här). Om ett år är det garanterat bättre siffror. Det är kul med cykeldator.

onsdag, augusti 22, 2007

Gåing

Igår kväll var det dax för Tjejgåing, arrangerat av Gångförbundet.
Det blev 11 startande i laget Kevingetjejerna. En perfekt kväll blev det och vi hade mycket trevligt. De 8 kilometrarna kan jag tänka mig att gå igen nästa år.

Uppvärmning
Detta är en aktivitet som passar för alla, gammal som ung, stor som liten. Man går i sitt eget tempo och det går alldeles utmärkt att gå och prata.
Utsikt från söder om söder på bl a Södersjukhuset till höger
Kul för oss som kommer från norr om stan att få se hur det ser ut på Söder. Nästan (men bara nästan) lika fint som hemma.
Hammarby Sjöstad
I slutet av tävlingen passerade vi Hammarby Sjöstad. Hela kajen blev full med gående tjejer. Men ingen sneddade över isen pga varningen.

tisdag, augusti 21, 2007

Höstlöfte

Det är väl nu som man skall avge löften om ett nytt, bättre liv. Inte vid nyår. Tror att det har störst chans att bli något av det hela nu när man kommer åter till vardagen efter semestern.

Jag tänker i alla fall avge löftet att jag skall bli bättre på att röra på mig denna höst. Inga mer stillasittande dagar utan jag skall ut och röra på mig, antingen genom promenader med stavar eller Sigge (hundpromenad alltså). Eller så skall jag cykla och då inte bara till jobbet utan lite runt omkring i omgivningarna.

Dessutom har jag förhoppning om att inte behöva kryckorna mera, de skall lämnas tillbaka imorgon.

Jag börjar storstilat för ikväll är vi ett gäng som skall gå 8 (åtta) kilometer i Gåing som gångförbundet anordnar på söder.
Håll tummarna för att det fina vädret hålller i sig!

måndag, augusti 20, 2007

Göteborg blomsterstad

Tycker att Göteborg kan kalla sig för blomsterstaden. Trädgårdsföreningen, Botaniska Trädgården, Slottskogen + fina arrangemang ute på stan gör att göteborgarna kan vara stolta över sin gröna stad.
Inte var dag man har problem med solen vid fotografering i Göteborg denna sommar!
Fin blombro.

söndag, augusti 19, 2007

Kultur i vardagen

Visst är det kul med kulturkalas och festivaler men hur behandlar vi kulturen i vardagen? Denna staty hittade jag på St Sigfrids Plan, Örgryte. Bedrövlig omgivning med orensade rabatter och klottrad sockel. Inte en bokstav fanns om statyn. En platta med konstnär, stayns namn och årtal är väl det minsta man kan begära.
Skärpning! Ytterligare ett bevis på att stadsdelsnämnderna inte gör sitt jobb?
Göteborg har tydligen en del att lära av Danderyd. Vi har en kulturkalender och den offentliga konsten finns också på nätet. Offentlig_konst_Danderyd

lördag, augusti 18, 2007

All lycka! Linda o Christoffer!

Idag gifter sig Linda och Christoffer, ute på Näset, Göteborg. Jag håller tummarna för att det blir fint väder under vigselakten. Hoppas naturligtvis att ni får en rolig bröllopsfest.
För framtiden önskar jag er all lycka.

Göteborg o kulturkalas

Denna vecka satsar både Stockholm och Göteborg på kulturen. Stockholm har sin kulturvecka och även Göteborg har tröttnat på ölkalasandet och satsar i år på ett kulturkalas.
Jag var ute på stan dagtid bl a på Kungstorget och tyckte att det såg väldigt mycket ut som det vanliga Göteborgskalaset bara utan öltält. Kvällstid var det mer uppträdanden mm.

Nere vid Brunnsparken hittade jag denna sjöjungfru som blivit infångad av våra sopor.

Bildbevis på att det inte alltid regnar i Göteborg

Ni hittar fler bilder från Kulturkalaset hos hannelesparadis

fredag, augusti 17, 2007

Eskilstuna?!

Åkte igår tåg, X2000, hem efter några trevliga dagar o kvällar i Göteborg.
Ett träd hade dock fallit över kraftledningen så vi fick åka över Örebro och Eskilstuna. Försening på två och ½ timme. Som tur vad hade jag ingen tid som måste passas och stämningen var god i vagnen så då kunde jag njuta av vyer av Eskilstuna, som nedan. Det var massor av år sedan jag var där senast. Man borde resa mer i sitt eget land, fast helst då planerat.

måndag, augusti 13, 2007

Det mörknar

Det märks allt mer att vi går mot mörkare tider. Det blir svart om natten, den ljusa sommarnatten är borta. Igår kväll var det nästan dax för cykellampa kl 20.30, får nog räkna med att tända den nästa gång som det är dax att arbeta.
Men banna inte mörkret, tänd ett ljus!

På den andra sidan av Edsviken ligger Ulriksdals slott.

söndag, augusti 12, 2007

Min badbrygga, Kevinge Strand

Ibland får man faktiskt något gjort. Jag såg i handlingar att kommunen skulle se över sina strandbad. Då påpekade jag att många badar i Edsviken vid Kevinge Strand men där fanns ingen badtrappa. Fritidsförvaltningen fixade då till denna trappa. Tjusig eller hur?
När trappan var klar kontaktade jag Danderyds miljöförvaltning med ett mail o berättade om trappan + att jag tyckte att de skulle mäta badkvalitén där. Tack för ett bra förslag blev svaret och sedan dess mäter man. Resultatet kan du se på Smittskyddsinstitutets hemsida badplatsen Välj Stockholms län och kommun Danderyd.

lördag, augusti 11, 2007

Livskvalité

Några hundra meter från där jag bor i Danderyd ligger Edsviken med underbara vyer och sommarkvällar när det är soligt och varmt. Hit ner kan man gå och ta sig ett dopp före eller efter dagens arbete. Det kallar jag för livskvalité!

fredag, augusti 10, 2007

Norrtälje

Även igår blev det ett besök ute i Roslagen. Denna gång hos Carina och hennes familj i Norrtälje. Det blev en underbar eftermiddag med jättegod mat och trevliga samtal. Solen sken från en molnfri himmel och det blev perfekt, behaglig temperatur. Härligt att sitta ute på altanen.
En dag att ta fram o njuta av under mörka vinterdagar.
Roligast var det att få träffa Carinas charmtroll. Emil, busigare än sin namne i Lönneberga och storebror Henrik som låg i barnvagn sist vi träffades och nu blivit en riktig snygging! Vad månne bliva av dessa chamörer?

torsdag, augusti 09, 2007

1 år!

Idag fyller min blogg 1 år! Det firar vi med några röda rosor från framsiderabatten (första bilden var en Peaceros).

Stort TACK till Hannele som visade hur man gör och inspirerade mig till att starta.
Jättestort TACK till er som tar er tid att lämna en kommentar på min blogg.
Med idag har det blivit 220 inlägg och jag har fått 331 kommentarer. Jag sparar alla, utom mina egna i en särskild mapp i outlook. Jag hoppas att även i fortsättningen få många kommentarer.

Från början var min målsättning att lägga ut något ett par dagar i veckan. Jag har dock kommit på att det går fort att fixa till bloggen och att det är roligare med en uppdaterad blogg så nu försöker jag lägga ut något varje dag, bara jag är hemma.
Jag vill är att min blogg skall vara positiv. Det gnälls så mycket så Ingrids blandning behövs inte också i gnällkören, däremot skall den inte vara allt för mesig. Ibland måste man säga ifrån!
Som ni märker så gillar jag att fotografera. Ett foto säger mer än tusen ord heter det och jag vill visa upp hur min omgivning ser ut istället för att skriva en massa ord.

Slutligen kan jag konstatera att Ingrids blandning är mindre politik än vad jag trodde att det skulle bli. Mycket trädgård, den är alltid fotovänlig. Och inte kunde jag ana för ett år sedan att jag skulle bryta fotleden och vara överlycklig över bloggvärlden som gav mig mycket och fick gipsdagarna att gå.

VÄLKOMMEN TILL INGRIDS BLANDNING!

onsdag, augusti 08, 2007

Clematis

Denna Clematis bor i Roslagen. Jag skulle själv gärna vilja ha en sådan men tyvärr har jag ingenting som den skulle kunna klättra mot så det blir inget med det. Det gäller därför att passa på och njuta av andras blommor.

tisdag, augusti 07, 2007

Auktionshelg

I lördags var vi på en gårdsauktion. Kul att titta på men tyvärr inga bra grejor att köpa så det blev ett kort besök i det fina vädret.
I söndags var vi på en samlarmässa i Östhammar. De var många utställare och mycket folk. Ganska så höga priser. Roligt att se på allt. Mycket kände man igen från sin barndom och det var intressant att se hur mycket grejorna kostade nu.
Naturligtvis kunde jag inte hålla mig så det blev ett par inköp. Denna vas, danskt porslin och mest på skoj ett par katter.

måndag, augusti 06, 2007

Roslagshelg

Denna helg har varit helt fantastisk!
Åkte i fredags em buss till Östhammar. Det var regnigt och kallt. Det blev dock en trevlig kväll med årets första kräftor och hemgjort brännvin på kummin. Gott och härlig färg på den lille. Den dåliga sommaren glömdes bort.
Lördagen blev bara bättre o bättre. Efter en jättegod grillmiddag gick vi på promenad ner till vattnet. Det var en helt bedårande, vindstilla kväll. Då tog jag denna bild.
Söndagen fortsatte med kanonväder och vi åkte in så sent som möjligt. Jag har haft det jättetrevligt, ätit o druckit gott, njutit av vädret - fått sola och har sovit som en stock! Kan man ha det bättre?

fredag, augusti 03, 2007

Värmen kommer

Rudbeckia o Tagetes (frösådder) lyser som solar. Den riktiga skall komma och värmen likaså! Hoppas verkligen det stämmer för i natt har det regnat och varit ruggit kallt.
Visst passar Rudbeckian och Tagetesen bra ihop!

torsdag, augusti 02, 2007

Röd Salvia

När sommaren aldrig vill sig riktigt är det roligt att i alla fall kunna glädja sig åt att de går bra för de kvarvarande frösådderna. Den röda Salvian blommar nu för fullt.

onsdag, augusti 01, 2007

Semesterslut

Idag 1:a augusti, tar min semester slut. Ikväll skall jag till avdelningen igen och jobba. Skulle gärna ha tre veckor semester till! Den har varit skön. I år har jag verkligen tagit det lugnt på semestern och den har därför inte gått rekordsnabbt.
Igår var Pia o jag inne i stan för en sista semesterkväll. Först äta gott och sedan blev det varm choklad (vit) ute på Birger Jarlsgatan. Passade på att ta några bilder av den fina ljusa kvällen. En av de sista? Tycker att denna bild blev lite rolig.