Ingrids blandning

Min bilder
Namn:
Plats: Danderyd, Stockholms län, Sweden

torsdag, september 28, 2006

Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia

Det ingen berättar om har inte hänt, den ingen berättar om har inte funnits. Det kan man säga är bakgrunden till att Sällskapet för Moderata Kvinnors Historia bildades 2001. Sedan dess har Sällskapet ägnat sig åt att plocka fram kvinnliga moderata profiler och deras gärningar. För två år sedan kom Sällskapets första bok ut Moderata pionjärer - Kvinnor i politiskt arbete 1900-2000. Nu har arbetet med nästa bok startat. Den skall handla om de första moderata kvinnorna i kommunalpolitisken.
Förutom böcker har Sällskapet möten och skickar ut material till medlemmarna.
Medlem blir man genom att sätta in 100 kr på plusgiro 10 40 29 – 4. E-postadress är viktig för medlemsutskick sker via e-post. Det är ingen mossig förening!
Ordförande är Ann-Cathrine Haglund, Uppsala och själv så är jag sekreterare.

måndag, september 25, 2006

Före - Efter 2

Även hundar behöver klippas - trimmas.
Han heter Sigge och är mitt dagbarn. Jag kallar honom Sigge L (liten) eftersom han är minst av de hundar jag umgås med.
Sigge är Norwichterrier och fyra år gammal. Jättesöt!
Han har haft en stor päls som han blev av med för någon vecka sedan. Och lättade ett halvt kilo! Tänk om det var så lätt att bli av med vikt för oss människor också!

före

efter

lördag, september 23, 2006

Före - Efter 1

Underbar dag idag! Sommarvarmt och soligt.
Dagen har jag tillbringat ute i trädgården. Där har jag klippt en hemsk berberibuske. Jag är mycket nöjd med resultatet.
Hannele har fått mig att klippa till. Hennes blogg om formklippning ser du bland mina länkar Topiary, formklipp träd och buskar.
Imorgon skall det också bli fint väder, toppen!

före

efter

torsdag, september 21, 2006

Blått överallt!

Onsdagens slutrökning med de sista rösterna från i söndags gav moderaterna i Danderyd majoritet av rösterna och också majoritet av mandaten, dvs 23 st. Bra att det blev så, det hade varit konstigt att ha fått väljarnas stöd men missat sista mandaten med några få röster.
Tyvärr är i skrivande stund bara ett av Danderyds valdistrikt utlagda på valmyndighetens site: http://www.val.se/val/val2006/slutlig/K/kommun/01/62/roster.html

Riksdagsvalet är klart http://www.val.se/val/val2006/slutlig/R/kommun/01/62/roster.html
Danderyd får tre riksdagsledamöter: Björn Hamilton, Maria Borelius och Isabella Jernbeck.

Isabella Jernbeck ny i Riksdagen för Danderyd, GRATTIS!

måndag, september 18, 2006

UNDERBART! GRATTIS Chris!

Det blev ett underbart valresultat!
Chris Heister kan idag på sin födelsedag njuta över ett fantastiskt bra resultat för moderaterna i Stockholms landsting. Moderaterna har gått fram 18 mandat och är största parti, 12 mandat fler än s. Chris är landstingets nästa finanslandstingsråd. GRATTIS!

I Danderyd fick moderaterna majoritet av rösterna men inte av mandaten. Sluträkningen av rösterna på onsdag kan bli avgörande!
Vi danderydsmoderater hade valvaka på Hamnkrogen, Stocksund.
Naturligtvis firade vi segervalet. Äntligen en borgerlig regering! Underbart!

lördag, september 16, 2006

Slutkampanjat

Så är då de sista flygbladen utdelade. Valstugan har stängt för denna valrörelsen. Lite vemodigt.
Vi var många som gjorde mycket. Nu återstår ett dygn till vi får resultatet. Måtte det innebära att vi får en ny statsminister!
Det var bra drag vid valstugan idag. Många som kom och ställde frågor till de moderata kandidaterna och fick kaffe o bulle och popcorn.
Kommunens förre kommunalråd och det nuvarande var flitigt i elden.

torsdag, september 14, 2006

Kryssa!

Nu märks det att det bara är ett par dagar kvar. Många har redan röstat. Jag hoppas att man också kryssar. Naturligtvis vill jag ha kryss på listan till fullmäktige i Danderyd. Jag står på plats 15.
Till Landstinget tycker jag att man skall kryssa Chris Heister. Det finns mycket att göra i landstinget och Chris lovar verka för sjukvård utan köer, fungerande kollektivtrafik, mindre byråkrati och lägre skatt.

onsdag, september 13, 2006

100 timmar kvar

Klockan 16 idag var det 100 timmar kvar till vallokalerna stänger på söndag.
Moderaterna startade sin slutspurt då.
I Mörby Centrum, Danderyd samlades moderata valarbetare vid valstugan.
Där delade vi ut material. Dessutom bjöds på kaffe, bulle och popcorn! Mycket populärt och gott!
Det blev många bra samtal med väljare efter den första anstormningen av ungdomar fått sina popcorn. Med var Chris Heister Danderydsbo och första namn till landstinget.

Ulla Hurtig Nielsen ger Chris Heister popcorn

måndag, september 11, 2006

Aktiv dag

Idag har det varit en aktiv dag som började med tvätt hemma i morse och slutade med telefonringning till väljarna. Egentligen är jag inte så positiv till telefonringning men har lite ändrat åsikt efter idag. Flera samtal var riktigt givande och mycket trevliga. Smartast tycker jag den var som gav mig två minuter för att presentera moderaternas politik för Danderyd! Glädjande nog tyckte hon att det verkade bra.

Och mitt på dagen hann jag rensa en del av en rabatt i det ganska fina vädret. Det har vuxit mycket efter senaste tidens regnande.
Hittade bl a denna växt. Undrade väldans vad det var och skrev till slut en fråga på
www.alltomtradgard.se/forum/ och fick som vanligt svar: Den kallas gult blågull, doftgull eller gullblågull. Latin:Polemonium pauciflorum. Den är riktigt söt!

söndag, september 10, 2006

Rosersbergs Slott

Idag kom sommaren tillbaka till Stockholmsområdet.
Det blev idag en trevlig utflykt till Roserbergs Slott där det för var öppet för visning idag. Detta var väldigt uppskattat. Visningarna blev utsålda. Det var mycket vackert att titta på.
En liten stund ute i solen blev det också. En skön avkoppling från valarbetet.

onsdag, september 06, 2006

Dörrknackning

Har just kommit hem efter att ha varit ute och knackat dörr. Det är en aktivitet som är riktigt roligt. Man får i lugn och ro prata politik med folk för de flesta tycker om att man kommer så det kan bli en riktigt tvivsam stund vid dörren. Vad jag är mest förvånad över är hur öppna folk är. Det märks att vi moderater har opinionen med oss, de flesta är väldigt positiva till den politik som bedrivs i Danderyd.

Vi pratade mycket trängselskatter. Ett roligt ämne för det verkar alla vara intresserade att diskutera. Det är viktigt att konstatera att det vi skall rösta om är ej det som varit på försök. Med tanke på att trängselskatterna går med förlust och alla löften som utlovats så måste skatten höjas rejält. En framtid med 100 kr är snart här vid ett ja.
Vi behöver nya vägar, inte nya skatter för Stockholmregionen. Rösta nej till trängselskatter!

söndag, september 03, 2006

Swedish Military Tattoo, Globen

Igår var jag på Globen och såg Tattoo. Orsaken till detta är mitt fadderbarn Markus som gör sin värnplikt i Arméns Musikkår. Det var roligt i Globen. Det var 10 musikkårer från flera länder och kontinenter. Förutom Sverige bl a Norge, Holland, Indien, Kanada och Italien. De sistnämnda sprang och spelade samtidigt! Norrmännen var skickligaste drillade men Indierna (i röd uniform på bilden) charmigast.
Markus är smart som gör sin värnplikt på detta sätt. Han får ägna all sin tid åt ett av sina stora intressen och han utvecklas. Ja att Arméns Musikkår har lärt en hel del märktes för i början var det lite si o så bl a med marscherandet. Förutom musik får de en hel del annan drillning. De skall kunna försvara sitt instrument (med vapen), bädda sängar och som synes putsa skorna!

lördag, september 02, 2006

Åtgärder NU mot kvinnovåldet!

Igår kväll var vi ett tjugotal moderatkvinnor som var ute på Stureplan och delade ut flygblad mot kvinnovåldet. Mycket uppskattat initiativ. Vi hade med oss överfallslarm som vi gav bort. Dessa var väldigt populära och gick åt som smör i solsken. Skrämmande! Min förhoppning är att de aldrig skall behövas användas. Vi kvinnor och unga tjejer måste kunna gå trygga ute.
Våldet mot kvinnorna är en mycket viktig fråga för mig.
Här lokalt i Danderyd verkar jag för att socialens personal skall utbildas ang kvinnovåldet. Kvinnojouren gör ett fantastiskt arbete. I år har vi ökat kommunens bidrag till jouren.
Gårdagens flygblad. Klicka på bilden så kan du läsa texten bättre.