Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

söndag, november 26, 2006

Första promenaden

Idag har jag varit ute på min första lilla promenad sedan jag bröt benet. Tidigare har jag bara gått till och från bilen och sedan mest inomhus. Idag tog jag en promenad runt huset. Visserligen med två kryckor men över lite berg för jag var bara tvungen att gå och se hur mina blommor har det.

Det var soligt och relativt varmt, omkring 10 grader. Tyvärr så var det blåsigt och som tur var så gick jag åt rätt håll så slutet blev kall och blåsig, skönt komma in igen.

I rabatterna var det mesta dött. Lite gul Nunneört och så denna blomma. Inköpt för ett par år sedan på Hemköp, då var det en miniatyr. Kul att den klarat frosten.

tisdag, november 21, 2006

Gips av, stödstrumpa på!

Nu har jag varit på DS och tagit av gipset. Det gick alldeles utmärkt. Även denna gång var det Linnea som tog hand om mig, en undersköterska som verkligen kan sitt jobb. Istället för gips blir det nu stödstrumpa i två veckor, har fått lära mig att fotleder svullnar väldigt lätt.
Linnea fick mig också att ta mina första steg utan gips, det var otäckt, efter några steg gick det riktigt bra. Sedan blev det besök hos sjukgymnasten som gav mig några övningar och följde med mig på första "promenaden" i deras korridor. Efter ett tag fick jag pröva på att gå med bara en krycka och det gick jättebra. Hemma går jag nu med en krycka, utomhus med två. Det gör lite ont i fotleden men det går framåt.
Benet tyckte jag såg ganska OK ut. Dock var det alldeles prickigt och det visste vare sig Linnea eller läkaren vad det kunde vara. Hoppas prickarna försvinner nu när det blir luftigare runt benet och det får smörja för huden är uttorkad.

måndag, november 20, 2006

Sista natten med gipset!?

I natt skall vara sista natten med gipset! Imorgon skall jag till DS för att ta bort gipset, om nu allt är OK. Tänk på mig tisdag em!
Enligt de som vet av egen erfarenhet så kommer mitt stackars ben att vara jättesmalt utan muskler, hårigt, med hy som krokodilskinn och jag kommer att frysa om det + att det kommer att lukta illa efter alla veckor i gipset. Ingen skönhetsupplevelse alltså!

lördag, november 18, 2006

Igår kom Lotta med ett kilo räkor i bagaget! Lotta, Pia och jag fick en jättegod måltid. Inte en räka det blev över. Färska räkor från Göteborg är det godaste som finns!

fredag, november 17, 2006

Kul vecka!

Trots det trista vädret har det varit en mycket trevlig vecka. I tisdags var Patrik, min brorson på besök från Göteborg. Han hade trevliga nyheter med sig. I torsdags var Magdalena här och lagade middag till mig. Jättegott och jättetrevligt. Nu ser jag fram emot att Lotta kommer hit över helgen.
Numera får jag belasta benet och det går bra. Skall därför passa på att komma ut lite i friska luften med Lotta. Det är varmt ute, nu är bara att hoppas på lite sol också - då blir det perfekt!

Mera finalkonserten

Dagens Nyheter var också och hörde Arméns Musikkår på Berwaldhallen.
Klicka på artikeln så blir den lättare att läsa.

söndag, november 12, 2006

Arméns musikkår 2006 finalkonsert

Ikväll har jag varit i Berwaldhallen och lyssnat på Arméns musikkår årgång 2006 och deras sista konsert. Väldigt speciellt för mig eftersom det var sjätte gången som jag lyssnade till dem i år. Det har varit Kungens födelsedag, Berwald i våras, Kungsträdgården, Högvakten, Globen och nu Berwald igen. Det är roligt att ha följt dem och kunnat se och höra hur fint de har utvecklats. Orsaken är inte något stort intresse för marschmusik utan för att Markus har gjort sin värnplikt som saxofonist i musikkåren.
Markus, saxofon, tvåa från höger.

fredag, november 10, 2006

Mer från Sällskapet

Hade lite problem med bloggen igår så Christina Husmark-Persson kom inte med. Vår socialförsäkringsminister.
Christina Husmark-Persson berättar för bl a Bingis och Ann-Marie Petersson.

Passar på att lägga in en bild av konsten i sammanträdesrummet i Gamla Stan. Gillar den skarpt. För drygt 20 år sedan arbetade jag där. Det är precis så det såg ut!


torsdag, november 09, 2006

Dag med Sällskapet

Igår hade jag verkligen en intressant heldag med Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia.
Det började med ett seminarium i partistyrelsens sammanträdesrum i Gamla Stan. Det handlade om Sällskapets kommande bok. Ann-Marie Petersson berättade om hur kvinnor blev valbara till kommunala församlingar. År 2009 är det etthundra år sedan! Om detta skall nästa bok handla om. På seminariet var några av de tänkta författarna med, från olika delar av landet. Verkar bli en intressant bok!
Författare från skilda delar av Sverige

Till kvällen var det dags för föreningsmöte i Riksdagshuset. Ett stort antal hade hörsammat kallelsen att komma och lyssna på förra justieministern Gun Hellsvik. Gun höll ett intressant och trevligt anförande om hur hon blev minister. Underrubriken var att det är tillfälligheter som gör det. Två andra ministrar berättade hur det gick till när de blev ministrar. Ingegerd Troedsson sjukvårdsminister och Christina Husmark-Persson nuvarande socialförsäkringsminister. Det var en mycket intressant och rolig kväll. Dessutom med gott att äta och dricka!

Sällskapets ordförande Ann-Cathrine Haglund med kvällens talare

Gun Hellsvik

Vid ett av borden satt en erfaren skara

bl a förre talmannen Ingegerd Troedsson



onsdag, november 08, 2006

Utflykt!

Idag har jag för första gången varit ute själv med mitt brutna ben. Taxifärden in till Moderaterna i Gamla Stan gick utmärkt liksom seminariet. Äventyret började när jag skulle därifrån! Syndikalisternas ungdomsförbund och några andra halvskumma organisationer hade bestämt sig för att demonstrera mot moderaternas partikvarter (där det knappt finns en politiker), inte mot riksdagen eller regeringen. Och detta just som jag skall bege mig där ifrån. Eftersom slöddret -för det är vad det är- senast slagit sönder Timbros lokaler tog polisen ingen risk utan avspärrade kvarteret. Så det var bara för mig att stappla ut via en bakdörr och gå med kryckor över kullerstenarna. Ett litet äventyr som gick bra.
Imorgon kommer bilder från en i övrigt intressant och bra dag och kväll!

måndag, november 06, 2006

Perspektiv

Det finns ju de som har det värre! Snart återstår bara två veckor med gips. Idag har jag börjat att stödja på benet så smått. På onsdag skall jag för första gången ut själv, åka taxi till stan.
Det börjar bli lite tjatigt här hemma. Behöver något som höjer humöret, som detta kort. Idag har vi haft sol och många plusgrader så snön har smält bort. Underbart!

torsdag, november 02, 2006

Vinter!

Vilket vidrigt vinterväder det var igår! 1 november, men ändå! Och jag var ute i eländet! Var bjuden hem till Anne och Åke på middag. Det skulle visa sig bli ett äventyr att ta sig hem till dem. Vägarna glashala och fulla med bilar som aldrig skulle gett sig ut i denna halka. Som tur var åkte vi i bil med fyrhjulsdrift men turen mellan Danderyd och Sollentuna tog rekordlång tid. Ett tag gick det fortare för fotgängarna än för bilarna.
Det blev en jättegod middag och mycket trevligt. Det är underbart med vänner!
Trots att det idag är soligt är jag glad över att slippa gå ut i snön och halkan.
Snöig utsikt från mitt fönster idag