Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

lördag, juni 30, 2007

Bob Dylan, lite musik

Satt inatt på jobbet och lekte lite på datorn. Kom då över denna sida från Sony Music där man uppmanades att lägga in musiken på sin blogg! Det var jag ju bara tvungen att kolla om det fungerade. Och det gjorde det! Lite reklam sedan kommer Thunder on the mountain från senaste albumet Modern Times.
Lite musik som avkoppling bland blommorna alltså.
Bob_Dylan

Etiketter:

Rosa Pion

Nu har även min rosa Pion slagit ut. Vackra blommor tycker jag, vackrare än den röda Pionen.
Fredagsvädret började mulet och slutade soligt. Jämfört med södra Sverige verkar vi ha rätt OK väder i Danderyd men sämre väder är att vänta. Gör mig inte så mycket eftersom jag arbetar i helgen men synd om alla som är lediga.

fredag, juni 29, 2007

Klockornas tid

Nu har klockorna kommit igång ordentligt med att blomma. Förutom dessa har jag också Storklocka. Det glädjer mig att jag i år har fått en blå klocka. Tyvärr verkar min blå storklocka inte komma i år.

torsdag, juni 28, 2007

Dagens fynd

Denna lilla vas/kanna, Bing o Gröndahl, ville följa med mig hem när jag besökte Röda Korsets butik här i Danderyd idag. 30 kronor stod det på den. Det visade sig att just nu är det halva priset på det mesta i affären så jag skulle alltså få den för 15 kr! En Selma kändes mer OK för min del.
Tyckte jag var värd den för idag har jag varit duktig. Rensat mitt källarförråd från en massa skräp, mest tomma kartonger. Fixat nya nycklar till lägenheten och det var när jag hämtade dem som jag passade på att besöka Röda Korset. Dessutom hade jag tur och klarade mig från regn under min cykeltur. Riktigt aprilväder idag.

onsdag, juni 27, 2007

Vildar

Idag när det regnar hela dagen har man behov av färg som muntrar upp lite. Dessa Vallmo växer vilt i mitt närområde. Lite orättvist för mina sådder av enkel Vallmo har inte lyckats speciellt bra.
Fick beröm idag för att min knallgula regnrock lyser upp. Det gäller att se det positiva i allt, t ex jag slipper vattna idag:-)

tisdag, juni 26, 2007

Violruta

Denna Violruta är uppfostrad av mig. Köpte frön i Trädgårdsföreningen, Göteborg för flera år sedan. Växten skulle vara bra mot myror, något som jag inte märkt för det kryllar av dem. Kul är det att se hur växten växer sig allt större för var år som går och efter de första åren utan blommor så blommar den nu allt bättre och längre. Violrutan står i framsiderabatten. I portrabatten har jag en annan Ruta, Aklejruta.

måndag, juni 25, 2007

Sommarlov

Nu har jag varit på det sista mötet inför sommaren. Det var Migrationsdomstolen som såg till att hålla mig igång. Kommunalt har vi sammanträdesfritt samma tid som skolorna har lov.
Så nu är jag fri, även från Sigge som är på Västkusten.
Semestern dröjer dock lite.

Piontider

Nu blommar pionerna för fullt, dvs den ena har satt igång ordentligt och den andre är på G.
Jag är inte helt nöjd med mina pioner i år. De har haft bättre år. Som tur är så fick jag en bok om pioner av Elisabeth och Ulf. Här skall studeras för Projektet: Rädda Pionerna.

söndag, juni 24, 2007

En lite blöt

Rosen på framsiderabatten var i förmiddags fortfarande blöt efter gårdagens regnande. I eftermiddag har vi dock haft en strålande sommardag. Underbart!
Den här rosen har en liten historia. Vår tidigare trädgårdentreprenör hade fått i uppdrag att gräva upp rosor på ett annat ställe. Det var inget fel på rosorna så han tog dem med sig och erbjöd mig att ta. Två st tog jag. En planterade jag i framsiderabatten. Den verkar stå ut med det utsatta läget och blommar varje år så fint + att den doftar gott.

lördag, juni 23, 2007

En liten blyg

Ingen blyg liten viol men väl en peaceros. Den första i portrabatten valde en blygsam placering nere i rosen. Fler är på väg och på den vid husväggen blommar det friskt.
I dagens regnrusk är det ingen som vill ut. Gatorna ligger tommaren än vanligt och själv håller jag mig inne idag.

fredag, juni 22, 2007

Trevlig Midsommar!

Med denna majstång från mitt område vill jag önska en Trevlig Midsommar.
Förhoppningsvis har SMHI jättefel vad gäller vädret, så att det blir sol och varmt för alla!
Sill, färsk potatis och jordgubbar skall det bli.

torsdag, juni 21, 2007

Första Alstroemerian

Nu handlar trädgården mycket om de första blommorna. Igår slog de första Alstroemerian ut.
Detta Linnéår är Alstroemeria extra aktuell. Växten är nämligen döpt efter Clas Alströmer 1736-1794. Son till Jonas Alströmer och en i kretsen av Linnés lärjungar.
1760 reste han till Spanien där han fann denna växt. Skickade frön till Linné och redan sommaren därpå blommade den i Uppsala botaniska trädgård. Linné döpte den till Alstroemeria.

Växten bör planteras djupt för den är känslig för mycket kyla och djup tjäle i marken. Hos mig står den i norr, lite skuggigt och mot en husvägg. Häromåret blev delar av den uppgrävd av misstag. En del räddade jag till en annan rabatt där den också står vid en husgrund och skyddat men lite soligare. Nu blommar den på två ställen i området.
Fröna till mina Alstroemeria lär komma från en resa som en tidigare boende gjorde.

onsdag, juni 20, 2007

Stackars SMHI

De verkar inte att ha det lätt på SMHI uti dessa dagar. Deras prognoser slår oftast fel. Igår kväll visade deras hemsida en sol för Danderyd. Det regnade! Det är oftast så numera tycker jag. Lågtrycken går inte deras väg.
Dessutom har de ändrat sin hemsida http://www.smhi.se/, till det sämre tycker jag för nu går det inte att uppdatera med en enkel tryckning längre och det är långt mellan rapporterna av aktuellt väder.

tisdag, juni 19, 2007

Glad över det lillla

Som odlare kan man bli fånigt glad över något litet som blommar. Jag är glad över att min Jacobs stege, också känd som Blågull och Polemonium boreale, har kommit tillbaka och blommar i portrabatten. Nu har jag tre olika sorters Polemonium där. Förutom denna en gul och en variegerad. Kanske att den nyplanterade fådda på Botanträffen tar sig till nästa år.

söndag, juni 17, 2007

Bergianska Trädgården

Det är tur att jag får besök från Göteborg så att jag äntligen kommer iväg på utflykter som igår då jag fick en verkligt fin, avkopplande eftermiddag och kväll i Bergianska med Elisabeth och Ulf.
Vädret visade sig från sin absolut bästa sida och vi fick en underbart välsmakande och trevlig picknick vid Brunnsviken.

Vi var inne i Edvard Andersons växthus och Victoriahuset. I det senare finns näckrosor. Förutom Elisabeth o jag var det två fotografer inne i Victoriahuset. När man ser mina bilder därifrån så förstår man fotografernas intresse för näckrosorna. Om någon vecka skall jättenäckrosen blomma.


Det var mitt första besök i Bergianska och jag återkommer gärna dit.
Hannele! Nu vet vi vart vi skall nästa sommar!

Etiketter:

fredag, juni 15, 2007

Akleja

Denna Akleja är stor och stark och växer i framkanten av rabatten. Den har haft vänligheten att fröa av sig. I min andra rabatt är aklejorna blå. Blommade fint i år.

Just nu har jag besök från Göteborg av Ulf och Elisabeth. Jättetrevligt. Tyvärr så arbetar jag och som tur är så är de upptagna av sitt men imorgon kväll skall vi hinna med lite trevligheter tillsammans.

torsdag, juni 14, 2007

Sommarrabatt

Så här sommarfin är vår portrabatt nu. Tyvärr så är vädret inte lika fint idag.
Jag har ju tagit över rabatten efter tidigare odlare. Kul att se att vi faktiskt har samma smak; Lupiner, Käringtand (mina stora favoriter), Akleja, Nunneört, Strandveronica är något av det som blommar just nu. Och det verkar att bli ett Prästkrageår i år.

onsdag, juni 13, 2007

Golfarrendet förlängt

I måndags beslöt Danderyds kommunfullmäktige att förlänga arrendet för Kevinge Golfbana t o m år 2027. Det innebär att golfbanan är säkrad och att Stockholms Golfklubb kan göra sina investeringar i banan.
Detta innebär mycket för mig, vår gröna lunga får vara kvar där jag vintertid springer lös med hunden och kan åka skidor + att jag då går över golfbanan till sjukhuset.

måndag, juni 11, 2007

Sådd 10 Final, blomning

Nu har min sådd nått finalen dvs det blommar ute i rabatten. Det är Tagetesen som blommar riktigt fint.
De andra växterna har haft det tufft ute i rabatten under gassande sol, varmt och torrt. Igår vattnade jag ordentligt + att det kom några droppar regn igår kväll så idag ser växterna klart gladare ut. Framförallt Salvian kan nog tänka sig att blomma. Fast det verkar att dröja. Det skall bli spännande att se om de frösådda pelargonierna kommer igång och blommar i år.

söndag, juni 10, 2007

Sötnosar

I Göteborg hann jag med mycket, bl a att se på kattungar. Fyra veckor gamla. Här är två av dem.


Intresserad av att köpa en kattunge? Hör då av er till mig.

lördag, juni 09, 2007

Raoul Wallenbergmonument Göteborg

Jag är glad över att jag fick se Raoul Wallenbergmonumentet i Göteborg. Jag tycker att det är fint. Klart bättre än det som finns i Stockholm.
Eftersom jag jämnt var på Hagaplan med min hund Pontus så tycker jag att det är trevligt att monumentet placerats där. Jag hoppas att folk hittar dit.
Det är dock bedrövligt att monumentet utsattes för klotter. Bra att man snabbt återställde det. Helt klart är att Raoul Wallenberg fortfarande väcker känslor, inte bara positiva. När jag tog detta foto så blev jag hotad av en överförfriskad yngling. Fick en känsla av att han o hans kompisar satt och bevakade monumentet och tänkte sabotera för alla som ville hedra Raoul Wallenberg. Tyvärr så behövs nog vakt vid monumentet.

torsdag, juni 07, 2007

Botaniska

Idag blir det några bilder från lördagens besök i Botaniska Trädgården i Göteborg.
Dagen började med regn och slutade i full sol. Det var som alltid en underbar dag. Forumister från Allt om Trädgårds Forum är det som träffas. Efter fika blir det rundvandring med Kenneth K. Tack Kenneth för den!
Näsduksträdet är ett måste. I år blommade det rikligt.
Bland de träd Kenneth visade var denna Magnolia som vänder sina blommor mot oss
Azaleorna är underbart praktfulla och färggranna.
Forumet har råkat ut för sabotage. Allt efter 11 maj är borta, bl a alla fina foton som lagts ut efter detta t ex från Botanträffen. Hoppas att folk orkar lägga ut dem på nytt. Vad är det för sjuka hjärnor som förstör det som är positivt, bra och vackert?

Etiketter:

onsdag, juni 06, 2007

GRATTIS! Cecilia o Carl 7 år

Grattis på födelsedagen Cecilia och Carl som idag på nationaldagen fyller sju år. Jag hoppas att ni får en bra dag med ett trevligt födelsedagskalas. Kram!

tisdag, juni 05, 2007

AXEL

I söndags fick jag för första gången den stora äran att träffa Axel. Född den 28 april.
Jag tycker att han är väldigt lik sina syskon. På de bilder som jag fick av honom som nyfödd tyckte jag att han var lik storebror Carl, nu tycker jag att han är mer lik storasyster Cecilia.
En riktig sötnos alltså och en mycket trevlig bekantskap. Hoppas att vi ses snart igen!
Helgen har jag tillbringat i Göteborg. Träffat en massa trevliga människor men också djur. Hunnit med att se mycket bl a Botaniska och Liseberg. Bloggen kommer de närmaste dagarna att handla om göteborgsbesöket.

fredag, juni 01, 2007

Ledig helg

Ja så skall det bli helg igen och denna är jag ledig. Dessutom skall det bli fint väder, inte idag fredag men sedan. Det måste firas. Kanske med en tur med lilla båten? Vi får se vad det blir. Något blir det så bloggen ligger nere över denna helg. Trevlig helg! Hoppas ni får njuta av det fina vädret.